2 toffe Nintendo games om in de gaten te houden

Article
maandag, 13 juli 2015 om 11:29
xgn google image
Nintendo komt op zeer korte termijn met een aantal games op de proppen. Maar niet iedere gamer heeft onbeperkt geld. Daarom hebben wij de absolute must-haves geselecteerd. Dit zijn 2 toffe Nintendo games om in de gaten te houden!
Wat E3-aankondigingen betreft, heeft Nintendo zich dit jaar vooral gericht op games die nog in 2015 uitkomen. Aan de ene kant is dat jammer, omdat we bijvoorbeeld graag meer van de nieuwe Zelda hadden gezien. Aan de andere kant heeft deze strategie van Nintendo wel een voordeel: we hoeven niet lang te wachten op de games die het bedrijf toonde. Deze twee spellen moeten de hoge verwachtingen van de fans waarmaken.

2. Super Mario Maker

Wie van ons heeft er niet van gedroomd om zelf videogames te maken? Games zelf spelen steeds vaker op deze behoefte in, met bijvoorbeeld level editors, maar Super Mario Maker tilt dit concept naar een hoger niveau. In dit spel kun je namelijk zelf je eigen Mario-levels bouwen, spelen en delen. In de stijl van vier verschillende Mario-games, zowel oude als nieuwere, maak je gebruik van allerlei elementen om je eigen uitdagingen te creëren.
Zo kun je de bekende stenen blokken, power-ups en bewegende platformen toevoegen, maar ook vijanden op je pad plaatsen. De combinaties zijn eindeloos, waardoor nog nooit eerder vertoonde obstakels te zien zijn.
Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandelende toren van vijanden, met Bowser onderop, een Bullet Bill-kanon in het midden en daar bovenop een Hammer Bro? Je kunt het zo gek niet bedenken of Super Mario Maker maakt het mogelijk.
Helemaal leuk wordt het als je vrienden dit spel ook op hun Wii U hebben, zodat je elkaars levels kunt uitproberen. Daarmee krijgt de game ook een competitief element: wie kan andermans levels uitspelen?
Super Mario Maker ligt vanaf 11 september in de winkels.
75121

1. Star Fox Zero

Op de E3 liet de presentatie van Nintendo er geen misverstand over bestaan: Star Fox Zero moet dé grote Wii U-titel van dit najaar worden. Voor een gamereeks die niet altijd even consistent is geweest, is dat een ambitieus doel.
De verwachtingen zijn dus hooggespannen, ook aangezien dit de eerste Star Fox is sinds Star Fox Command begin 2007 in Europa uitkwam. Maar zoals het er nu uitziet, lijkt Star Fox Zero de ambities van Nintendo waar te gaan maken.
Het spel doet namelijk erg denken aan het uitstekende Star Fox 64 (waar in 2011 een 3DS-versie van uitkwam). In plaats van te voet vreemde gebieden te verkennen (zoals in latere games) draaide het hierin puur om voertuigen.
Want dat is altijd al de grootste kracht van Star Fox geweest: het beschieten van slechteriken in een gevechtsvliegtuig, tank of soms een onderzeeër. Star Fox Zero lijkt hier weer de nadruk op te leggen en voegt ook iets nieuws toe.
Je kunt je Arwing bijvoorbeeld veranderen in een soort looprobot, waardoor je zowel in de lucht als op de grond kunt vechten. Daarmee kun je zelf het tempo van een gevecht bepalen, een verademing ten opzichte van Star Fox 64.
Star Fox Zero is vanaf dit najaar verkrijgbaar.
Laat ons weten naar welke Nintendo games van 2015 jullie uitkijken!

Populair Nieuws