Top 10 2018 PlayStation VR games waar we naar uitkijken

Article
vrijdag, 12 januari 2018 om 11:14
xgn google image
Sony maakte recentelijk bekend dat er dit jaar naar verwachting zo'n 130 PlayStation VR games uitkomen. Daar moeten vast wel tien goede titels tussen zitten, toch? Wij zochten het uit in deze special over tien goede 2018 VR">PlayStation VR games.

Bravo Team

We trappen deze special over 2018 PlayStation VR games af met Bravo Team, een militaire shooter waarin je moet voorkomen dat een fictief Oost-Europees land uit elkaar scheurt nadat de president vermoord is.
Het plot klinkt leuk, maar is niet bijster interessant en daarom moet je ook niet teveel verwachten op het gebied van het verhaal. Waar je wel het één of andere van mag verwachten is de gameplay. Die is namelijk uniek te noemen en dat is de danken aan de motion controls en de VR headset.
Je bent in Bravo Team namelijk een militair en militairen hebben natuurlijk wapens. Die heb je fysiek (zij het met de PlayStation Move controllers of speciale Move geweren) ook daadwerkelijk vast als je in de game zit. Het richten in het spel gaat dan ook met die PlayStation Move geweren, waardoor het echt lijkt alsof je een echte militair bent.
Wil je meer weten over de game? Lees dan nog eens de Bravo Team preview door! De is vanaf 7 maart verkrijgbaar voor de PlayStation 4.
124444

The Inpatient

Ken je Until Dawn nog? Je zou het op het eerste oog niet zeggen, maar de game die in 2015 uitkwam en afgelopen zomer nog gratis was met PlayStation Plus is wel heel nauw verbonden met The Inpatient. Sterker nog, The Inpatient, één van de 2018 PlayStation VR games waar we het meest van verwachten, is een prequel op Until Dawn.
The Inpatient speelt zich zestig jaar voor de gebeurtenissen van Until Dawn af. Locatie van dienst is het Blackwood Pines Sanatorium, het ziekenhuis waar je in Until Dawn de nodige angstige momenten meemaakt. Je bent een onbekend personage dat wakker wordt in het ziekenhuis, maar wie je bent en waarom je daar bent weet je niet.
Aan jou om daar achter zien te komen in The Inpatient. Maak keuzes die de verhaallijn beïnvloeden en voel de angstaanjagende spanning die de game met zich meebrengt. En dat terwijl je een PlayStation VR op hebt. Durf jij de game op 24 januari, de dag van release, te kopen?
124446

Golem

Een wat onbekendere game is wellicht Golem. In Golem ben je een meisje dat zich niet kan voortbewegen, maar met haar gedachten wel Golems, speciale kleimonsters uit een Joodse legende, kan besturen om zo achter de connectie tussen haar familie en het mytische Endless City te komen.
De combat in Golem is lastig en enigszins vergelijkbaar met die van Kingdom Come Deliverance. Je kunt zwaarden bijvoorbeeld alleen gebruiken door met je PlayStation Move controller te gaan lopen zwaaien. Dat geldt dus ook wanneer je iemands aanval wil blokkeren.
Naarmate je verder komt in de game, wordt het spel ook moeilijker. Gelukkig heb je de beschikking over spreuken die meenivelleren. Dat alles kun je gebruiken in je zoektocht naar het verband tussen je familie en Endless City.
Als je echt niet kan wachten, dan kan je de game gewoon al kopen. Golem kwam in 2016 namelijk al uit als reguliere PlayStation 4 titel. Mocht je per se met een PlayStation VR bril de game willen spelen, dan ben je genoodzaakt te wachten tot 13 maart.
124448

Moss

In Moss, één van de 2018 PlayStation VR games waar wij naar uitkijken, kruip je in de huid van Quill, een piepklein muisje dat niet zo erg veel van de wereld om haar heen weet. Totdat opeens een oud, magisch kwaad weer opduikt en de wereld bedreigt. Quill wordt aan jou, de speler, gekoppeld en met elkaar moeten jullie de sprookjesachtige wereld van Moss trotseren om het kwaad te verslaan.
Dat doe je in een action-adventure puzzel game waar erg veel op je pad komt. Of het nou gevechten, puzzels of andere blokkades zijn, jij moet samen met Quill het avontuur aangaan.
En dat avontuur kun je beleven vanaf 27 februari. Dan komt Moss uit voor de PlayStation 4.
124465 2

Xing: The Land Beyond

Xing: The Land Beyond mag dan wel al een tijdje geleden zijn uitgekomen op andere platforms, maar een PlayStation VR release staat nog altijd op de planning. Wanneer die release precies valt is alleen nog niet bekend.
In Xing: The Land of Beyond ben je dood. Gelukkig is daar het hiernamaals die je in deze avontuurlijke puzzelgame op eigen houtje mag gaan verkennen Dat doe je natuurlijk niet voor jan met de korte achternaam, maar waarvoor wel verklappen we je niet. Daar mag je zelf gaan achterkomen als je de game speelt. Misschien dat de poëtische berichten die zo nu en dan verschijnen je meer kunnen vertellen.
124466

