5 Battleborn beta tips om je klaar te stomen voor de strijd

Article
woensdag, 13 april 2016 om 12:15
xgn google image
Schiet je een weg door hordes aan Veralsi, laat je spierballen zien in Meltdown of sloop de robot sentries in de Incursion modus. De testfase van de hero-shooter Battleborn is op de PS4 in volle gang. Xbox One en PC gamers kunnen vanaf 13 mei aan de gang en daar komen deze 5 Battleborn beta tips goed bij van pas!
Battleborn is een combinatie van een aantal verschillende genres. Het totaalpakket is een kleurige shooter met diepgang en snelle gameplay, waarbij er de eerste paar keer ongelofelijk veel op je af komt. Om je door de Battleborn beta heen te helpen, hebben wij 5 Battleborn beta tips voor je verzameld.

5. Wees divers in je speelstijl!

Tijdens de beta zijn alle personages beschikbaar om eens goed uit te proberen. Het is dan ook een handige tip om zo veel mogelijk verschillende van deze helden te gebruiken, aangezien er maar een beperkt aantal direct bij de release voor handen zullen zijn. Je zult de meeste personages namelijk vrij moeten spelen door het voltooien van missies en het behalen van uitdagingen. Haal hier dus profijt uit en ontdek alvast jouw lievelingspersonage of speelstijl, zodat je na de release van de game gelijk aan de slag kunt met het vrijspelen hiervan!
Een pinguïn in een battlemech, een paddenstoel die gif verspreidt of een adelaar die raketten afvuurt met een dodelijke precisie, niks is te ver gezocht in het Battleborn universum. Elke held heeft een unieke speelstijl waarbij je soms een dodelijke assassin bent, maar waar je ook een logge tank of support kunt spelen. Zoek dus goed uit wat de mogelijkheden van de personages zijn en je zal al snel je voorkeur gaan ontwikkelen!
88997

4. Mercenaries zijn letterlijk je grootste vrienden

Deze tip heeft betrekking tot de Incursion spelmodus, waarover je kan lezen in onze uitgebreide hands-on als je dit speltype nog niet zelf gespeeld hebt. In Incursion is het de bedoeling om de Sentries van de tegenstander uit te schakelen. Hier zal je een hoop hulp bij nodig hebben, want deze gigantische robots zullen korte metten maken met elk vijandig teken van leven dat in hun buurt durft te komen. Een troost, want je staat er zeker niet alleen voor, maar voor de beste hulp zal je wel wat moeten doen.
Om te proosten op je overwinning zul je het beste team moeten zijn, en daar zullen mercaneries een grote rol bij spelen. Dit zijn grote neutrale monsters die over de omgeving verspreid zijn en alleen zullen aanvallen als jij hun iets aandoet. Deze titanen kan je in het begin van de match niet in je eentje verwoesten, dus roep al je teamgenoten bij elkaar want het is zeker de moeite waard om enige tijd bezig te zijn met het verslaan van deze schepsels.
Als je ze hebt laten zien wie de baas is, zullen ze opnieuw op de map terechtkomen, maar dan zijn ze opeens je bondgenoten. Deze mechanische reuzen vechten aan je zijde en zijn zeer moeilijk tot schroot te brengen. Dus wil je een kans maken in de Incursion modus, breng de mercenaries dan een bezoek.
88999

3. Teamwork is de sleutel tot succes

Een team in Battleborn moet je zien als machine. Als er namelijk een onderdeeltje niet naar behoren functioneert, dan zal het gehele systeem uit elkaar vallen. Je zult bij Battleborn elkaar telkens moeten ondersteunen in de doelen die er te behalen zijn, want de lone wolves zullen het niet lang uithouden. Teamwork is de sleutel tot succes!
Bij Incursion moet je passen en meten, en dat begint al bij de keuze van je personage. Het handigst is namelijk om je team op elkaar af te stellen, waardoor je bijvoorbeeld niet alleen maar personages neemt met maar weinig levens. Om te overwinnen zal je elkaar telkens dekking moeten geven en afspraken moeten maken over wie bijvoorbeeld de mercenaries aanpakt en wie de minions escorteert. Mocht je niet de mogelijkheid hebben om de spraakfunctie te gebruiken, dan kan je ook pings op de map zetten.
In Meltdown moet je ervoor zorgen dat je minions de ovens in lopen, om daarmee offers te brengen aan een soort van god. Deze spelmodus is erg hectisch en daarom is het belangrijk om samen te werken door duidelijk te maken wie je robots begeleidt, en wie rondrent om de vijandelijke stroom aan minions tegen te houden. Als niemand de verdediging doet, dan zal de match snel afgelopen zijn.
De verhaalmissies zijn bedoeld voor co-op en het is daarom ook vrij duidelijk dat je hier goed moet samenwerken. Zo zijn er door de missies heen een aantal punten waarbij je je hele team nodig hebt om bijvoorbeeld een schakelaar over te halen. Daarnaast komen ook een aantal zenuwslopende baasgevechten aan bod, waar je echt wel een aantal teamgenoten voor nodig hebt.
89000

2. Zorg voor een goede uitrusting

Met het spelen van de story mode en de competitieve multiplayer verzamel je credits waarmee je gearpacks kunt aanschaffen. Deze pakketten zijn in verschillende gradaties te verkrijgen, waarbij er een toename in prijs en benodigd level is voordat je deze in jouw bezit kan krijgen. De inhoud hiervan verschilt dan ook per gearpack, die een hoop uiteenlopende voorwerpen bevatten.
Het handigst is als je zo snel mogelijk een aantal van deze packs weet te bemachtigen door uitdagingen te voltooien. Deze voorwerpen zullen je namelijk versterken, waardoor soms unieke vaardigheden tot je beschikking komen. Extra levens, sterkere critical hits of sneller rennen, je zult het allemaal nodig hebben. Wel moet je de voorwerpen kopen in een match voordat ze geactiveerd worden, dit doe je met de kristallen die verspreid liggen.
Je kan tijdens het spelen van de beta twee uitrustingen in elkaar knutselen. Een handige tip die wij dan ook mee kunnen geven is om twee verschillende loadouts te maken. Zo zal je voor een scherpschutter een totaal andere speelstijl en uitrusting nodig hebben dan als magiër.
89001

1. Koop upgrades!

Mocht je je uitrusting bij elkaar gespaard hebben, dan kan je met een van de handigste features aan de slag. Namelijk het bouwen en upgraden van turrets, gevechtsrobots en apparaten die je genezen. Door alle modi heen zul je een groot aantal constructies vinden die je helpen bij het verdedigen en aanvallen van doelwitten. Dat deze mechanische bouwwerken erg handig zijn blijkt al snel.
De meeste constructies kan je bouwen door een klein aantal kristallen te spenderen. Vervolgens kan je een toren of robot nog twee keer verbeteren, waardoor kogels opeens raketten worden. Ook zijn er speciale accelerators die ervoor zorgen dat je sneller kan rennen, en - na een aantal upgrades - er ook voor zorgen dat vijanden veel trager gaan lopen. Deze super handige tip kost je dus wat kristallen, maar is het helemaal waard.
Als je deze 5 Battleborn beta tips in de praktijk uitvoert, ben jij klaar om te heersen over de digitale arena's. De beta is voor de PS4 al in volle gang, maar vanaf 13 april kunnen ook PC en Xbox One spelers aan de slag met de aankomende hero-shooter van Gearbox en 2K Games. De Battleborn open beta zal op 18 april eindigen. Mocht je heilig van de game overtuigd zijn, dan hoef je alleen nog maar te wachten tot de officiële release op 3 mei.