5 feitjes die je misschien nog niet wist over Elden Ring

Article
zondag, 23 juni 2024 om 9:00
elden ring headerf1646038440
De games van FromSoftware zitten bomvol met obscure lore. Maar ook daaromheen zitten er vaak interessante informatie verbonden aan games. Was jij bijvoorbeeld al op de hoogte van deze Elden Ring feitjes?

Het favoriete personage van bedenker Miyazaki

De grote man achter de soulslike games is Hidetaka Miyazaki, de president van FromSoftware en game director van veel titels van de studio. Zo heeft hij samen met George R.R. Martin de opzet gemaakt en het verhaal geschreven voor Elden Ring.
De schrijver van de A Song of Ice and Fire-boeken heeft zich laten inspireren door de Noorse mythologie en had eigenlijk een iets minder duistere wereld voor ogen. Miyazaki heeft er alleen nog zijn eigen sausje overheen gegooid, met een gigantische cast aan interessante en moreel grijze personages tot gevolg.
Veel spelers voelen zich sterk verbonden met bepaalde personages en ook Miyazaki zelf heeft een favoriet - maar misschien niet één die je zou verwachten. In een interview heeft de Japanner laten weten dat Rykard, de Lord of Blasphemy, zijn favoriete personage is. Come join the family!
Elden Ring - Standard Edition - PS5 Image
Elden Ring - Standard Edition - PS5
EUR3846.5
Op voorraad
Koop op bol.

Foutje van George R.R. Martin

Zoals gezegd heeft Martin meegewerkt aan de lore voor Elden Ring. Maar de schrijver is niet even goed op de hoogte van alles rondom de game. Hij claimde namelijk dat Elden Ring een vervolg is op Dark Souls. Maar dat is helemaal niet het geval.
Het is wel het geval dat de game veel thema’s uit Dark Souls heeft overgenomen. Zoals een wereld waarin de dood een vreemd concept is. En ook keert Patches uit de Souls-games terug in Elden Ring. De nieuwe game van FromSoftware is dus wel een spirituele opvolger, maar niet meer dan dat.

Ideeën uit Dark Souls 2 tot leven gebracht

Over Dark Souls gesproken, er zijn voor Elden Ring niet alleen thema’s gebruikt uit de andere games van FromSoftware. De studio had namelijk al veel ambitie met Dark Souls 2, wat ook terug te zien is in de eerste trailer van de game. Daarin waren sommige delen erg donker en moest de speler een fakkel gebruiken om iets te kunnen zien.
Die mechanic is alleen geschrapt uit de volledige game om vervolgens terug te keren in Elden Ring. Alleen dan met een lantaarn in plaats van een fakkel. En ook was FromSoftware van plan om een open wereld te maken voor Dark Souls 2, maak de hardware van de console kon dat niet aan. Dat concept is later dus wel gebruikt voor het magnum opus van de ontwikkelaar.

Geschrapte quests

Een ander element uit Dark Souls dat terugkeert in Elden Ring zijn de nogal verwarrende quests. Je komt veel NPC’s tegen tijdens je avontuur, die je door middel van cryptische teksten soms opdrachten geven. Maar door een gebrek aan een quest log is het vervolgens gissen waar je daarna naartoe moet of waar je de NPC in kwestie weer terug kan vinden.
Door die vage communicatie, was het niet duidelijk of je het einde van een verhaallijn had bereikt. Daardoor viel het niet echt op dat sommige quests aan het begin nog helemaal geen einde hadden. Pas met een update zijn er later meerdere verhaallijnen afgerond, met mooie beloningen als gevolg.
Daarnaast heeft FromSoftware ook meerdere quests uit Elden Ring geschrapt, zo blijkt uit de data. Eigenlijk was namelijk de bedoeling dat Kale, de eerste merchant die je tegenkomt in The Lands Between, al een opdracht voor je had. Met die quest kwam je ook meer te weten over de lore achter de mysterieuze verkopers in de game. Maar die verhaallijn heeft nooit het levenslicht gezien.

Gloeiende ogen krijgen

Het verhaal van Elden Ring draait vooral om de (demi)goden, maar er zijn ook veel draken die je op je pad tegenkomt. Voordat Marika en haar kinderen heersten in de Lands Between, hadden de vliegende monsters een groot gedeelte van het land in handen. Wanneer je een draak verslaat, kan je ook een deel van zijn of haar kracht overnemen, door het hart op te offeren bij de Cathedral of Dragon Communion en in te leveren voor een incantation.
Die zorgt bovendien voor een verandering bij je personage, dat je misschien nog nooit is opgevallen. Heb je namelijk vier harten ingeleverd, zullen je ogen een beetje gaan gloeien. Net zoals dat bij de draken het geval is. Lever je er nog meer in, dan worden je ogen helemaal felgeel.