5 Call of Duty Vanguard tips voor een vliegende start

Article
zaterdag, 06 november 2021 om 9:00
call of duty vanguard headerf1635931238
Call of Duty Vanguard is uit en dat is voor velen een reden om weer terug te keren naar het slagveld. Dit keer wordt de Tweede Wereldoorlog weer aangedaan en dat is toch even omschakelen. Om die schakeling wat gemakkelijker voor je te maken zetten we alvast vijf Call of Duty Vanguard tips voor je op een rijtje.

1. Houd de meta bij

Het klinkt misschien raar, maar op de hoogte blijven is onwijs belangrijk met de recentere Call of Duty-games. Je moet namelijk goed op de hoogte blijven van de meta-game, wat betekent dat je moet weten welke wapens het beste zijn om te gebruiken. Call of Duty Vanguard krijgt vermoedelijk net als de eerdere titels tal van updates die de wapens verder balanceren en aanpassen.
Je wil natuurlijk niet het strijdtoneel betreden met wapens die ineens een stuk minder krachtig zijn. De beste manier om erachter te komen of wapens nog goed bruikbaar zijn in de multiplayer is door de meta-game op de voet te volgen. Dit kun je onder andere doen wekelijks even te checken of er iets is aangepast.
call of duty vanguardf1636115508

2. Bestudeer de maps, maar vooral de houten muren

Met Call of Duty Vanguard zijn verwoestbare muren teruggekeerd naar Call of Duty. Dit betekent dat je nieuwe paden kunt creëren op ieder strijdtoneel, wat natuurlijk weer voor extra mogelijkheden zorgt. In de eerste weken van het spelen is het dan ook belangrijk dat je niet alleen leert hoe de maps in elkaar steken, maar om juist een stapje verder te gaan.
Leer daarom vooral uit je hoofd waar de houten muren zijn. Deze kun je namelijk kapot schieten voor een nieuwe doorgang. Door deze goed uit je hoofd te leren kom je niet voor een vervelende verrassing te staan en weet je waar de mogelijke extra wegen zijn die vijanden kunnen gebruiken. Jij weet daarnaast ook waar je moet zijn om vijanden te verrassen.

3. Kies je positie via de minimap

Dit klinkt misschien wat logisch, maar in de praktijk is deze tip wat ingewikkelder dan je zou denken. Natuurlijk moet je altijd een tactiek hebben wanneer je het strijdveld betreedt, maar tijdens een match deze tactiek bijstellen is nog veel belangrijker. Zo doe je er goed aan om de minimap te gebruiken om je volgende zet te bepalen.
Zodra je bij een drukke plek op de map bent aangekomen, kun je via de minimap vaak zien of je teamgenoten zijn omgelegd. Door de specifieke plekken goed te bekijken, kun je vaak een voordeel krijgen en ontdekken waar de vijand zit. Die kun jij vervolgens verrassen en volpompen met lood om wraak te nemen voor je gevallen broeders.
call of duty vanguard zombies headerf1636123727

4. Let op de Radar (en vermijd deze zelf)

Wanneer je net start met Call of Duty Vanguard zijn er natuurlijk een aantal perks die handiger zijn om te gebruiken in de begindagen. Vooral de Radar-perk is aan te raden gezien je hierdoor op de minimap ziet waar vijanden zitten zodra ze kogels lossen. Op die manier leer je langzaam maar zeker bijvoorbeeld ook de kleine holletjes die de maps verborgen houden.
Wil je jezelf wel verborgen houden van de radar? Dat kan zeker, maar dan heb je wel meer nodig dan alleen een Silencer op je wapen. Je moet namelijk het Subsonic Ammo Type gebruiken, want anders worden je kogelschoten nog steeds getoond op de minimap van vijanden. Let daar dus goed op als je James Bond wil zijn.
call of duty ww2 vanguardf1617103914

5. Maak loadouts voor verschillende maps

De maps in Call of Duty Vanguard verschillen best wel wat qua grootte. Daarom doe je er goed aan om je loadouts daarop af te stellen, zodat je bij iedere map opties hebt. Kom je op een kleine map, dan wil je natuurlijk geen sniper gebruiken, maar juist een shotgun of assault rifle.
Zijn er grote open vlaktes? Dan loont het juist weer wel om een sniper te hebben. Zorg er daarom voor dat je van alle mogelijkheden voorzien bent. De grootste tip daarbij is om altijd een SMG klaar te hebben staan, want Call of Duty Vanguard zit vol nauwe gangetjes en met een SMG zit je dan altijd goed.