The American Dream

The American Dream is één grote, satirische verwijzing naar het Amerika van de jaren 50 waarin vrijwel iedereen een pistool had. Jij dus ook en die gebruik je dan ook al te graag in de game. Of het nou bij het bakken van hamburgers, het eten van hamburgers of zelfs het autorijden is, je doet het in The American Dream terwijl je in beide handen een pistool hebt.
Dat levert natuurlijk komische, maar soms ook wel frustrerende situaties op. Situaties die je nog dit jaar kan meemaken. Wanneer dit jaar precies is nog niet bekend, maar een onthulling van een precieze releasedatum laat waarschijnlijk niet lang meer op zich wachten.
124467

Anubis Zone of the Enders: Mars

Voor wie de originele Zone of the Enders: The 2nd Runner uit 2003 gespeeld heeft, voelt dit als thuiskomen. Anubis Zone of the Enders: Mars is namelijk een remaster van de actiegame van vijftien jaar geleden en werd aangekondigd op de afgelopen Tokyo Game Show.
De remaster krijgt verbeterde graphics, 4K resolutie en een nieuw geluidsontwerp. Tot zover een normale remake, zij het niet dat de Anubis Zone of the Enders: Mars ook VR ondersteuning krijgt. Misschien niet het eerste wat je verwacht bij een game met een derde persooncamera, maar toch krijgt de Konami titel het.
Mocht je uitkijken naar de game, dan moeten we je licht teleurstellen. Er is namelijk nog geen releasedatum bekend voor Anubis Zone of the Enders: Mars. Althans, geen specifieke releasedatum. De game staat namelijk gepland voor deze lente.
124468

Megalith

In Megalith ben je een titan. Een titan met een duidelijk doel voor ogen: god worden. En raad eens? Dat mag jij gaan bewerkstelligen in Megalith.
Nu wordt dat jou natuurlijk niet makkelijk gemaakt. Jij moet namelijk een wereld, die met Firewatch-achtige graphics er behoorlijk interessant uitziet, gaan verkennen en vernietigen, terwijl je gebruik maakt van gestolen wapens van je tegenstander. Nee, je bent geen lievertje in deze game. Als je per se god wil worden, kan je misschien ook niet anders..
Megalith komt dit jaar uit voor de PlayStation 4 en is te spelen met een PlayStation VR headset. Wanneer je dat kan doen is niet precies bekend.
124469

Blood & Truth

Waar we net een hele rits aan grafisch aparte games gehad hebben, keren we nu terug naar de wat traditionelere graphics. In Blood & Truth, een product van de makers van The Londen Heist, heb je de controle over Ryan Marks, een Special Forces soldaat.
Je hebt dus wat ervaring op het gebied van geweld en dat is maar goed ook. Je moet namelijk je familieredden van een kwaadaardige maffiabaas en dat is niet voor de eerste de beste persoon weggelegd. Gelukkig biedt Blood & Truth je genoeg actie - en stealthgameplay waarmee je je familie kunt redden.
Een specifieke releasedatum van Blood & Truth is niet bekend, al komt de game zeker dit jaar uit.
124470

Legion Commander

Dat je met PlayStation VR vrijwel elk soort genre kunt spelen, bewijst Legion Commander maar. Het is namelijk een real time strategy game waarin je een fantasie ras (orks, mensen of elven) kunt kiezen en het moet opnemen tegen één van de rassen die je niet gekozen hebt. Het doel is simpel: verwoest het kasteel van je tegenstanders en schakel daarbij de twee wachters uit en je hebt gewonnen.
Dat doe je door tijdens een game constant troepen het veld op te sturen, waarna die naar de vijandelijke kant van het bord toe lopen en schade doen. Natuurlijk doet je tegenstander dat ook, waardoor je zowel moet verdedigen als aanvallen. Kies dus tactisch je troepen uit, want de één kan beter verdedigen en de ander kan beter aanvallen.
Ook van Legion Commander is nog geen releasedatum bekend. Ook deze is breed ingesteld op 2018.

Naar welke 2018 PlayStation VR games kijk jij uit?

Het moge duidelijk wezen dat in 2018 PlayStation VR games ook prima hun weg naar de PlayStation 4 kunnen vinden. We hebben er slechts tien genoemd, terwijl Sony verwacht er zo'n 130 uit te brengen. Naar welke van de al bekende 2018 PlayStation VR games kijk jij uit? Laat het ons weten in de comments!

Populair Nieuws