5 grappige FIFA bugs die een lach op je gezicht toveren

  De FIFA games zijn erg gecompliceerd qua techniek, er moet immers een voetbalwedstrijd gesimuleerd worden, dus er wil soms wel eens een bugje hier en daar er doorheen glippen. Gelukkig zijn dit niet altijd spelverpestende bugs, maar vaak juist hele grappige. Daarom lichten wij vijf grappige FIFA bugs van de laatste jaren voor je uit.

  Grote handen – FIFA 14

  Grafische bugs zorgen, mits het geen invloed heeft op het spelverloop, doorgaans voor veel hilariteit onder FIFA spelers. Een voorbeeld van zo’n grappige, onschuldige bug zijn de grote handen in FIFA 14. Vooral wanneer de scheidsrechter een enorme rode kaart trekt, kun je je lach waarschijnlijk niet inhouden.

  Aftrap bug – FIFA 15

  De PC-versie van FIFA 15 kende een wel hele opmerkelijke bug. Wanneer je aftrapte voor de wedstrijd beginnen alle spelers, inclusief die van de tegenstander, als een soort F-pupillen op je af te rennen om je van de bal af te krijgen.

  Binnen mum van tijd staan alle 22 spelers in de middencirkel, wat op zichzelf staand al een grappig gezicht is. Het leuke is dat je er ook je voordeel uit kan halen door snel op het dan lege doel van de tegenstander te schieten. De 1-0 is snel binnen met deze bug.

  Uitgerekte gezichten – FIFA 12

  In FIFA 12 wilde het nog wel eens gebeuren dat de gezichten van spelers compleet uitgerekt raakten, zoals te zien is bij Taye Taiwo in het filmpje hierboven. Grappig of stiekem een beetje eng? Vul het zelf maar in.

  Cameraman die het veld in loopt – FIFA 15

  Deze behoeft verder geen onderbouwing. In FIFA 15 wilde het wel eens voorkomen dat de cameraman, die doorgaans gepositioneerd staat aan de zijlijn, het veld inloopt. Dit zorgt voor een hilarisch droog moment, omdat de beste man doodleuk door filmt terwijl de wedstrijd gewoon nog bezig is.

  Vallende spelers – FIFA 12

  FIFA 12 beloofde een revolutie te worden in vergelijking met haar voorganger. Eén van de nieuwe gameplayelementen die dat deed blijken was de zogenaamde Impact Engine. Deze zorgde ervoor dat spelers realistischer reageerden op het moment dat ze in botsing kwamen met een ander.

  Spelers vielen inderdaad op een realistischere manier op de grond wanneer ze getackeld werden, maar dit ging niet altijd goed. Voetballers werden soms tientallen meters weggeslingerd bij een tackle, terwijl een foto van een zoenende Andy Carroll en Lukasz Fabianski voor grote hilariteit op het internet zorgde.

  Welke grappige FIFA bugs ben jij al tegengekomen?

  FIFA 18 is al bijna twee weken uit en waarschijnlijk hebben jullie hem inmiddels al kapot gespeeld. Ben jij al bugs tegengekomen? Deel ze in de comments!

  FIFA 14

  Verkijgbaar vanaf 28 september 2013

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.