2 toffe Activision games om in de gaten te houden!

Article
zaterdag, 11 juli 2015 om 15:00
xgn google image
Activision is dit jaar voornamelijk bekende franchises aan het terug brengen. Niet alleen franchises die we elk jaar voorbij zien komen, maar ook series die we haast alweer vergeten waren. Tijd om een kijkje te nemen naar twee toffe Activision games die je de komende tijd in de gaten moet houden!
Eén van die pareltjes die we al bijna vergeten waren, is Tony Hawk's Pro Skater. Deel 4 stamt uit 2002 en dit jaar komt dan eindelijk deel 5 uit! Er zijn tussendoor wel andere games van Tony Hawk geweest, maar laten we eerlijk zijn; die waren niet zo goed als de Pro Skater-serie. Nu gaan we de aandacht richten op twee andere games van Activision met als eerste Guitar Hero Live!

2. Guitar Hero Live

De laatste Guitar Hero game stamt alweer uit 2010. Dit was Guitar Hero Warriors of Rock gemaakt door ontwikkelaar NeverSoft. Het kan zijn dat onze dus alweer een beetje roestig zijn geworden in de tussentijd, maar daar komt dit jaar eindelijk verandering in. Activision kondigde in april de nieuwe Guitar Hero Live aan die nu voor het eerst wordt gemaakt door FreeStyleGames.
Guitar Hero Live moet nieuw leven in de franchise gaan blazen. Met deze nieuwe doelstelling en een nieuwe ontwikkelaar komen er dan ook een hoop veranderingen. Ten eerste: een geheel nieuwe gitaar. Er zijn geen vijf gekleurde knopjes naast elkaar meer, maar twee rijen van drie knopjes. Hierdoor wordt het wat makkelijker voor je vingers. Je hoeft je pink immers niet meer zo uit te rekken.
Daarnaast zien we het publiek en de band niet meer uit allemaal vreemde hoeken. Dit keer is alles in first-person, vanuit het oog van de gitarist. Het publiek en de band komen hierdoor een stuk realistischer over en dat 'ik ben een rockstar!'-gevoel komt weer een beetje dichterbij.
De laatste toevoeging is Guitar Hero TV. Deze vernieuwing werkt als een soort televisiezender waar constant nummers worden getoond die je dan mee kunt spelen. Je kiest eerst een genre, bijvoorbeeld alle nieuwste nummers op Guitar Hero TV, en dan speel je mee met het nummer dat momenteel uitgezonden wordt. Met Guitar Hero TV Premium kun je het vervolgens nog opnemen tegen anderen.
Guitar Hero TV zorgt ervoor dat Activision steeds nieuwe nummers aan kan blijven bieden. Volgens de uitgevers kun je alles spelen zonder extra bij te betalen, maar er komen ook wel microtransacties. Guitar Hero Live komt op 20 oktober uit voor de Wii U, PC, Xbox 360 en One, PlayStation 3 en 4 en er komt een versie voor smartphones.
75401

1. Call of Duty Black Ops 3

Een ander pareltje van Activision die in deze special zeker niet mag ontbreken is Call of Duty Black Ops III. Zoals de titel duidelijk maakt, is dit het derde deel in de Black Ops-serie. Deel een kwam uit in 2010 en deel twee kwam uit in 2012. Ontwikkelaar Treyarch komt dit jaar met het derde deel wat zich 40 jaar na de gebeurtenissen uit deel twee afspeelt; in 2065.
Je speelt wederom met een soort supersoldaat en niet iedereen zal even blij zijn met de futuristische setting. Het is wel vet dat je het verhaal met z'n vieren uit kunt spelen en je eigen personage kunt aanpassen (yes, ook vrouwen!). Naast de singleplayer zijn ook de multiplayer en de Zombies-modus flink op de schop gegaan.
De multiplayer heeft een nieuw bewegingssysteem en een nieuwe systeem met verschillende klassen. Je kiest nu uit een van de negen soldaten die allemaal andere vaardigheden hebben. Als laatste is er ook een Gunsmith toegevoegd. Hier kun je helemaal losgaan op je eigen wapens om ze eruit te laten zien zoals jij wilt.
Een laatste feitje dat je niet moet vergeten voor de multiplayer is dat de rollen deze keer zijn omgedraaid. Bij Black Ops III komt alle DLC eerst uit op de PlayStation en een maand later pas op de Xbox en PC. Ook de multiplayer bèta die begint op 19 augustus is exclusief voor de PlayStation 4.

Shadows of Evil in jaren '40

Vind jij de futuristische setting van Black Ops III niks? Dan kun je evengoed nog genieten van de Zombies-modus. Tijdens de San Diego Comic Con is afgelopen week een hoop meer bekendgemaakt over deze modus. Zombies krijgt nu zijn eigen ervaringssysteem en het eerste level Shadows Evil is getoond in de bovenstaande trailer. Zombies speelt zich af in de jaren '40 van de vorige eeuw.
Voor Zombies zijn er weer vier nieuwe personages gemaakt: Nero the Magician (Jeff Goldblum), Jessica the Femme Fatale (Heather Graham), Vincent the Cop (Neal McDonough) en Campbell the Boxer (Ron Perlman). Naast zombies komen er deze keer ook een soort aliens voorbij en je kunt speciale snoepjes eten met superkrachten! Welke kleur zal welke kracht geven?
Call of Duty Black Ops 3 lijkt een goede game te worden voor de fans. Een vernieuwde multiplayer, co-op singleplayer en een Zombies in een lekker oud stijltje. Wat willen we nog meer? Black Ops 3 komt op 6 november uit voor de PC, Xbox 360 en One en PlayStation 3 en 4. De game komt in drie verschillende edities: de normale, de Hardened Edition en de Juggernog Edition.