3DS eShop update: Kid Icarus en Trip World

Article
donderdag, 05 januari 2012 om 12:00
xgn google image
Het nieuwe jaar is van start gegaan en zodoende is het vandaag tijd voor de eerste 3DS eShop update van 2012. Eens zien wat Nintendo aan 'nieuwjaarsgames' in de eShop heeft gepubliceerd vandaag.
We delen de eShop in in vier categorieën; 3DS Ware: nieuwe downloadbare 3DS games, 3D Classics: oude games die een 3D-remake hebben gekregen, Virtual Console: oude games die ook op de 3DS speelbaar worden gemaakt in dezelfde staat en tot slot DSiWare: downloadbare software voor je Nintendo DSi die ook in de 3DS eShop wordt gepubliceerd.
3D Classics
Nintendo wil het nieuwe jaar goed beginnen en heeft daarom wat tijd gestoken in de oude bekende game Kid Icarus. Deze wereldberoemde titel met de held Pit in de hoofdrol heeft namelijk een 3D metamorfose gekregen, waardoor je de actievolle 2D-platformer nu in 3D kunt spelen. Klinkt vreemd, 2D in 3D.
Let wel: Kid Icarus is alleen te krijgen wanneer je twee 3DS-games hebt geregistreerd bij Club Nintendo Europa voor 31 januari 2011. Het spel is dan gratis. Mocht je dat niet hebben gedaan, dan zul je Kid Icarus in de toekomst alsnog kunnen kopen. Let op dat niet elke 3DS-game in aanmerking komt voor registratie.
Virtual Console
Een andere oude 2D-platformer vinden we voor de Virtual Console. Trip World, een game die oorspronkelijk verscheen voor de oude bekende Game Boy, is nu te koop voor drie euro. In Trip World speel je met Yakopoo. Het bijzondere aan dit karakter is dat het in allerlei vormen kan transformeren. Een zwemmend beest, een soort vogel, je kunt zelfs een stuiterbal worden...
DSiWare
Voor de goede orde is er ook qua DSiWare weer een nieuwe titel toegevoegd. Uit de inmiddels bekende educatieve reeks "Succesfully Learning..." is deze week Succesfully Learning Mathematics: Year 2 beschikbaar. Veel uitleg is er niet nodig, wiskundige opgaven, dat is wat je zult tegenkomen in deze game. Een beetje puzzelen hier, een beetje hoofdrekenen daar... Mocht je van wiskunde op school nog niet genoeg hebben en je vervelen tijdens de kerstvakantie, dan kun je voor vijf euro deze titel aanschaffen.