12 superheldenfilms om naar uit te kijken - Een compleet overzicht

Article
zondag, 17 mei 2015 om 14:29
xgn google image
Er zijn enorm veel superheldenfilms en - games aangekondigd voor de aankomende jaren. Over de één is meer bekend dan over de ander. Soms raak je tussen al deze superhelden wel eens de draad kwijt, daarom hebben wij het opgepakt en komen we met een overzicht van de 12 superheldenfilms om naar uit te kijken.

Fantastic Four

Een reis naar een andere dimensie heeft vier vrienden speciale krachten gegeven waar ze mee om moeten leren gaan. Ze nemen het op tegen een voormalige vriend en hebben als taak om de aarde te beschermen.
De eerste film van de 12 superheldenfilms in 2015 komt over twee maanden al uit. FOX maakt een nieuwe Fantastic Four film. Hiervoor is inmiddels de cast al bekend met daarin Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara en Jamie Bell. Zij waren inmiddels ook al te zien in de eerste trailer.
Fantastic Four komt op 6 augustus 2015 uit in de bioscoop.

Ant-Man

Ze zeggen dat lengte niet uitmaakt, maar Ant-Man bewijst het tegendeel. Ant-Man is een superheld die van grootte kan veranderen. Hij kan ontzettend klein worden, maar daar dan krijgt hij wel enorme krachten. In het verhaal moet hij zijn innerlijke held naar boven halen en het geheim van het Ant-Man kostuum beschermen.
Ant-Man wordt gespeeld door Paul Rudd en ook Evangeline Lilly, Judy Greer en Michael Douglas verschijnen in de film. Paul Rudd zou zelf het script hebben geschreven en Peyton Reed regisseert de film. Deze kleine held behoort wel even bij de 12 superheldenfilms in 2015 om naar uit te kijken.
Ant-Man komt op 23 juli 2015 in de bioscoop.

Deadpool

Wade Wilson wordt Deadpool, nadat hij slachtoffer was van een experiment. Met zijn nieuwe krachten en alterego Deadpool gaat hij achter de man aan die zijn leven bijna verwoestte. De film zit vol met donkere humor.
Deadpool zal beslist geen vrolijke film zijn, aangezien het een R-rating krijgt. Rhett Reese en Paul Wernick, schrijverduo van Zombieland, schreven het script voor deze film. Acteur Ryan Reynolds en regisseur Tim Miller hebben lang moeten wachten totdat de film goedgekeurd werd, maar nu is het zover.
Deadpool is vanaf 11 februari 2016 in de bioscoop te zien.

Batman v. Superman: Dawn of Justice

De titel speekt voor zichzelf, in deze film nemen Batman en Superman het tegen elkaar op. Hoe het kan dat deze twee superhelden tegenover elkaar komen staan, is nog onduidelijk. We komen niet veel verder dan wat de trailer ons laat zien en een paar wilde gokken.
Wat er bekend is over deze film, zijn voornamelijk geruchten. Zo zou de Justice League hier bij elkaar gebracht worden en komt ook Robin hierin voor. Lex Luctor wordt door Jesse Eisenberg gespeeld en ook hier zijn al beelden van te zien. Verder is de trailer hierboven te bekijken.
Batman v. Superman: Dawn of Justice komt op 24 maart 2016 in de bioscoop en is één van de meest besproken films van deze 12 superheldenfilms in 2015.

Captain America: Civil War

Eén van de 12 superheldenfilms in 2015 om naar uit te kijken is Captain America: Civil War, de derde solofilm voor Captain America. De verhaallijn gaat verder waar die van Avengers: Age of Ultron ophoudt. De nieuwe Avengers nemen de taak over om de mensheid te beschermen, maar dit gaat niet altijd goed. Na nog een internationaal ongeluk waar de Avengers bij zijn betrokken, krijgen zij beperkingen opgelegd. Hier moeten zij mee leren leven, wanneer zij het op nemen tegen een nieuwe vijand.
Captain America: Civil War komt op 5 mei 2016 in de bioscoop.

