5 dingen die je moet weten over Kenneth Taylor

Article
zaterdag, 24 september 2022 om 17:00
pexels pixabay 47730f1649691981
De interlandperiode is weer aangebroken en tal van nieuwe spelers vallen op, zoals selectiedebutant Kenneth Taylor. De 20-jarige Ajax-speler brak eind vorig seizoen door in de basis van Ajax, maar heeft met de start van dit seizoen zijn stempel weten te drukken. Alles wat je over het jonge talent moet weten zetten we voor je op een rijtje.

1. Gravenberch vervanger

Laten we maar beginnen bij de schijnwerper die op Taylor kwam te staan aan het einde van het 2021-2022-seizoen. Het was immers in die periode dat de middenvelder van Ajax begon op te vallen in het team van de landskampioen. Laat in het seizoen begon de trainer destijds, Erik Ten Hag, wat meer speeltijd te geven aan de aanstormende talenten, waaronder Taylor.
Met het vertrek van Ryan Gravenberch naar Bayern München kreeg nieuwe coach Alfred Schreuder een nieuwe puzzel om te leggen. De nieuwe oefenmeester besloot dat Taylor goed de positie van Gravenberch op kon vangen en dat blijkt. Hoewel de speelstijl iets anders is, valt direct op dat ook Taylor goed de rol tussen defensie en aanval kan vervullen. Daarbij heeft hij zelfs een geheim wapen waar Gravenberch niet over beschikte.

2. Tweebenig talent

Taylor is tweebening. De Noord-Hollander kan zowel met links als rechts een balletje trappen, iets wat hem in de wedstrijden voor Ajax steeds goed helpt. De middenvelder dribbelt het liefst met zijn ene voet, terwijl hij juist schieten prefereert met de andere.
Dit maakt hem direct enorm dynamisch als kracht op het middenveld, waarbij hij eigenlijk van alle markten thuis is. Doordat hij technisch met beide benen vaardig is, dribbelt hij gemakkelijk langs de tegenstanders en kan hij ook nog eens verwoestend uithalen op doel, iets wat perfect aansluit bij de speelstijl van Alfred Schreuder.

3. Taylor wilde per se bij Ajax blijven

Over Alfred Schreuder gesproken, de huidige coach van Ajax wilde de middenvelder bij zijn vorige werkgever al binnehalen. Schreuder was voor hij naar Amsterdam kwam trainer van Club Brugge en zocht versterking op het middenveld. Tegenover VI gaf Schreuder toe: “Het klopt dat ik destijds in hem een versterking voor Club Brugge zag.”
De middenvelder wilde zelf alleen niet van club ruilen en wilde per se in Amsterdam blijven, ondanks het feit dat Erik Ten Hag de 20-jarige afgelopen winter al bij een andere club wilde stallen. Ten Hag gaf toe dat Taylor te goed was om op de bank te blijven zitten en dacht aan een tijdelijk verhuur, maar dat sloeg de Noord-Hollander zelf af. Taylor moest en zou bij Ajax blijven om zo een basisplaats af te dwingen.

4. Taylor begon als spits

Opvallend is de route die Taylor genomen heeft om bij Ajax door te breken. Als zevenjarige speelde de Noord-Hollander namelijk in de spits, maar tijdens de talentendagen bij Ajax was er een tekort aan verdedigers. Taylor greep zijn kans en kwam vervolgens als verdediger binnen, waarna hij uiteindelijk doorstroomde als middenvelder in de D-jeugd.
Vanaf die positie komt de speler die voor het eerst voor het Nederlands elftal geselecteerd is nu het beste tot zijn recht. Vroeg in zijn opleiding bij Ajax was al duidelijk dat Taylor veel talent had. Destijds mocht hij namelijk vaak een lichting hoger meespelen.

5. Gravenberch concurrentie laait opnieuw op

Het laatste feitje over Kenneth Taylor dat je moet weten, sluit toepasselijk aan bij de aftrap. Wederom gaat het om de connectie tussen Gravenberch en Taylor, alleen dit keer op landelijk niveau. Louis van Gaal heeft voor de huidige interlandperiode namelijk besloten om Ryan Gravenberch buiten de selectie te laten, maar Taylor wel mee te nemen. Dat is opvallend gezien de twee dezelfde positie bekleden en Gravenberch al vaker meespeelde met Oranje.
Taylor speelt dit seizoen alleen wel consistent in de basis van Ajax, terwijl Gravenberch nog geen basisplaats bij Bayern München heeft afgedwongen. Mogelijk is dit de reden waarom Van Gaal voor de jonge Ajacied heeft gekozen en niet voor Gravenberch. Afhankelijk van hoe Taylor doet, kan hij gelijk zijn visitekaartje afleveren en misschien zelfs zichzelf in de selectie voor het WK spelen.

Populair Nieuws