5 redenen waarom de Halo Infinite multiplayer zo tof is

Article
zondag, 12 december 2021 om 16:00
halo infinite 1f1637064363
De Halo Infinite multiplayer weet weer veel vermaak te brengen voor zowel veteranen van de franchise als nieuwkomers die even een lekker potje willen fraggen. Wij zetten vijf redenen op een rij waarom de Halo Infinite multiplayer zo tof is en waarom je het gedurende de feestdagen zeker even moet checken!
Sinds de Halo Infinite multiplayer verschenen is lijkt er voor het eerst in de geschiedenis van het internet een beetje eensgezindheid te zijn over een game. Zowel nieuwkomers als die-hard fans van de populaire shooterfranchise lijken het erover eens te zijn dat de Halo Infinite multiplayer ontzettend tof is, maar waarom eigenlijk? Wij zetten vijf redenen voor je op een rij.

Gebalanceerd schietfestijn

Waar shooterfans vaak over klagen bij shooters is een gebrek aan balans. Sommige wapens zijn soms zoveel sterker dan andere wapens dat niemand meer iets anders gebruikt. 343 Industries heeft het met de Halo Infinite multiplayer voor elkaar gekregen om de game ontzettend gebalanceerd te maken. Iedereen spawnt namelijk met precies hetzelfde, zoals het hoort bij Halo.
De sterkere wapens liggen verspreid door de verschillende maps en moet je zien te vinden. Hierdoor heeft iedereen evenveel kans om een sterker of beter wapen te bemachtigen. In voorgaande Halo games is er nog wel eens wat misgegaan met de balans, maar in de Halo Infinite multiplayer is het nagenoeg perfect uitgevoerd. Een goede balans maakt een multiplayer shooter voor iedereen net dat beetje toffer om te spelen, omdat het eerlijker is.
halo infinite mpf1624009099

Cosmetische opties

In iedere Halo heb je mogelijkheden gehad om je Spartan of Elite aan te passen aan je persoonlijke smaak met behulp van cosmetische opties. De Halo Infinite multiplayer weet daar geen uitzondering op te bieden en lijkt zelfs bereid te zijn een stapje verder te gaan. Je kan de legendarische Spartans tot in het kleinste detail aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren en dat is toch wel echt heel tof.
De meeste cosmetische opties zullen te verkrijgen zijn via de in-game winkel of via de Battle Pass, maar er zijn ook speciale evenementen waar je unieke cosmetische elementen kan verdienen. Door het voltooien van uitdagingen tijdens die speciale evenementen kan jij een nieuwe look voor je Spartan ontgrendelen om te laten zien dat je keihard geknokt hebt voor de cosmetische opties.

Vaardigheid staat voorop

Het schitterende aan Halo is altijd geweest dat vaardigheid en ervaring in de game doorslaggevend zijn geweest in het succes wat je gaat hebben. In de Halo Infinite multiplayer is dit niet anders en zal je dus flink aan je vaardigheden moeten blijven werken om beter te worden. Het maakt de game niet alleen leuker omdat je constant nieuwe dingen leert, maar het geeft ook wat extra uitdaging.
Zeker als je vaak de ranked-modus induikt zal je constant potjes spelen die op het scherpst van de snede uitgevochten worden. In Quickplay is ook Skill Based Matchmaking te vinden en hoewel de meningen erover verdeeld zijn, is het niet slecht. Je zal namelijk altijd tegen mensen van je eigen niveau spelen en daardoor worden potjes spannender en uitdagender. Wat je dus ook speelt in de Halo Infinite multiplayer, je hebt altijd een uitdaging.
halo infinite gameplayf1632817206

Eindeloze Battle Pass

Weet je wat één van de grootste ergernissen is bij moderne shooters? Dat je geld uitgeeft aan een Battle Pass en dat die pas na een bepaalde tijd verloopt. Als er dus iets anders tussendoor komt, loop je de kans dat je de Battle Pass niet kan uitspelen en dat je dus bepaalde dingen moet missen. In de Halo Infinite multiplayer verloopt dat net een stukje anders.
Toen de Halo Infinite multiplayer voor het eerst getoond werd ging dat samen met de aankondiging dat een Battle Pass oneindig lang beschikbaar zal zijn wanneer je het gekocht hebt. Dit geeft veel meer flexibiliteit aan hoe en wanneer je de game speelt. Het is een briljante zet van 343 Industries om dit systeem zo vorm te geven en het geeft alleen maar een extra pluspunt aan een multiplayer die al verdomd goed in elkaar zit.
halo infinite reviewf1638747741

Free-to-play

Het allertofste aan de Halo Infinite multiplayer is nog wel dat het gratis is. Dat klopt, je betaalt niks, nada, noppes om in de beste multiplayer van het jaar te duiken. Het enige wat je nodig hebt is een degelijke PC, Xbox Series X/S of een Xbox One en je kan de Halo Infinite multiplayer downloaden en opstarten. Je hebt niet eens Xbox Game Pass nodig om het te spelen, al is het wel de overweging waard omdat in onze review naar voren kwam dat de campagne ook heel erg goed is en die krijg je wel met Xbox Game Pass.
Als shooterfanaat loont het zeker even om de Halo Infinite multiplayer te downloaden en even te spelen, want de kans is groot dat je er net zo verliefd op wordt als andere spelers tot nu toe. De komende maanden gaat er ook nog steeds ontzettend veel toegevoegd worden aan de Halo Infinite multiplayer, waaronder nieuwe modi en maps. Er is dus nog genoeg om naar uit te kijken en dat voor de heftige prijs van nul euro, dat klinkt gewoon als winst.
Dit artikel is in samenwerking met Microsoft.