3 game boeken die je moet lezen deze zomer

Article
vrijdag, 04 juni 2021 om 15:00
press reset jason schreierf1620978454
Met de zon op je snoet een boek lezen is een ervaring waar menig mens gelukkig van wordt. Natuurlijk zijn er ook mensen die liever in een andere wereld duiken en lekker een game erbij pakken. Tijd om de perfecte middenweg te pakken. Wij zetten 5 game boeken op een rijtje die je deze zomer moet lezen.
Wie het heeft over game boeken, doelt natuurlijk op boeken die specifiek inzoomen op games en de industrie daaromheen. Verwacht hier dan ook geen stripboeken of boeken die losse verhalen van een specifieke titel vertellen. Hier lichten we juist de boeken uit die je moet lezen deze zomer als je houdt van games in een brede zin.

Press Reset

We trappen af met het nieuwe boek van gamejournalist Jason Schreier. De razende reporter voor Bloomberg heeft zijn tweede boek eerder dit jaar uitgebracht en legt daarin een groot probleem binnen de game-industrie uit. De misstanden binnen bedrijven als 2K, EA en meer worden aan de kaak gesteld, wat een verbazingwekkend en vooral verontrustend beeld geeft over hoe het is om games te maken.
De journalist heeft meerdere (ex-)werknemers bij verschillende bedrijven geïnterviewd en zet de ervaringen op een rij en daaruit blijkt al snel een overeenkomst. Bijna iedereen die in de game-industrie werkt houdt in het achterhoofd dat hij of zij van de één op de andere dag op straat kunnen staan. Het boek is dan ook een stuk duisterder dan Schreiers eerste boek, maar minstens net zo relevant.
bonus levelf1622720855

Bonus Level

Ook het boek Bonus Level is aan te raden deze zomer. Het boek van Ronald Meeus is slechts een paar weken geleden verschenen en vertelt het verhaal van zestig jaar videogames vanuit het oogpunt van Meeus. De Belgische schrijver volgt de industrie al veertig jaar en dit boek is als het ware zijn liefdesbrief naar de vaak onbegrepen miljardenindustrie.
Het boek is dan ook uitermate geschikt voor zowel de jonge lezer die pas net weet hoe de controller werkt als oudere lezer die nostalgisch terugdenkt aan de release van Super Mario Bros. Meeus heeft in zijn loopbaan ook verschillende sleutelfiguren, waaronder de bedenker van Mario, Shigeru Miyamoto, geïnterviewd, wat goed duidelijk maakt dat de auteur weet waar hij het over heeft. Bonus Level lees je dan ook eigenlijk met een grote glimlach op je gezicht van begin tot eind.
nintendo seguira haciendo nintendo direct 78427 2

Ask Iwata

Van de journalist die de maker van Mario sprak schakelen we door naar het boek over de legendarische CEO van Nintendo, Satoru Iwata. Iwata was alleen veel meer dan de baas van Nintendo, want als programmeur bracht hij onwijs veel wijsheid en innovatie met zich mee over de jaren. Zo is Iwata onder andere verantwoordelijk voor de basis van de Nintendo Switch, Pokémon GO en stuurde hij de ontwikkeling van de Nintendo DS en Wii aan.
Het boek over de ogenschijnlijk altijd glimlachende man leest alsof Iwata zelf zijn leven als ontwikkelaar, manager en directeur beschrijft. Tal van interviews en quotes van Iwata komen aan bod, wat voor een bijzondere ervaring zorgt. Vooral Nintendo-fans krijgen het gevoel alsof Iwata weer even met de fans spreekt, iets waar we zes jaar na het plotselinge overlijden van Iwata nog steeds niet overheen zijn.

Populair Nieuws