5 goede backwards compatible games voor de Xbox Series X

  De Xbox Series X is eindelijk gelanceerd in Nederland, maar de lijst aan nieuwe games voor de next-gen console is alleen vrij klein. Gelukkig zijn er nog genoeg oude titels die het waard zijn om met nieuwe features te spelen op de console. Dit zijn 5 goede backwards compatible games om te spelen op de Xbox Series X.

  Red Dead Redemption 2

  Als je op zoek bent naar een zeer uitgebreide game met een grote open wereld en diepgaande karakters, dan zit je altijd goed met een game van Rockstar. De meest recente titel van de gerenommeerde ontwikkelaar is het Western epos Red Dead Redemption 2, waarin je kennis maakt met Arthur Morgan en de rest van de Dutch Van Der Linde bende.

  De desbetreffende bende zit aan het begin van Red Dead Redemption 2 in de problemen. Een overval is mislukt, meerdere bendeleden zijn gedood en tijdens de vlucht is er ook nog eens een sneeuwstorm gearriveerd. Het is vervolgens aan de speler - die in schoenen van Morgan stapt - om het tij te keren in het rustige stadje Valentine. Wat volgt is een groots avontuur in een uitgebreid Wilde Westen en karakters die je binnen de kortste keren familie noemt.

  En als je klaar bent met het indrukwekkende singleplayer-verhaal, dan heb je ook nog eens Red Dead Online om van te genieten. De online wereld biedt je een complete sandbox aan activiteiten, PvP-gevechten en specialistische rollen, zoals Bounty Hunter, Moonshiner of Naturalist. Het maakt Red Dead Redemption 2 een game waar je met gemak honderden uren plezier uit kan halen. Als je overstapt van de Xbox One, dan kan je bovendien meteen doorgaan met je avontuur, want je savegame zal eenvoudig worden overgezet.

  Gears 5

  Het Xbox-platform kent meerdere grote exclusieve franchises, waarvan Gears of War één van de bekendste is. Dat is ook niet zo vreemd, want de serie levert keer op keer ijzersterke shooters met heerlijke gameplay, brute kills en stoere karakters. Ook Gears 5 - de serie heeft ondertussen ‘of War’ laten vallen - voldoet aan al die karakteristieken.

  In Gears 5 neem je de controle over Kait Diaz, een Outsider die afstamt van Myrrah, Queen of the Locust Horde. Het verhaal wordt deze keer persoonlijk, want als Diaz moet je niet alleen achter de oorsprong van de Locust komen, maar ook de waarheid over je eigen familie ontrafelen. Tussendoor moet je natuurlijk nog genoeg kogels afvuren om een klein land ten onder te brengen. Ben je klaar met de singleplayer, dan wacht je ook nog eens de bloedspannende multiplayer!

  Forza Horizon 4

  Wil je gaan scheuren in prachtige bolides op je Xbox Series X, dan heb je wat dat betreft twee opties. Of je gaat voor de gloednieuwe DiRT 5 of je start het iets oudere Forza Horizon 4 op. Het verschil is alleen lastig om te zien, want Forza Horizon 4 was al een mooie game, maar met de next-gen upgrades die het heeft gekregen is het helemaal een plaatje.

  In de game kan je rondrijden in een open wereld die gebaseerd is op het Verenigd Koninkrijk, met locaties die veel overeenkomen met Edinburg, Lake District en de Cotswolds. Tussendoor zijn er vele race-activiteiten om te beleven, maar je kan ook meerdere huizen kopen en natuurlijk je collectie aan auto’s aanvullen. In totaal zijn er maar liefst 700 verschillende auto’s om in rond te scheuren, die je kan tonen aan de 71 andere spelers op de server.

  De wereld zal er ook elke week weer anders uitzien, want Forza Horizon 4 wisselt dan tussen de vier seizoenen, wat ook weer invloed heeft op de gameplay. Wil je genieten van een uitgebreide racer op de Xbox Series X, dan maak je met Forza Horizon 4 een goede keuze.

  Grand Theft Auto 5

  We hebben al eerder gezegd dat Rockstar garant staat voor een zeer speciale ervaring met haar games en dat is ook het geval met Grand Theft Auto 5. Volgend jaar zal de game opnieuw een geüpgradete versie krijgen voor de next-gen consoles, maar in de tussentijd kan je ook aan de slag met de backwards compatible versie op de Xbox Series X.

  Voor de eerste keer in een GTA game, volg je in Grand Theft Auto 5 niet het verhaal van één karakter, maar een drietal: Michael, Franklin en Trevor. Hun paden kruisen zich in Los Santos, een fictieve stad gebaseerd op Los Angeles, waarna ze al snel diep in de criminaliteit zitten. Op elk moment kan je tussen de karakters schakelen en gebruikmaken van hun speciale vaardigheden, maar Rockstar maakt soms ook slim gebruik van de drie point of views tijdens missies. We kunnen dan ook niet wachten om te zien wat de ontwikkelaar in petto heeft voor GTA 6.

  Net zoals Red Dead Redemption 2 ben je na het singleplayer avontuur alleen niet klaar met Grand Theft Auto V. Er staat je namelijk nog een aparte belevenis te wachten in GTA Online. In de multiplayer kan je niet alleen genieten van een nieuw verhaal met bekende personages, maar ook bankovervallen, races en nog veel meer activiteiten. En Rockstar is nog lang niet klaar met het toevoegen van nieuwe content!

  No Man’s Sky

  De release van No Man’s Sky staat bij veel spelers nog in het geheugen gegrift. In de trailers werden gouden bergen beloofd, maar uiteindelijk bleek het merendeel niet in de game te zitten. Sindsdien is ontwikkelaar Hello Games heel druk bezig geweest om steeds meer content en functies aan de titel toe te voegen en dat allemaal via gratis updates. De beloofde gameplay is er eindelijk en nog meer.

  Met de lancering van de Xbox Series X zijn er bovendien nog een hele stapel features toegevoegd aan No Man’s Sky, waar je meteen mee aan de slag kan via backwards compatibility. Zo zijn de graphics in de sci-fi game verbeterd, draait de game 60 FPS op 4K, zijn de werelden gevuld met meer flora en fauna, kan je multiplayer spelen met 32 spelers, zijn de laadtijden sterk verbeterd en meer.

  Je hoeft je bovendien geen zorgen te maken dat je helemaal opnieuw moet beginnen als je al No Man’s Sky hebt gespeeld op de Xbox One, want met de save game transfer kan je gewoon verder waar je gebleven was. Een perfecte titel voor als je duizenden planeten wil verkennen.

  Red Dead Redemption 2

  Verkijgbaar vanaf 26 october 2018

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.