Dit zijn de 5 FIFA 18 features waardoor de footie gaat scoren!

Article
woensdag, 13 september 2017 om 12:07
xgn google image
Het voetbalseizoen is een tijdje geleden begonnen en dat betekent natuurlijk twee dingen: Nederland haalt weer geen eindtoernooi en de nieuwe FIFA-game komt eraan, FIFA 18 alweer. In deze special geven wij 5 FIFA 18 features die het de moeite waard maken om je poeplap te trekken voor het nieuwe deel in de franchise. Veel leesplezier!

5. FIFA op een Nintendo-device

Voor het eerst sinds de komst van de Wii U in 2012 zal er weer een FIFA-game te spelen zijn op een console van Nintendo: op de Switch natuurlijk. Waar FIFA 13 destijds een slechte game op de Wii U was, zal FIFA 18 dat allerminst zijn: de game heeft een speciale versie voor de Switch, zodat een debacle als in 2012 voorkomen gaat worden.
'Maar hoe zit het dan met de gameplay en graphics?' Horen wij jullie vragen. Nou, dat zit zo: als je de Switch in een tv plugt dan is het 1080p met 60 fps, en in handheld-mode 720p eveneens met 60 fps. Alle pracht en praal wordt dus ook op je Switch tevoorschijn getoverd, wat natuurlijk een enorm pluspunt is. Let er alleen wel op dat de features op de Switch minder zijn dan voor de overige platformen. Maar even goed is het tof om onderweg FIFA te kunnen spelen!
117728

4. Verbeterde graphics en 4K

FIFA 18 zal er mooier uitzien dan ooit. Door het gebruik van EA's befaamde Frostbite Engine, die onder andere gebruikt wordt in prachtige games als Battlefield 1, Dragon Age Inquisition en Star Wars Battlefront, ziet FIFA 18 er beter uit dan ooit tevoren. Je ervaart een nieuwe ervaring op het veld, en dit komt door dynamisch publiek, het veld verandert terwijl je speelt en nieuwe gebruik van de plaatsing van de zon.
Voor mensen die de Xbox One X gaan aanschaffen (wat kan vanaf 7 november) is het helemaal feest: FIFA 18 wordt namelijk de eerste game die je in 4K op je beeld kan toveren, mits je dus de Xbox One X gebruikt en een goede monitor hebt. Wowzers!
117729

3. Makkelijker dribbelen

Voor een ongeoefende FIFA-speler was dribbelen altijd een waar drama. Talloze rightstick combinaties die je maar niet uit je hoofd wist te leren en als je ze dan wel wist, vergat je ze te gebruiken op het moment suprème. Dat alles is verleden tijd in FIFA 18. Voor het eerst namelijk kun je meer dribbelen met de linkerstick, wat voor veel mensen veel makkelijker is dan al die combinaties.
Het is nu veel makkelijker om even in te houden, je verdediger op het verkeerde been te zetten en vervolgens kneiter hard die RT/R1 knop in te drukken zodat je speler de verdediger volledig kwijt is, vergelijkbaar met hoe grootheden als Messi, Ronaldo en Griezmann hun mannetjes voorbijkomen.
117730

2. The Journey 2.0

Toen in FIFA 17 The Journey werd geïntroduceerd, werd er eindelijk voldaan aan misschien wel de grootste wens van de community: een modus waarin je een eigen carrière kan opstarten en die kan illustreren met de keuzes die je maakt zowel op het veld als daarbuiten. Je kreeg de controle over Alex Hunter, zoon van een beroemde Engelse voetballer en spits van jewelste.
Nieuw in The Journey: Hunter Returns zijn meer opties om Alex Hunter naar eigen believen aan te passen, of dat nou om zijn favoriete voet gaat of om zijn haar en tattoos, veel meer mogelijkheden om te voetballen buiten de Premier League én ontmoetingen met voetbalsterren als Ronaldo, Henry en Griezmann. Ook basketballer James Harden, shooting guard bij de Houston Rockets komt even langs om te praten met Hunter. Tal van uitbreidingen en nieuwigheidjes dus, en wij kunnen niet wachten!
117731

1. Nieuwe features Ultimate Team

Het paradepaardje van de FIFA-serie is al jaren Ultimate Team. Het zal jullie dan ook niet verbazen dat die op nummer 1 staat in deze special over FIFA 18 features. En wel om de volgende redenen: FUT Icons en Daily Challenges.
FUT Icons zijn de hernaamde Legend kaarten van spelers uit het verleden die voorheen alleen beschikbaar waren op de Xbox. Vanaf FIFA 18 zijn ze op elke console beschikbaar en komen ze zelfs met meerdere kaarten per speler: Ronaldinho heeft bijvoorbeeld een kaart in 2002, 2004 en 2010.
Ook nieuw zijn de Daily en Weekly Challenges. Deze zijn er natuurlijk al langer, maar in FIFA 18 komen ze er dus elke dag cq week. De wekelijkse zijn voor iedereen hetzelfde, en de dagelijkse verschillend. Naarmate de moeilijkheidgraad van de challenge vordert, krijg je ook betere beloningen zoals packs, spelers en munten.