5 Fairy Tail tips en tricks om je op weg te helpen

Article
dinsdag, 04 augustus 2020 om 13:45
fairy tail 2f1595869033
Fairy Tail heeft na een comic en een animeserie eindelijk zijn eigen RPG gekregen. De avonturen van Natsu en het Fairy Tail gilde zijn erg indrukwekkend en kunnen op zijn tijd uitdagend zijn. Wij geven je 5 Fairy Tail tips en tricks om het beste gilde ooit te vormen!

Loop niet weg voor een gevecht

De eerste tip die we je geven is een gouden regel in de wereld van Role Playing Games. De regel luidt dat je een gevecht nooit uit de weg moet gaan. In Fairy Tail neem je deel aan een toernooi waarin je het opneemt tegen de andere magische gildes in Fiore. In het begin van de game start je met een training waarin je de kneepjes van het vak leert kennen. De game is dan nog niet heel uitdagend, maar dat belooft snel te veranderen als je niet oplet.
Zorg er dan ook voor dat je ieder gevecht dat je tegenkomt aangaat. De verschillende omgevingen in Fairy Tail zitten boordevol vijanden die telkens sterker worden, naarmate de game vordert. Elke verslagen vijand levert ervaringspunten (XP) op en dat zorgt ervoor dat je sterker wordt en meer krachtige aanvallen vrijspeelt. Uiteindelijk zal niemand meer een partij zijn voor je magie, maar als je dit niet doet bestaat de kans dat je halverwege de game moet gaan grinden om zelf niet in het stof te bijten.
fairy tail 5f1595869241

Wissel je team regelmatig af

In Fairy Tail begin je met een redelijk klein aantal magiërs in je gilde. Je kunt op dat moment met Natsu de Fire Dragon Slayer, Lucy de Celestial mage, Gray de Ice-make mage en een paar andere karakters spelen. Dit aantal loopt op een gegeven moment snel op, waardoor je een ruime keuze krijgt in het aantal karakters om uit te kiezen. Niet alle karakters kunnen dan meer mee op pad en lopen daardoor flink wat XP mis.
Op dat moment is het zaak om je team af te gaan wisselen, want als een karakters op achterstand komt, betekent dit dat hij of zij zwakker is op het moment dat er wel gevochten moet worden. Fairy Tail kent daarbij missies waarbij je bepaalde karakters verplicht mee moet nemen. Daarin kun je dan dus een uitdaging voorgeschoteld krijgen. Als je je team regelmatig afwisselt hou je iedereen op een gelijk level en kun je bij iedereen genieten van bombastische magie en krachtige aanvallen!
fairy tail 4f1595869195

Praat met iedereen

Een andere manier om XP te verzamelen en karakters sterker te maken is door met iedereen te praten. Althans, iedereen met een icoontje boven zijn of haar hoofd. Fairy Tail biedt een uitgebreide verhaallijn, en daarnaast talloze zijmissies die het verhaal van de karakters vertellen. Als je met iedereen blijft praten kom je meer te weten over de achtergrond van de karakters en speel je nieuwe aanvallen vrij.
Zo kun je alternatieve outfits voor karakters vrijspelen zoals Lucy in Bikini en Erza in een ontzettend tof harnas! Daarnaast kan je op deze manier ook karakters die ontzettend sterk zijn voor je team werven. Niet alleen de magiërs bieden je missies, maar ook de NPCs in omgevingen doen dit. Dit zijn vaak kleinere missies waarbij je ingrediënten moet verzamelen. Door dit te doen kun je je gilde steeds sterker maken wat ook weer een berg aan voordelen oplevert!
fairy tail 3f1595869120

Versterk die band!

Fairy Tail biedt het unieke gameplayelement waarbij de band tussen je karakters erg belangrijk is. Door karakters op te nemen in je team en door duels met ze aan te gaan, versterk je niet alleen de karakters zelf, maar ook hun band. Dit zorgt ervoor dat je tijden gevechten een stuk sterker wordt, wat niet geheel onbelangrijk is. Tijdens gevechten kun je namelijk Magic Chains maken ofwel lange indrukwekkende combo’s die de sterkste vijand huilend naar huis sturen.
Deze combo’s kun je, als je band sterk genoeg is, zelfs afronden met een gezamenlijke aanval. Hierbij worden verschillende elementen met elkaar gecombineerd tot één ontzettend krachtige aanval die een lust voor het oog is. Het is op die momenten alsof de animeserie voor je ogen tot leven komt!
fairy tail 6f1595926884

Upgrade je gilde zo snel mogelijk

Als Fairy Tail begint ben je zeven jaar van huis geweest. De huur van je gilde is niet betaald en alles is behoorlijk krakkemikkig. Tijd om daar iets aan te doen en je gilde weer terug te claimen. Het gilde en de populariteit ervan speelt een grote rol in Fairy Tail. De game draait voor een groot deel om je gilderang. Zo moet je voor sommige verhaalmissies een bepaalde gilderang hebben, die je kunt behalen door missies te voltooien van het Quest Board.
Het gilde speelt niet alleen een rol in het verhaal van Fairy Tail. In je gildehuis zitten onder andere een bar, een laboratorium, een bibliotheek en een zwembad. Al deze faciliteiten kun je van upgrades voor zien en een nieuwe lik verf geven door ze te remodellen. En dat zorgt voor bonussen tijdens gevechten! Zo zorgt de bibliotheek voor meer XP voor teamgenoten die je niet mee op pad neemt, zorgt de Storeroom van tijd tot tijd voor gratis items en kun je in het lab allerlei kristallen maken en recyclen die je karakters versterken. Als je het lab bovendien van upgrades voorziet doe je meer schade met aanvallen waar de vijand ‘immuun voor is’.
Hiernaast kun je nog veel andere voordelen vrijspelen die je tijdens je avontuur in Fiore zullen ondersteunen. Zorg er dan ook altijd voor dat je alle upgrades voor je guild hebt lopen, want de onderdelen op de map die je voor de upgrades nodig hebt, kom je dan vanzelf tegen in de wereld.
Fairy Tail is nu beschikbaar voor PlayStation 4, PC en Nintendo Switch. Wij gaven je eerder al vijf dingen die je absoluut moet weten over de game en beoordeelden de RPG in de Fairy Tail review al met een 7,5.

Populair Nieuws