5 redenen om The Order 1886 te kopen!

  Ready At Dawn komt later deze maand met zijn nieuwste game, The Order 1886. Het spel krijgt al voor de release verschillende meningen toebedeeld en dat kan het lastig maken. In deze 5 redenen om the Order 1886 te kopen special geven wij je, je raadt het al, vijf redenen, waarom je de game moet halen.

  Als je een beetje rondneust op het net kom je de meest uiteenlopende dingen tegen over The Order 1886. Iedereen is bijzonder lovend over de grafische kant van het spel, maar er zijn ook twijfels te lezen over de nieuwe game van Ready at Dawn en dan vooral over de wat onbekendere elementen van het spel.

  Door al die gemengde signalen is het op zich niet raar dat je nog zou twijfelen, maar laat ons die twijfel dan voor eens en voor altijd wegnemen. The Order 1886 wordt vet! Waarom? Wij geven je in deze 5 redenen om The Order 1886 te genoeg redenen waarom je de game juist wél moet kopen.

  5. Unieke insteek op karakters en setting

  De eerste reden die we je kunnen geven is heel simpel. The Order 1886 speelt zich af in een unieke setting met unieke karakters. Er komen heel veel elementen bij elkaar die elk een eigen twist hebben gekregen.

  Het team in The Order 1886 bestaat voor een groot deel uit ridders van de ronde tafel en deels uit andere historische personen, zoals ook in onze The Order 1886 Alternatieve Historie Special te lezen is. Het verhaal van deze personen en hun verleden is in The Order 1886 alleen nét wat anders.

  Behalve het feit dat je dus met een ridder van de ronde tafel en zijn team van bekende personen uit het verleden op pad gaat, zit je ook in een alternatieve setting van het Londen uit 1886, ten tijde van de industriële revolutie. En zoals je kunt raden, is ook die revolutie net wat anders dan daadwerkelijk het geval was.

  In de game ligt de focus van de revolutie niet op productie, maar op wapens en geavanceerde technologie. Dit alles door de eeuwenoude oorlog die tussen de half breeds en de mensheid woedt. Je ziet bijvoorbeeld koetsen die die tijd wel kenmerken, maar ook grote zeppelins en dergelijke die weer voor een contrast zorgen.

  De wapens in de game hebben een net zo groot contrast en zijn ook bijzonder interessant, wat je verder leest op de volgende pagina.

  4. Oude wapens met nieuwe technologie

  Om een half breed, wat half mens en half dier is, te bevechten is natuurlijk meer nodig dan een donderbus of een musket. In The Order 1886 heb je een arsenaal aan wapens. Oude wapens en gadgets, zoals de Monocular, een voorloper van de verrekijker, en de M84 Marksman Carbine, een sniper rifle.

  Een wapen in de game die zomaar van deze tijd zou kunnen zijn, is de M85 Automatic, een automatische SMG die Galahad bij zich draagt. Dit is een semiautomatisch wapen, waarmee je de vijand binnen no time vol lood pompt.

  Alleen niet alle vijanden gaan snel de pijp uit door een beetje lood. En daarom heeft The Order 1886 ook futuristische wapens. Denk aan de Arc Gun, een groot wapen dat gebruik maakt van elektriciteit, of de Thermite Rifle, een wapen dat termietdeeltjes afvuurt die je daarna kunt laten ontbranden.

  De arme vijand die in zo'n vuurwolk terechtkomt, die vervolgens ontstaat. Behalve het feit dat deze wapens er erg indrukwekkend uit zien, zijn ze ook behoorlijk effectief tegen je vijand. Daarbij geven ze een spetterend effect op je beeldscherm.

  3. The Order 1886 biedt een filmische ervaring

  En dat effect wordt natuurlijk versterkt doordat The Order 1886 in zijn geheel filmisch neergezet is. De game is echt voor de huidige systemen gemaakt en dat zie je behoorlijk goed. The Order 1886 is namelijk visueel enorm indrukwekkend.

  Omdat het verhaal filmisch is neergezet, krijg je veel te maken met cutscènes. Dat klinkt an sich niet heel indrukwekkend natuurlijk, maar dat is het wel. Alles is dusdanig in elkaar gezet dat de filmpjes er hetzelfde uitzien als de gameplay en dat alles naadloos in elkaar overloopt.

  Soms heb je niet eens in de gaten dat je alweer mag spelen. Denk een beetje aan het effect uit games als Heavy Rain die een filmische ervaring neerzette, al was dit toch weer net wat anders. The Order 1886 belooft dus een filmisch pareltje te worden.

  The Order 1886 biedt verder ook een puik stukje stemacteerwerk, waardoor de personages (voor zover wij tot nu toe konden beoordelen) erg overtuigend overkomen. Dit geldt voor zowel de teamleden als de mensen die niet direct in je team zitten. De tegenstander dus.

  2. Een sterke mix van vijanden en elementen

  En vijanden zijn er genoeg in The Order 1886. Aan de ene kant ben je verwikkeld in een oorlog met de half breeds, die we tot nu toe in de vorm van een soort weerwolf hebben gezien. Aan de andere kant krijg je in The Order 1886 ook te maken met de mens. Het is tenslotte een revolutie.

  De vrede in Londen is ten tijde van de game niet op zijn stabielst en je moet dan ook regelmatig rebellen een lesje leren. Verwacht alleen niet dat zij eenvoudiger te verslaan zijn, aangezien de wapens van de mens geavanceerd zijn.

  The Order 1886 belooft een sterke mengelmoes van vijanden jouw kant op te sturen die dus uit mensen en mystieke wezens bestaat. De laatstgenoemde zorgt meteen voor en mysterieus element alsook een element van angst.

  Je weet namelijk niet direct wanneer je deze wezens tegen het lijf loopt en wat er dan staat te gebeuren. We hebben al middels een trailer gezien dat je op de vlucht moet voor een half breed, maar ook dat je de wezens kunt bevechten, wat dan weer een hele berg actie oplevert.

  1. Verschillende genres in één game

  Je kunt dan ook zeggen dat The Order 1886 zich over meerdere genres uitsmeert. Het is een educatieve game, waarin je te zien krijgt hoe het oude Londen eruit ziet, maar dat is natuurlijk niet echt een genre. Waar The Order 1886 wel genres kruist is op het gebied van gameplay.

  We meldden al eerder dat je veel wezens tegen het lijf zult lopen waar je de ene keer tegen vecht en de andere keer voor op de vlucht moet slaan. Schrikmomenten zullen dus zeker aanwezig zijn in The Order 1886 en daarmee krijg je een stukje van het horrorgenre te zien wat de game je biedt.

  Dat The Order 1886 een actievolle game is hebben we ook al geconstateerd. Denk maar eens aan het gevecht wat je tegen de rebellen voert, terwijl je ook de half breeds van je af moet houden. Daarbij moet je ook op momenten erg stilletjes rondsluipen en tactisch te werk gaan.

  Kort gezegd: The Order 1886 biedt je elementen uit verschillende genres, waarin je zult schrikken, flinke vuurgevechten voor je kiezen krijgt, stealthmissies speelt en tactisch bezig bent. Maar je zult vooral ook erg genieten van de game.

  Ready At Dawn komt op 20 februari met The Order 1886 en jij hebt nu vijf redenen waarom je de game zou moeten kopen. De game verschijnt exclusief voor de PlayStation 4.

  The Order: 1886

  Verkijgbaar vanaf 20 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.