10 toffe verborgen iOS-opties voor de iPhone

Article
zondag, 07 februari 2016 om 13:02
xgn google image
In de week van 14 maart houdt Apple weer zijn speciale evenement. Hierbij worden nieuwe producten en concepten bekendgemaakt. Maar wist je dat de "oudere" producten ook nog genoeg geheimen voor ons bewaarden? 10 toffe verborgen iOS-opties helpen je het maximale uit de iPhone te halen.
Het besturingssysteem voor Apple-smartphones, iOS, is een uitgebreid gegeven dat heus wel een extra handleiding had kunnen gebruiken. Het systeem bevat namelijk een hoop verborgen elementen die het telefoongebruik een stuk gemakkelijker kunnen maken.

Gesloten tab

Per ongeluk een tab gesloten in je Safari webbrowser? Geen probleem want het is namelijk mogelijk om een lijst met recent gesloten tabs te openen. Dit doe je door het '+' icoontje in Safari aan te tikken en daarna ingedrukt te houden. Vervolgens komt er een lijst waar je je gesloten tab naar keuze kunt openen.
giphy

Safari toolbar

Als je in Safari naar beneden scrolt verdwijnt te toolbar bovenaan de pagina. Er zijn twee manieren om je toolbar terug te krijgen. De eerste is door bovenaan de webpagina te klikken waardoor de URL weer tevoorschijn komt. De tweede, minder bekende manier, is door simpelweg op de onderkant van het scherm te klikken.
giphy

Pagina laden zonder advertentie blokker

Als je een zogenoemde Ad Blocker op je mobiel gebruikt, weet je dat deze een troep kan maken van je internetpagina's. Maar wist je dat er een ingebouwde functie in Safari zit die een webpagina laadt zonder geblokkeerde advertenties? Dit krijg je voor elkaar om de herlaad-knop van de weblink ingedrukt te houden, waarna er een schermpje opkomt dat vraagt of je de pagina zonder de advertentie blokker wil laden.
giphy

Organiseer je tabbladen

Als je het overzicht kwijt bent is het wel handig om je gehele collectie aan tabbladen opnieuw te organiseren. Deze reorganisatie kan je beginnen door het tabbladen scherm te openen en je vinger op een van de tabbladen te houden. Na een seconde kan je het tabblad met behulp van een veeg beweging in een nieuwe positie plaatsen.
giphy

Makkelijk het fotoalbum open

Dat eindeloze geveeg tijdens het bekijken van foto's kan een last zijn. Gebruik snel deze handige tip, want foto voor foto scrollen is voorbij! Door een foto te bekijken en dan naar beneden te vegen, in plaats van rechts of links, ga je gelijk naar het fotoalbum toe.
giphy

Snel foto's selecteren

Er zijn nog veel meer handigheidjes met betrekking tot foto's en voornamelijk met betrekking tot het selecteren. Met het iOS fotoalbum kreeg je altijd twee uitersten: alles selecteren of per stuk. Het is blijkbaar dus ook mogelijkheid om een selectie te maken door de eerste foto naar keuze aan te tikken en vanaf daar met de vinger naar de laatste foto te vegen. Hierdoor heb je precies de selectie die je wilt hebben op een snelle manier.
giphy

Fotoalbum snel scrollen

Als je miljoenen foto's in je fotoalbum hebt kan het scrollen een hoop tijd kosten, maar dit handigheidje zorgt ervoor dat dat verleden tijd is. Door op de boven- of onderkant van je beeldscherm te tikken ga je gelijk naar het begin of einde van je fotoalbum, zeer handig bij veel foto's! Deze tip hoort absoluut tot de 10 toffe verborgen iOS-opties.
giphy

Video's in- en uitzoomen

Dat je foto's kan vergroten of verkleinen is geen nieuws, maar dat hetzelfde mogelijk is bij video's weten maar weinig mensen. Door je vingers samen te brengen of uit elkaar te laten gaan, kan je dus een video in- of uitzoomen. Concertfilmpjes waren nog nooit zo leuk!
giphy

Doorspoelsnelheid wijzigen

Door lange muziekmixen heengaan om te zoeken naar dat ene nummer kan nogal wat frustratie veroorzaken. De schuifbar om door het nummer heen te gaan is vaak veel te gevoelig waardoor je vaak niet bij het stukje uitkomt dat je wilt luisteren. Een handige truc is om doorspoelsnelheid aan te passen door met je vinger op de schuifknop te gaan staan en deze omhoog te vegen. Hierdoor krijg je verschillende opties met betrekking tot de doorspoelsnelheid.
giphy

App Store herladen

Als de App Store vast staat en je als enige mogelijkheid had je smartphone uit te zetten, kan je nu opgelucht adem halen. Je kan de Apple Store namelijk handmatig opniew laden door 10 keer op een van de icoontjes onderaan in de winkel te tikken. Hierdoor zal de pagina ververst worden.
giphy
Dit waren 10 toffe verborgen iOS-opties die je meer inzicht en gebruiksgemak geven. Ben je benieuwd naar meer andere Apple producten? Lees hier het laatste nieuwtje met betrekking tot AppleTV en Apple Watch.

Populair Nieuws