Suicide Squad

In de Suicide Squad film gaan diverse leden van de Suicide Squad taken volbrengen voor de overheid in ruil voor strafvermindering. Met The Joker als aanvoerder gaan ze deze taak aan.
Het staat misschien raar, superschurken in de 12 superheldenfilms in 2015 special om naar uit te kijken. Maar hoewel het geen helden zijn, is het zeker een film om naar uit te kijken. Onlangs verscheen er een foto met daarop de volledige cast van de film, deze is hierboven te zien. Ook was als te zien hoe Jared Leto eruit ziet als The Joker.
12 superheldenfilms in 2015
Suicide Squad heeft zijn première in Amerika op 4 augustus 2016, wanneer de film in Nederland te zien is, is nog niet duidelijk.

X-men Apocalypse

Dit is de nieuwe film in de filmreeks van X-men. Het zal zich nog meer dan de vorige films focussen op Jennifer Lawrence’ Mystique. Daarnaast zijn verschillende andere acteurs aangekondigd voor de cast, namelijk Oscar Isaac als Apocalypse en Olivia Munn als Psylocke. Tom Hardy is gecast als slechterik van deze film. Dit één van de 12 superheldenfilms in 2015 om met smacht naar uit te kijken.
X-men Apocalypse verschijnt 19 mei 2016 in de bioscoop.
12 superheldenfilms in 2015

Guardians of the Galaxy 2

Na het succes van de eerste film komt er nu ook een Guardian of the Galaxy 2. Deze zal opnieuw geregisseerd worden door James Grunn. In deze film zullen de ruimtehelden een nieuw avontuur tegemoet gaan.
Guardians of the Galaxy 2 gaat in première in Amerika op 5 mei 2017.

Wonder Woman

Wonder Woman komt in wel drie superheldenfilms dit jaar terug.
Wat is er toepasselijker dan een vrouwelijke regisseur voor de Wonder Woman film? Nou, nog meer powerwomen achter de schermen. De film wordt geregisseerd door Michelle MacLaren en geschreven door jannifer Kent en Lesli Linka Glatter. Gal Gadot speelt de rol van Wonder Woman en kreeg daar veel kritiek op. Ze wordt in Batman v. Superman: Dawn of Justice geïntroduceerd in haar nieuwe rol.
Wonder Woman verschijnt op 23 juni 2017 in de Amerikaanse bioscopen, we moeten nog even wachten op de Nederlandse release.
12 superheldenfilms in 2015

Justice League

Justice league is een superheldenteam dat bij elkaar komt om het kwaad te bestrijden. Verschillende karakters en acteurs zijn al bekend: : Batman (Ben Affleck), Superman (Henry Cavill), Wonder Woman (Gal Gadot) en Cyborg (Ray Fisher). Jesse Eisenberg (Now You See Me, The Social Network) zal Lex Luthor spelen, de aartsvijand van Superman. Zack Snyder regisseert de film, net zoals batman v. Superman Dawn of Justice.
Justice League komt op 10 november 2017 uit in de bioscopen in Amerika.

Thor: Ragnarok

Integenstelling tot de meeste 12 superheldenfilms in 2015 weten we nog maar vrij weinig van deze film. Het is deel van het jarenplan van Marvel. Overigens zal Chris Hemsworth weer de rol van Thor op zich nemen.
Thor: Ragnarok komt op 2 november 2017 uit in de bioscoop.
12 superheldenfilms in 2015

Spider-Man

Deze nieuwe Spider-Man film wordt geregisseerd door Drew Goddard. Hij krijgt de taak om Spider-Man in het Marvel-universum te implementeren. Hoe hij dit gaat doen is nog niet bekend.
Het is nog niet duidelijk op welke dag Spider-Man uitkomt, maar dit zal ergens in 2017 zijn. Dit is de enige film van de 12 superheldenfilms in 2015 die nog geen definitieve datum heeft.

De films van 2018

Behalve de 12 superheldenfilms in 2015 die hierboven zijn genoemd, zijn er nog meer films aangekondigd.
The Flash komt op 23 maart 2018 in de Amerikaanse bioscopen, terwijl je op Aquaman nog wat maandjes meer moet wachten, deze is bevestigd voor 27 juli 2018. Captain Marvel heeft nog geen specifieke release datum, maar verschijnt in juli 2018. Deze film wordt door twee vrouwen geschreven: Nicole Perlman en Meg LeFauve. Dat jaar zal overigens ook nog Avengers Infinity War Part 1 uitkomen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties