5 Android games die op je phone moeten staan

Article
woensdag, 26 februari 2014 om 18:23
xgn google image
Wie speelt er geen games op zijn mobiel? Juist, je bent een uitzondering als je hier 'ik' op kunt antwoorden. Het aanbod is sinds de geboorte van de app exponentieel gegroeid. Dat heeft niet alleen voordelen, want elke gamer weet wat voor rotzooi er op internet rondzwerft. Welke games zijn dan wel de moeite van het spelen waard? Wij zetten vijf vette games voor je op een rijtje.
Maar voordat we beginnen, vergeet niet NU even onze eigen dikke XGN app op je Android phone te installeren! Daar gaan we, van Angry Brids Go! tot Flappy Bert...

1. Angry Birds Go!

Ja, Angry Birds is zo afgezaagd als maar kan. Overal lopen kinderen met Angry Birds-rugtassen, Angry Birds-bekers, Angry Birds-agenda's en allerlei andere Angry Birds-spullen. Angry Birds Go! heeft echter weinig met 's werelds irritantste vogels van doen. Bij deze game draait hem om racen. De parcours bevinden zich allemaal op Piggy Island, wat fans van de serie wel bekend voorkomt. De app heeft wel wat weg van wereldklassieker Mario Kart 64.
Android game special - Angry Birds Go!

2. Hill Climb Racing

Hill Climb Racing is, zoals de naam al een heel klein beetje weggeeft, een racespel. Je personage heet Newton Bill en je racet over het landschap van de maan. Dat klinkt lekker onzinnig en dat is deze racegame ook. Het landschap is nogal heuvelachtig en Newton Bills bolide stuitert al gauw oncontroleerbaar over je scherm: de uitdaging is om toch zonder kleerscheuren het eindpunt van de rit te bereiken. Op deze video zie je hoe het spel eruit ziet op een scherm van een iPhone 5.
Android game special - Hill Climb Racing

3. Clumsy Bird

Nu Flappy Bird officieel is overleden, worden er elke dag wel twintig namaakversies gemaakt. Clumsy Bird is een van de betere daarvan. Ook hier is de gameplay oersimpel: je vliegt van links naar rechts en moet obstakels vermijden. Toch is de game ontzettend verslavend. Wat dat betreft doet Clumsy Bird niet onder voor Flappy Bird.
Android game special - Clumsy Bird

4. Modern Combat 4: Zero Hour

Waar denk je aan bij de woorden 'modern combat?' Precies, Call of Duty. Wie ook op zijn telefoon geen genoeg kan krijgen van eindeloze knallen en explosies, moet Modern Combat 4: Zero Hour downloaden. Veel gamers zijn het erover eens: een betere FPS voor op je smartphone vind je nergens. De actie is bruut, het tempo is hoog en de verslavingsfactor nog veel hoger.
Android game special - Modern Combat 4: Zero Hour

5. Flappy Bert

Deze game is zo ongelooflijk melig dat je hem moet proberen. In Flappy Bert bestuur je niemand minder dan Bert (die van Ernie). Vanzelfsprekend ontbreekt zijn nasale stemgeluid ook niet. Echt een must-try.
Android game special - Flappy Bert
Van racen tot actie, met de vijf bovenstaande games kun je weer een tijdje vooruit. Zo weet je zeker dat je je tijdens je pauze of in de bus geen seconde hoeft te vervelen.