3DS eShop update: Xevious en Game & Watch

Article
donderdag, 21 juli 2011 om 18:00
xgn google image
Het is vandaag donderdag en dus tijd voor een 3DS eShop update. Een eShop update zeg je? Ja, een eShop update. We lieten je op XGN af en toe al eens weten wat er werd uitgebracht in die eShop, maar vanaf vandaag is de eShop update een officiële XGN rubriek. Vergelijk het maar met de wekelijkse PlayStation Store update.
We delen de eShop in in vier categorieën; 3DS Ware: nieuwe downloadbare 3DS games, 3D Classics: oude games die een 3D-remake hebben gekregen, Virtual Console: oude games die ook op de 3DS speelbaar worden gemaakt in dezelfde staat en tot slot DSiWare: downloadbare software voor je Nintendo DSi die ook in de 3DS eShop wordt gepubliceerd.
Die laatste categorie bespreken we niet al te uitgebreid omdat deze software in eerste instantie bedoeld is voor de Nintendo DSi en automatisch ook wordt aangeboden in de 3DS eShop.
3D Classics:
De gamers die al wat langer meegaan kennen vast en zeker Xevious nog wel. Xevious is een arcade shooter die in 1982, alweer bijna dertig jaar geleden dus, werd uitgebracht voor de Namco Galaga. De Namco Galaga was een enorme spelcomputer - meer een spelkast - zoals die ook in de cafés te vinden zijn.
Maar de meesten van jullie zullen Xevious kennen van het Nintendo Entertainment System, de NES. in 1984 verscheen de game namelijk op dat platform. In 2009 werd Xevious heruitgebracht op de Wii als Virtual Console game. En vanaf vandaag kun je een 3D-remake van de game in de eShop vinden op je 3DS.
  • De 3DS-remake van Xevious kost zes euro.
Virtual Console:
De oude bekende Mr. Game & Watch maakt zijn debuut op de 3DS. Game & Watch Gallery is vanaf vandaag te downloaden voor de 3DS Virtual Console. Kun je het je nog herinneren? Allemaal aparte schermpjes met één speelbare game erop. Maar natuurlijk zat er ook een klok en wekker op. Dat waren de Game & Watch apparaten.
Met Game & Watch Gallery kwamen er later, in 1997, ook Game & Watch spellen naar de Game Boy en dus niet meer op een origineel Game & Watch apparaat. In Game & Watch Gallery is niet alleen Mr. Game & Watch speelbaar, maar kom je ook bekende karakters zoals Mario en Donkey Kong tegen.
  • Game & Watch Gallery is voor drie euro te downloaden voor de Virtual Console van de 3DS.
DSiWare:
Onder de nieuwe DSiWare van deze week vinden we AfterZoom, Jagged Alliance en 99Bullets. In AfterZoom is het de bedoeling dat je met de camera van je 3DS microscopische organismen vindt in allerlei huis-, tuin- en keukenobjecten. Jagged Alliance is een tactische militaire RPG en 99Bullets is een arcade shooter.
  • AfterZoom, Jagged Alliance en 99Bullets zijn voor vijf euro per stuk te downloaden uit de 3DS eShop.