De 5 beste Switch accessoires die elke Nintendo liefhebber nodig heeft!

  De Nintendo Switch is razend populair! Stel je hebt die Switch in huis, dan ben je er natuurlijk niet. Want je hebt meer nodig. Dit zijn de beste Switch accessoires die elke Nintendo liefhebber nodig heeft.

  Eigenlijk is het altijd hetzelfde verhaal: je koopt een spelcomputer en dan is er nog zoveel leuks s te koop. Natuurlijk heb je een game nodig. En dan is het lastig kiezen, gezien er meer games uit zijn. En daarnaast is er nog een hoop accessoires te koop. Inmiddels is er ook een hoop Switch accessoires al te koop. Denk aan: extra geheugen, meer controllers, opbergdoosjes voor je games, opladers, stuurtjes voor Mario Kart en ga zo maar door. Je ziet soms door de bomen het bos niet meer. Daarom lees je in dit artikel welke 5 Switch accessoires je nu daadwerkelijk nodig hebt.

  5. Powerbank om onderweg op te laden

  De nummer 5 is niet de meest essentiële accessoire die je nodig hebt, maar wél zeer handig! De Switch is namelijk een hybride console die je zowel thuis kan gebruiken, aangesloten op de tv, of onderweg mee kan nemen. In dat laatste geval is het apparaat dus min of meer een handheld. En we weten allemaal dat er bij handhelds een beperkte batterijduur geldt.

  Dus wat wil je in huis hebben? Een powerbank die je aan kunt sluiten! Een paar uur gaat de Switch wel zonder voeding mee. Maar stel dat je op weg bent naar Amerika, dan kan het zomaar gebeuren dat in een potje Mario Kart 8 de spelcomputer opeens leeg is. Want een vlucht van zo'n 10 uur vindt de Switch te lang.

  Als je een powerbank koopt, let dan wel op een die daadwerkelijk zinvol is bij de Switch. Je hebt ze in verschillende soorten en maten (en ook prijsklassen!). En niet alles is even geschikt. Wij raden je deze aan: de Xtorm Fuel Bank. Al zijn er natuurlijk genoeg alternatieven.

  4. Een headset

  De powerbank is dus niet per se noodzakelijk als je onderweg wilt spelen, meer een upgrade voor al je gamegemak. Wat wél noodzakelijk is als je onderweg wilt spelen is een koptelefoon! Beeld je eens in dat je in een stiltecoupe van NS zit. Dan wil je natuurlijk wel kunnen gamen met geluid!

  Wat je precies wilt kopen, ligt eraan hoe veel je onderweg speelt. Als je echt van plan bent de Switch meer onderweg te gebruiken dan thuis, raden we je een degelijke koptelefoon aan. En dan bedoelen we: geen oortjes, maar echt een robuust apparaat op je hoofd. Als je bijvoorbeeld kijkt bij Nedgame, worden er nu drie modellen aangeboden. Als je geen fan bent van Splatoon 2 en iets onopvallend wilt is dit wel een optie voor je: Stealth Stereo headset.

  Ben je van plan om de Switch vaker thuis te gebruiken en af en toe eens onderweg mee te nemen? Dan kun je overwegen om gewoon simpele oortjes te kopen. Dan ben je een stuk minder geld kwijt. Waar je voor een robuuste koptelefoon al gauw 25 euro kwijt bent, ben je voor zo'n 20 euro al klaar voor een compleet startpakket. Onlangs testten wij nog de Speedlink Switch accessoires. Daar krijg je standaard oortjes bijgeleverd en dat is dan een goed alternatief.

  3. Screen protector en schoonmaakdoekje

  En dan zijn we aangekomen bij de top 3 bestaand uit drie Switch accessoires die toch wel echt noodzakelijk zijn als je een Switch gekocht hebt. Zo'n Switch is niet niets: je betaalt minimaal 329 euro. Dat is een stuk duurder dan een 2DS of 3DS. Dus je wilt wel dat het apparaat een beetje netjes blijft nietwaar? En dat begint allemaal bij het scherm! Wij raden ten zeerste aan als je een Switch gekocht hebt er meteen een screen protector op te zetten.

  Want daarmee blijft je scherm een eeuwigheid mooi ! Hier zijn verschillende opties voor. Bij het pakketje van Speedlink zit een screen protector die van prima kwaliteit is. Dus die kun je goed gebruiken als je een startpakket wilt voor niet te veel geld. Ben je daarentegen van plan om apart geld te spenderen aan een koptelefoon, kun je net zo goed de screen protector apart aanschaffen. We raden dan die van Bigben aan die je hierboven op de foto ziet.

  Voor 12,99 euro kun je deze bijvoorbeeld aanschaffen bij Intertoys. Het is gehard glas en van net even betere kwaliteit dan die van Speedlink (hoewel die ook prima is hoor). Bevestigen is niet moeilijk, dat wordt uitgelegd. En daarbij krijg je nog een mooi schoonmaakdoekje. Dat klinkt een beetje kinderachtig, maar dat is niet zo. Je wilt niet weten hoeveel mensen met vette vingers aan een screen zitten en met zo'n doekje veeg je dat binnen luttele seconden weg. En dat werkt beter dan even een papiertje of je shirt. Laatstgenoemde zit vaak ook onder bacteriën!

  2, Travel case

  Je zag net al wat anders moois staan op de foto; een Zelda travel case! Ook deze is van Bigben en is te koop voor 24,99 euro. Je wilt je Switch natuurlijk onderweg meenemen en om het ding dan los in je tas te proppen is zonde. Stel je voor dat die kapot gaat of beschadigd raakt! Dus kun je het apparaat maar beter netjes vervoeren.

  En hoe doe je dat beter dan in een tas die er speciaal voor gemaakt is? Zelf vinden we de Zelda Travel case van Bigben het mooist, al zijn er natuurlijk alternatieven, zoals een van Splatoon 2. Overigens kun je de Bigben travel case in twee kleuren krijgen; zwart en blauw. De blauwe variant is een eurootje goedkoper. Handig om te weten is dat je naast je Switch twee Game Card-hoesjes krijgt waar je vier games in kwijt kunt. En ook zitten er twee micro SD-kaarthoesjes bij. Kortom voor een vakantie ben jij stevig uitgerust als je hier je Switch, joy-cons en wat games en geheugen in stopt!

  1. Pro Controller

  Toch kan maar één Nintendo Switch accessoir op één staan en dat is de Pro Controller. Een controller je veel thuis zult gebruiken, maar waarvan het zeker niet verkeerd is om die onderweg ook mee te nemen. De Joy-cons zijn aardig, alsook het bijgeleverde ding waar je ze in kan stoppen. Maar niets speelt zo verfijnd en prettig als de Pro controller.

  Wat dacht je van Splatoon 2? Die speelt het prettigst met de Pro Controller. En zo zijn er nog wel wat games te verzinnen. De controller is redelijk prijzig, voor zo'n 70-90 euro, maar geloof ons dat je er jarenlang plezier aan zult beleven. Net als de rest van de accessoires zijn er weer een paar opties. Je kan voor de standaard neutrale kleur gaan, maar ook voor de speciale Splatoon 2 Pro controller. Al lijkt het erop dat die laatste inmiddels uitverkocht is.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.