5 opmerkelijke Drones - Sky is the limit

Article
woensdag, 01 april 2015 om 8:21
xgn google image
Drones zijn de laatste jaren populair geworden. Een crash van een Drone bij het witte huis of mooie beelden van de Domtoren in Utrecht. Ze kwamen vaak in het nieuws, en geheel terecht. Amsterdam heeft het voorrecht om aankomend najaar de eerste Drone show met de naam AIR te tonen. XGN.nl ging op zoek naar 5 opmerkelijke Drones.
Eerder deze week schreef Bryan een artikel over een kickstarter project waarbij een Drone ontwikkeld kan worden om beelden te schieten waarbij de controller niet meer nodig is. Door middel van het tekenen van een vliegruite op je iPhone of Ipad zoekt de Ares Drone zijn eigen weg. Daarnaast verschenen er gisteren indrukwekkende beelden van het Groningse en Friese landschap die gedurende één jaar opgenomen zijn. Tijd om een lijst te maken met opmerkelijke Drones.

Star Wars Drones

De eerste opmerkelijke Drone is gemaakt door Olivier C, een ware Star Wars fan zo te zien. Als een baas op het gebied van Drones maken, heeft hij eerder een Millennium Falcon en TIE Interceptor gemaakt. Hij vertelt op verschillende fora hoe hij zijn Drones maakt, zodat andere Star Wars fans mee kunnen genieten van een vette Drone.
De Drones van Olivier C zijn niet opmerkelijk vanwege hun functie, maar hun design. Een grote RC fan die zoveel tijd steekt in het creëren van Drones verdient opgemerkt te worden. Check de bovenstaande video van zijn laatste werk, een Imperial Star Destroyer Drone. Zijn creaties verdienen absoluut een plek in de opmerkelijke Drones lijst van XGN.

Halloween Prank

Wat is dit een top prank! Het is misschien niet een echte Drone, maar de maker Tom Mabe had wel een briljante Halloween Prank te pakken door mensen de stuipen op het lijf te jagen met zijn Drone. Hij had een soort van monsterachtige heksen outfit op zijn Drone geplaatst en ging er vervolgens mee rondvliegen. Humor hoort ook in de opmerkelijke Drones lijst.
Het resultaat is hilarisch, voornamelijk op een dag zoals vandaag, 1 april. In de bovenstaande video zie je hoe Tom Mabe voornamelijk kinderen en hardlopers laat rennen voor hun leven. Wat eigenlijk best sportief van de beste man is aangezien hij ze weet te motiveren. Maar eerlijk is eerlijk, zou jij niet rennen als je zo een opmerkelijke Drone op je af ziet komen?

Party Drone

Spotify besloot samen te werken met de Belgische provider BASE om festivalgangers een overgetelijk ervaring te geven. Hun favoriete muziek te horen op weg naar het festival terrein, een briljant idee. Festivalgangers kopen online een kaartje waarbij ze aangeven wat hun favoriete nummer is. Op het moment dat hun kaartje wordt gescand, herkent de Drone de personen en speelt hun favoriete nummer af.
De Drone is uitgerust met drie speakers, ledlampen en een waar lichtshow voor in de avond. Festivalgangers waren lyrisch en genoten er volledig van. Wie wil er nou niet zijn favoriete nummer horen om in de stemming te komen op een festival? Wij zien toekomst in een ware verplaatsbaar festival!
Vinden jullie de Drone een toevoeging aan een festival of hoort hij niet thuis in de opmerkelijke Drones lijst? Laat het ons weten!

The AirPenguin

Wist jij dat Pinguins kunnen vliegen? Wij ook niet, wij gingen er vanuit dat Pinguins voornamelijk hilarische beelden opleveren aangezien de dieren zo vaak schwalbes maken en overal over vallen. En Happy Feet liet duidelijk zien dat Pinguins niet kunnen vliegen. En tegen kinderen liegen mag niet toch?
Toch heeft XGN.nl een ware Pinguin gespot die kan vliegen. Festo Bionic specialiseert zich in Bionische dieren die gebruikt kunnen worden voor verschillende doeleinden. Zo zijn er al BionicANTs en nu dus ook AirPenguins. De Bionische Pinguins zijn vliegen automatisch zonder besturing en zijn nu voornamelijk voor decoratie doeleinden.
Hoe de AirPenguin vliegt is erg apart. Door middel van ultrasound transmission stations worden de Drones in de lucht gehouden. Door het unieke Bionic Fin Ray structuur dat de AirPenguins bezitten bewegen de Drones alsof ze in een zee van lucht rondzwemmen.
Geeft een waar uniek gevoel tijdens het winkelen is het niet? Verdient de Drone wel een plek in de 5 opmerkelijke Drones lijst volgens jou?

Razer Eidolon

Wat een bizar ontwerp heeft Razer uitgewerkt. Jouw leven bespelen met een soort van third person view? De eerste draagbare draadloze Drone systeem van Razer zorgt hiervoor. Door een soort van handschoen die functioneert als communicatie systeem kan jij de Drone altijd in de buurt houden.
Opladen van jouw Drone kan gewoon op je arm in de traditionele zwart groene kleuren van Razer. Met behulp van revolutionaire membrain lenzen zie jij wat de Drone ziet. Als het ware ervaar jij een out of body experience maar dan in third person view.
Next level selfies, avonturen en levenservaringen zorgen ervoor dat de Razer Eidolon echt uniek is. Helaas is het alleen een briljante 1 april grap van Razer!
Wil jij toch een Drone die jou kan volgen? Check dan eens de Kickstarter van Hexo+. Een unieke 1 april grap die realiteit wordt, hoe bizar! Absoluut een verdiende plek in de 5 opmerkelijke Drones lijst.
Hadden wij jou te pakken met de 1 april grap? Laat het ons weten!