5 iPhone 15 features om naar uit te kijken

Article
zaterdag, 23 september 2023 om 16:00
iphone 15 model unselect gallery 1 202309 fmt whhf1695291983
Het is weer die tijd van het jaar. De bladeren vallen van de bomen en Apple heeft haar nieuwste smartphone uit de doeken gedaan. De iPhone 15 release staat voor de deur en dus is het tijd om alvast de grootste iPhone 15 features onder de loep te nemen.

1. Eindelijk USB-C

We trappen af bij de grootste vernieuwing die te vinden is in de iPhone 15. Het betreft USB-C. Iedere iPhone 15 wordt voorzien van een USB-C-poort, waardoor opladen van je telefoon nu eindelijk kan zonder de Lightning-kabel van Apple zelf. Dat scheelt toch weer een kabeltje in de tas om op te letten.
Het betekent alleen niet per se dat je telefoon ook sneller oplaadt. De USB-C-poort in de iPhone 15 en 15 Plus is namelijk gelimiteerd tot USB 2.0 data transfers, waarbij het opladen naar verluidt tot pakweg 20W gelimiteerd is. Alleen de Pro-modellen krijgen USB 3.0, waarbij uit de eerste indrukken op te maken valt dat de oplaadsnelheid dichter bij de 30W komt.

2. Titanium frame voor de Pro

Een feature die slechts naar een deel van de iPhone 15-lijn komt, is het titanium frame. Deze komt alleen naar de iPhone 15 Pro-lijn. Dit moet helpen bij het gewicht van de nieuwe Pro-modellen. De telefoons worden daardoor een stukje lichter.
Aan de andere kant worden de modellen wel een klein beetje dikker, al merk je daar aan het scherm niets aan. Het display wordt namelijk 6,12 inch met dunnere bezels waardoor de schermgrootte niet onder het nieuwe frame komt te lijden. Wel is al duidelijk dat het nieuwe titanium frame gevoelig is voor vingerafdrukken, dus dat wordt vaak je iPhone poetsen.
iphone 15 prof1695292032

3. 48MP camerasensor

De nieuwe iPhone 15-lijn is ook voorzien van verbeterde camera’s. Specifiek krijgen de basismodellen eindelijk een 48MP camera, waardoor de beeldkwaliteit van de foto’s flink toeneemt. De sensor is namelijk zo’n 65 procent groter, waardoor de 2x zoom voor foto’s onder andere een stuk beter wordt.
Voor de Pro-modellen wordt de 48MP camerasensor een stukje groter, waardoor foto’s in ruimtes met weinig licht mooier ogen. Daarnaast worden foto’s standaard opgeslagen als 24 megapixel-foto, terwijl de focal length van foto’s nu kan worden aangepast tussen 24mm, 28mm, 35mm en 48-megapixel HEIF. Ook krijgt de Pro Max nog een upgrade in de vorm van een 5x Telephoto-lens.
apple iphone 15 pro lineup color lineup geo 230912f1694590450

4. Programmeerbare actieknop voor de Pro

De Pro-modellen lijken dan ook de meeste upgrades te krijgen, want voor de duurdere modellen is nog een grote verandering te vinden. De Mute-knop gaat namelijk op de schop en wordt een programmeerbare actieknop. Deze kun je gewoon dezelfde functie geven als de Mute-knop voorheen, maar het aantal opties wordt een stuk groter.
Zo kun je door op de knop te klikken ook gelijk je camera opstarten of je zaklamp. Duidelijk is dat er enorm veel opties zijn, want je kunt ook een Shortcut toevoegen naar je favoriete app. Op die manier zijn de mogelijkheden eindeloos.

5. Dynamic Island voor iedereen

Als laatste is er nog het Dynamic Island. Deze feature werd vorig jaar al geïntroduceerd voor de iPhone 14 Pro-lijn, maar wie voor de normale iPhone 14 koos, had nog steeds te maken met een notch. Dat is nu niet langer het geval. Voor de iPhone 15-lijn kiest Apple ervoor om het Dynamic Island universeel te maken.
Welke van deze features vind jij het meest interessant aan de iPhone 15-lijn? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Populair Nieuws