Evolve tips om goed te worden in de gameplay!

  Turtle Rock komt over niet al te lange tijd met Evolve. Een game waarin je als mens jaagt, of juist als monster de mensen moet dwarsbomen. Maar er zijn in de game vier mensen die op slechts één monster jagen. In deze special geven we je 3 Evolve tips.

  Evolve: Tijd om het monster in jezelf vrij te laten

  Met het einde van het jaar in zicht zijn we alweer met één oog aan het kijken naar 2015. Helemaal aan het begin daarvan komt Turtle Rock Studios met een monsterlijk vette game, namelijk Evolve. Afgelopen week zijn veel van jullie al aan de slag gegaan met de Big Alpha van de game, maar wij natuurlijk ook.

  De opzet van Evolve is simpel voor het monster. Je begint als relatief klein beest en hebt als doel om allereerst in leven te blijven, maar ook om een generator en wat menselijke gijzelaars te mollen. De generator zal ergens op de map verschijnen, waardoor jij als monster daarheen moet zien te komen.

  Pas als de generator stuk is, krijg je de mogelijkheid om de gijzelaars te vermoorden. Op die manier heeft Turtle Rock ervoor gezorgd dat je dus niet steeds rondjes over de map rent, maar ook echt een doel hebt op een punt in de map. Actie gegarandeerd dus.

  Het lullige is dus dat je gedwongen wordt om je bloot te stellen aan de Hunters die het als enige doel op jou voorzien hebben. Zij willen jou dus afmaken voordat jij alles en iedereen molt en de match wint, maar gelukkig hebben wij een paar tips voor je om dat te voorkomen.

  Tip 3: evolueer!

  De meest overduidelijke tip die iemand je kan geven, daarmee vallen we natuurlijk graag in huis. De game heet Evolve en dat is niet voor niks. Je kunt als monster namelijk evolueren en dat is zeker aan te raden. In het begin van een match ben je slechts een klein, mager scharminkel in verhouding met wat je kunt worden en je krijgt een voorsprong op de mensen.

  Omdat je dus eerder mag beginnen in de match, is het raadzaam om meteen de dieren in de omgeving te gaan mollen en op te vreten. Alleen zo krijg je energie om te evolueren in een krachtigere versie van jezelf. Ieder monster heeft drie vormen waarvan de uiteindelijke versie de meest indrukwekkende is.

  Evolueer dus zo snel mogelijk in die laatste vorm die Goliath en de Kraken heten. Er is nog een monster waaruit je kunt kiezen in Evolve, maar die houdt Turtle Rock nog even geheim. Dat evolueren brengt wel een risico met zich mee, maar dat is ook de reden voor de voorsprong.

  Iedere keer als je een dier opeet, kost dit namelijk tijd. Daarnaast kost het evolueren ook tijd. Je bent op die momenten het kwetsbaarst, dus plan dit goed. Doe je dit niet, dan beland je binnen de kortste keren bij de Hunters op de muur als trofee.

  Tip 2: Ken je vijand in Evolve en gebruik zijn zwaktes

  Een tweede tip voor het monster in Evolve spreekt eigenlijk ook voor zich. Jij bent alleen, maar de Hunters zijn met zijn vieren. Dat is een groot voordeel voor de Hunters en als monster moet jij dus wel slim te werk gaan, wil je overleven. Een optie is om de Hunters te verzwakken en Sun Tsu, auteur van The Art of War, heeft daar de perfecte quote voor:

  “…Als ze bij elkaar zijn, drijf ze dan uiteen. Val hun zwakheden aan.”

  Dit is wel een beetje kort door de bocht natuurlijk, maar het past wel bij de game. Als je er namelijk voor zorgt dat je de vijanden één voor één uitschakelt, hebben ze een flinke tegenslag te verwerken. Probeer de vijand dus daar te raken waar het pijn doet. Maak bijvoorbeeld de Support af en de spelers verliezen bescherming.

  Maak je de Medic af, dan wordt er voorlopig niet meer geheald. Zo simpel ligt het. Iedere gesneuvelde Hunter komt wel weer terug, maar daar gaat een minuut of wat overheen en in die tijd kun jij de rest wat makkelijker slopen. Hierdoor kun je dan ook wat minder weerstand verwachten, waardoor je beter je gang kan gaan.

  Natuurlijk is het niet alleen de zwakte van het team uit te dunnen dat je kunt gebruiken. Je kunt ook de elementen gebruiken waar het hele team van Hunters simpelweg minder sterk in is. Bijvoorbeeld jouw snelheid en bewegingsvrijheid.

  Het monster is namelijk veel mobieler dan de mensen. Je kunt sneller klimmen en de spelwereld zit vol rotspartijen die voor jou een mooie vluchtweg vormen zonder snelheidsverlies, maar ook een lekkere afkorting naar je doel in sommige gevallen. Gebruik dat dus naar believen als je in Evolve het monster speelt.

  Tip 1: Gebruik de werelden van Evolve en je eigen kracht verstandig

  De derde en laatste tip die wij je geven over Evolve is zeker niet de minste, maar is niet altijd helemaal van toepassing. In Evolve kom je natuurlijk altijd in aanraking met de Hunters, hoe dan ook. Zij komen achter je aan om jou van je doel te stoppen en je om te brengen. Jij bent echter niet hun enige vijand.

  Er zijn namelijk talloze andere dieren in Evolve te vinden, waarvan het grootste gedeelte ook fikse schade kan aanrichten. Sommige beesten zijn gevaarlijker en groter dan jij. Gebruik dat in je voordeel. Probeer terwijl je over de mappen navigeert te onthouden waar de gevaarlijke beesten zitten en lok de Hunters daarheen.

  De beesten zullen jou wellicht aanvallen, maar jij kunt wel wat hebben. De Hunters zijn echter een stuk fragieler en zij worden ook aangevallen door deze beesten. Laat deze dieren jouw vuile werkje opknappen en de tegenstander lekker bezig houden!

  Als je in de derde vorm geëvolueerd bent, kun je behoorlijke klappen uitdelen. De Goliath heeft bizarre kracht in zijn barrage zitten en gooit met rotsblokken, maar zijn Charge is ook niet misselijk. Deze knalt de Hunters tegen de grond, waardoor jij er vandoor kunt. Als laatste heb je een Leap Attack, waarmee je een aanval vanuit de lucht kunt doen.

  De Kraken is een soort inktvis. Deze kan de Hunters vanuit de lucht bestoken met Levitate en achtereenvolgens een Lightning Strike die erg krachtig is. Ook heeft de Kraken een Vortex, waarmee de Hunters tijdelijk verlamd raken en een Aftershock die de Hunters een lekkere elektrische lading geeft.

  Het derde monster is nog onbekend, maar zal ook ongetwijfeld erg krachtige aanvallen, alsmede stuns hebben. Deze krachten gebruiken is natuurlijk niet alleen tegen Hunters, maar ook tegen de omgeving en bijvoorbeeld de generatoren.

  Evolve

  Verkijgbaar vanaf 10 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.