5 redenen om Black Desert te spelen

Article
zondag, 28 mei 2023 om 13:00
black desert battlef1684765865
Ben je op zoek naar een nieuwe MMO om te spelen? Dan is Black Desert één van de beste opties. Dit zijn 5 redenen om nu in de wereld van Black Desert te duiken.

Actievol combat-systeem

Ben je op zoek naar een avontuur om met je vrienden in te duiken, waarbij je een grote, wondere wereld kan verkennen en het in spannende gevechten moet opnemen tegen allerlei fantasievolle vijanden? Dan ben je bij Black Desert aan het juiste adres.
Deze MMO pakt het qua combat heel anders aan dan de concurrentie. In plaats van stil staan en op de juiste knoppen drukken, ben je in Black Desert zeer actief bezig tijdens gevechten. Of het nu het aan elkaar rijgen van verschillende combo’s is, het ontwijken van vernietigende aanvallen of de juiste vijand in het vizier krijgen met spreuken en pijlen. In Black Desert is dan ook geen enkel gevecht saai.
Daarnaast zijn mounts niet alleen bedoeld om van punt A naar punt B te komen. Heb je eenmaal een wild dier getemd, dan kan je die ook gebruiken in gevechten. Het is bijna alsof je een ridder bent in de hoogtijdagen van de middeleeuwen.
black desert cityf1684766036

Spelen in de zandbak

Niet alleen op het gebied van combat verschilt Black Desert met andere populaire MMO’s zoals World of Warcraft. Veel grote westerse MMO’s staan namelijk bekend als theme park games. Dat houdt in dat er wel een grote, open wereld is, maar dat een groot gedeelte van de endgame zich afspeelt in instances, zoals dungeons, raids en PvP-gevechten.
Black Desert is daarentegen een sandbox MMO. De wereld is één grote zandbak en daarin ben je vrij om te doen en laten wat je wil. Tenminste, als je natuurlijk sterk genoeg bent. Zo zijn er enorme world bosses te vinden waar je flink wat vrienden voor nodig hebt.
Maar naast het vechten tegen vijanden zijn er ook nog talloze andere activiteiten te vinden in Black Desert. Zo kan je even ontspannen met een middagje vissen, handelen met andere spelers, speciale potions maken en nog veel meer. Het is zelfs mogelijk om je eigen huis in te richten, waar je lekker kan thuiskomen na een uitdagend avontuur.
black desert land of the morning lightf1684766126

Koreaanse folklore

De wereld van Black Desert is ook uniek in vergelijking met veel andere populaire MMO’s. Ontwikkelaar Pearl Abyss is namelijk gevestigd in Zuid-Korea en de Aziatische roots komen duidelijk terug in bijvoorbeeld de stijl en de verschillende classes die Black Desert rijk is.
Zo heeft de game maar liefst 24 classes waar je uit kan kiezen, met usual suspects als een Warrior, Ranger en Sorcerer. Daarnaast hebben spelers ook de keuze uit exotische opties als de Maehwa, Kunoichi en Lahn.
De aankomende uitbreiding Land of the Morning Light doet daar nog eens een schepje bovenop. In een nieuwe regio kunnen spelers namelijk aan de slag met een nieuw verhaal, twee nieuwe classes en monsters die allemaal gebaseerd zijn op Koreaanse folklore, mythen en fabels. De uitbreiding is qua stijl sterk geïnspireerd op Josean, de laatste dynastie van Korea.
black desert siegef1684766196

Uitgebreide PvP-gevechten

Naast het vechten tegen monsters en torenhoge world bosses, heeft Black Desert ook een uitgebreid systeem om spelers tegenover elkaar te zetten. Ben je dus iemand die graag zijn vaardigheden test tegen andere spelers van vlees en bloed, dan ben je bij de MMO van Pearl Abyss aan het juiste adres.
Zo is het mogelijk om in de open wereld te vechten tegen andere spelers die open staan voor PvP, maar dat is nog niet alles. Black Desert kent namelijk ook enorme gevechten tussen guilds. Zo kunnen guilds de oorlog aan elkaar verklaren, regio’s veroveren en vasthouden en is het zelfs mogelijk om deel te nemen aan grote belegeringen.
black desert online headerf1657621829

Geen abonnement nodig

Een groot nadeel van veel MMO’s is dat je nog lang niet klaar bent na de aankoop van de game. Voor World of Warcraft moet je bijvoorbeeld niet alleen betalen voor de uitbreidingen, maar ben je ook elke maand geld kwijt voor een abonnement. En dat laatste geldt helaas voor veel games in het genre.
Voor Black Desert heb je gelukkig geen abonnement nodig en uitbreidingen zijn ook helemaal gratis. Je zou misschien verwachten dat de base game dan een flink prijskaartje heeft, maar dat is ook niet het geval. Voor 9,99 euro kan je al met Black Desert aan de slag.
In de game kan je wel een in-game shop vinden, waar je cosmetics, bonussen en meer ruimte voor je inventory kan kopen. Het is zeker niet verplicht, al zullen sommige dingen wel erg verleidelijk worden wanneer je bezig bent in de endgame van Black Desert.
Dit artikel is in samenwerking met Pearl Abyss Europe.