5 games die in 2021 een mijlpaal vieren

Article
zaterdag, 16 januari 2021 om 10:00
the legend of zelda breath of the wildf1590418827
2021 is het jaar waarin we het coronavirus (hopelijk) onder controle krijgen en het jaar waarin weer onwijs veel toffe games uitkomen. Ook is 2021 het jaar waarin een aantal iconische game reeksen een mijlpaal vieren.
Een verjaardag is natuurlijk altijd leuk, maar bij een jubileum wordt pas echt goed uitgepakt. In 2021 zijn er dan ook verschillende games die in 2021 een mijlpaal halen en dat moet gevierd worden. Gaan ontwikkelaars en uitgevers uitpakken voor deze games? We hopen het, maar we zetten de games in ieder geval alvast in het zonnetje!

The Legend of Zelda (35 jaar)

Oorspronkelijke releasedatum: 21 februari 1986 (Japan), 22 augustus 1987 (Verenigde Staten), 27 november 1987 (Europa)
We trappen af met het grootste jubileum van 2021, want The Legend of Zelda wordt 35 jaar oud dit jaar. Op 21 februari is het precies 35 jaar geleden sinds de release van de eerste game in de inmiddels legendarische reeks. De actie/avonturen titel waarin je als Link speelt en prinses Zelda moet redden kwam oorspronkelijk uit op de Nintendo Entertainment System (NES).
Meer dan een jaar later kwam de game ook naar het westen van de wereld. Op 22 augustus 1987 verscheen de game in de Verenigde Staten, terwijl Europa pas op 27 november van dat jaar verscheen. Voor de tijd was dit de normaalste zaak van de wereld natuurlijk, waardoor The Legend of Zelda een goudkleurige cartridge kreeg.
Of in 2021 een nieuw deel in de reeks uitkomt is nog steeds de vraag. The Legend of Zelda Breath of the Wild 2 staat wel op de planning, maar heeft nog geen releasedatum voor 2021 gekregen. Wel geeft de grootschalige viering van de 35e verjaardag van Super Mario Bros. hoop voor fans van de iconische Zelda-reeks.
sonicf1582706022

Sonic (30 jaar)

Oorspronkelijke releasedatum: 23 juni 1991 (Verenigde Staten), juli 1991 (Japan en Europa)
Een ander video game icoon dat dit jaar een verjaardag viert is Sonic. De SEGA mascotte maakte zijn debuut oorspronkelijk op 21 juni 1991 in Sonic the Hedgehog voor de SEGA Genesis. Bij de onthulling tijdens CES 1991 dat jaar werd de game nog geprezen als de meest indrukwekkende titel van de beurs.
Of deze prachtige leeftijd gevierd gaat worden in 2021 is alleen nog wel de vraag. Sonic kreeg in 2020 nog een bioscoopfilm (waarop een vervolg in de maak is), maar qua games staat het SEGA-icoon al een tijdje droog. De laatste titel stamt alweer uit 2019 en dat was meer een spin off binnen de reeks, namelijk Team Sonic Racing.
ico ps2f1610626482

Ico (20 jaar)

Tien jaar na de release van Sonic the Hedgehog kwam een titel uit die iconisch was voor de PlayStation 2. Natuurlijk doelen we op Ico, de bekroonde actie/adventure titel van Japan Studio en Team Ico. De PS2-game staat al bijna twee decennia bekend als één van de beste games ooit gemaakt.
Dit heeft volledig te maken met de manier waarop de game ontworpen is door Fumito Ueda. Het meesterbrein maakte later ook Shadow of the Colossus en The Last Guardian. Groots zal het jubileum waarschijnlijk niet gevierd worden, al is er natuurlijk een kans dat dit jaar meer details onthuld worden over Ueda’s nieuwe titel. Daar wordt al sinds 2018 aan gewerkt namelijk.
okami nintendo hd switch release aangekondigd 127730

Okami (15 jaar)

Ook Okami viert haar verjaardag in 2021. Het is de vijftiende verjaardag voor deze stijlvolle actietitel waarin je als Amaterasu door een prachtig vormgegeven wereld wandelt. Met een mix van actie, platformen en puzzelen werden spelers constant verrast in 2006 toen de game verscheen op de PlayStation 2 en Wii.
Sindsdien is de game nog op onwijs veel andere platformen verschenen. Zo is de game inmiddels ook speelbaar op de PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Nintendo Switch en PC. De ideale manier om het 15-jarige jubileum te vieren is om de game ook nog een PlayStation 5 en Xbox Series X/S versie te geven, maar of dat gaat gebeuren is natuurlijk de vraag.
45219 skyrim legendary edition online verschenen

The Elder Scrolls V: Skyrim (10 jaar)

Wie het in 2021 over jubileums heeft, kan natuurlijk niet vergeten dat het de tiende verjaardag van The Elder Scrolls V: Skyrim is. De game die inmiddels op bijna ieder platform van de afgelopen tien jaar te spelen is, wordt tien jaar oud in november. De inmiddels iconische titel trapte als het ware een compleet nieuwe generatie van games af.
Met Skyrim wist Bethesda grote open world games als het ware opnieuw uit te vinden. Sindsdien hebben vele studio’s gekeken naar het succes van Skyrim en de lat nog hoger gelegd (The Witcher 3 Wild Hunt). Vraag is alleen nog wanneer het zesde deel nu eindelijk een keer verschijnt. Tien jaar na het vijfde deel weten we namelijk nog steeds bijzonder weinig over The Elder Scrolls VI.

Populair Nieuws