5 opvallende features uit de Dragon Ball Fighter Z beta

Article
maandag, 02 oktober 2017 om 12:24
xgn google image
We nemen een kijkje naar een aantal opvallende features uit de Dragon Ball Fighter Z beta. Wij gingen met de beta aan de slag en kregen een voorproefje van het uiteindelijke eindproduct. Wat viel ons op? Neem een kijkje naar onze lijst en kom erachter!

5. De personages

Het rooster van Fighter Z wordt steeds meer uitgebreid. Zo werd pas bekendgemaakt dat we Tien, Yamcha en een geheel nieuw personage, Android 21, in de game kunnen verwachten. Deze nieuwe personages waren uiteraard niet aanwezig in de beta, maar een groot aantal favorieten wel.
Wat ons opviel aan de Dragon Ball Fighter Z beta is dat er meer personages aanwezig waren dan verwacht. Zo leek het ons vanzelfsprekend om met Goku, Vegeta en Frieza aan de slag te kunnen, maar dat de grens daar werd getrokken. Dit was niet het geval en we konden in de beta met negen personages aan de gang!
De volgende personages waren aanwezig en speelbaar in de beta:
  • Goku
  • Gohan
  • Vegeta
  • Frieza
  • Cell
  • Majin Buu
  • Trunks (Future)
  • Krillin
  • Piccolo
Elk personage beschikt over zijn eigen vaardigheden en unieke aanvallen. Wat ons tevens aanbrengt bij ons volgende opvallende punt...
118835

4. Unieke Combo's

In de Dragon Ball Fighter Z beta heeft iedereen zijn eigen unieke combo's en vaardigheden. Dit is een belangrijk aspect, aangezien elk personage op een compleet andere manier aanvoelt en ook speelt. Het is zeker wennen om een personage volledig te begrijpen en alle aanvallen op succesvolle wijze uit te voeren.
De combo's variëren dan ook enorm per personage. Neem Goku als voorbeeld. Zijn personage kan van een afstand al snel een Kamehameha afvuren en heeft zo een groot bereik. In tegenstelling tot Gohan, wiens combo's voornamelijk bestaan uit slaan en schoppen van dichtbij.
Zo zijn er nog een tal van voorbeelden, zoals Piccolo die gebruik kan maken van zijn lange armen. Hierdoor heeft zijn personage een voordeel als het gaat om de range van zijn aanvallen. Het zou best kunnen dat twee spelers met hetzelfde personage aan vechten zijn. Ook dit is goed te doen, aangezien elke speler zijn personage en vaardigheden op een andere manier gebruikt.
De variatie aan combo´s en technieken zorgen ervoor dat elk gevecht anders uitpakt. Hierdoor zul je met plezier Dragon Ball Fighter Z blijven spelen.
118838

3. Tag Team

We gaan wederom dieper in op de gameplay uit de Dragon Ball Fighter Z beta. De game hanteert namelijk (standaard) drie-tegen-drie gevechten. Stel je eigen team samen van drie bekende Dragon Ball personages en vecht erop los! Dit is ook de ultieme kans om goede en slechte personages samen in één team te stoppen. Zo kun je aartsrivalen als Goku en Frieza gewoon laten samenwerken.
Tijdens het gevecht heeft jouw team verschillende functies. Zo kun je simpelweg je personage uitwisselen voor iemand anders uit je team. Dit komt goed van pas als je levens in kritieke toestand zijn. Hiernaast is de meest belangrijkste functie dat je gebruik kan maken van een soort 'tag team'.
Tijdens het gevecht klik je op een knop waardoor één van je teamgenoten een aanval loslaat op je tegenstander. Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. Zo is het ook mogelijk om tijdens een sterke aanval als Kamehameha een teamgenoot op te roepen die er een aanval bovenop lanceert.
Tag team komt handig van pas en veel spelers zullen proberen deze functie te perfectioneren. Iets wat makkelijker is gezegd dan gedaan!
118864

2. Geen standaard transformaties

In de Dragon Ball Fighter Z beta werd het al snel duidelijk dat de game geen gebruik maakt van de standaard transformaties die we van voorgaande Dragon Ball games gewend zijn. Dit onderwerp brengt daarom ook wat controverse met zich mee, aangezien niet elke Dragon Ball fan blij zal zijn met deze aanpassing.
In Fighter Z is het niet mogelijk om te spelen met de 'standaard' versies van personages die transformaties bevatten. Zo is alleen de perfecte vorm van Cell speelbaar. Dat je niet kunt spelen als alle transformaties van Cell is niet ongekend, maar hier houdt het niet mee op.
De Saiyan personages bevatten ook niet hun normale vormen. Goku, Vegeta en Trunks zijn alleen speelbaar in hun Super Saiyan vorm, met geen mogelijkheid om verder te transformeren. Gohan is het enige personage dat speelbaar is in zijn Super Saiyan 2 transformatie (met geen mogelijkheid tot Super Saiyan 1).
Zoals je aan de afbeelding kunt zien, zit Super Saiyan 3 Goku wel in de game. Deze transformatie wordt gebruikt tijdens een ultieme aanval. Zodra deze aanval is voltooid verander je meteen weer terug naar je Super Saiyan vorm.
Ondanks dat al deze personages niet kunnen transformeren, bevat Frieza wel de optie om zijn gouden vorm aan te nemen. Deze beslissing brengt een hoop vraagtekens met zich mee, aangezien fans bijvoorbeeld ook willen spelen als Super Saiyan 3 Goku. Voor nu is het afwachten of transformaties wel in het eindproduct aanwezig zullen zijn.
118869

1. Vlotte gameplay

Het laatste wat ons opviel uit de Dragon Ball Fighter Z beta is de onwijs vlotte gameplay. Het combo systeem in samenwerking met de tag team en de speciale aanvallen maken Fighter Z een belevenis van jewelste.
Fighter Z moet je zelf meemaken voordat je pas een goed oordeel kunt geven over de game. Zodra je begint met vechten is de kans groot dat je maar aan het spammen bent op de verschillende knopjes. De beta die wij hebben gespeeld gaf namelijk nergens aan wat de besturingen waren. Het was dus zelf op pad gaan om de verschillende aanvallen te leren.
Zodra je dit eenmaal onder de knie hebt kan het echte werk beginnen. Als twee tegenstanders allebei weten wat ze doen kan het gevecht al snel uitlopen op een chaos. Zo kun je een 'Super Kamehameha' afvuren die de gehele omgeving vernietigd. Naast het feit dat deze aanval enorm veel schade aandoet, ziet het er ook nog eens enorm gaaf uit.
De vlotte gameplay en de graphics die zo uit de anime serie lijken te komen zorgen ervoor dat Dragon Ball Fighter Z een ervaring wordt die je zelf moet uitproberen!

Populair Nieuws