10 toffe nummers op Mafia 3 soundtrack

Article
vrijdag, 07 oktober 2016 om 11:10
xgn google image
Mafia staat er om bekend met goede muziek te komen. De manier waarop de muziek de toon zet van de game en de beelden ondersteund wordt door velen gezien als uitmuntend goed. Tijdens de playthrough van afgelopen week werd dit ook voor Mafia 3 wederom bevestigd. Daarom hier de top 10 vetste Mafia 3 soundtrack nummers!
Gedurende de playtrough kwamen we al enkele voorbeelden tegen van de muziek die in de game zit. Lang niet alle nummers zijn voorbij gekomen, maar gelukkig heeft 2K al een hoop van de nummers bekendgemaakt die in de game zullen zitten. Sommige van deze nummers zullen gedurende de missies voorbij komen terwijl andere te vinden zijn op de radio stations van de game. In totaal zullen er in Mafia 3 meer dan 100 nummers zitten uit de jaren 60 en begin jaren 70.

10 Little Richard: Long Tall Sally

Het eerste nummer in onze lijst is Long Tall Sally van Little Richard. Dit nummer is misschien wel een van de meest iconische nummers uit het Rock & Roll tijdperk. Little Richard werd gezien als een van de grondleggers van de moderne Rock & Roll. Waar voorheen de zwarte Rock & Roll niet echt werd geaccepteerd door de blanke bevolking van Amerika wist Little Richard als een van de eerste zwarte Rock & Roll artiesten de radio te bereiken.
Ook zeker gezien de geschiedenis van dit nummer past het precies in het thema van Mafia 3 en het verhaal dat het probeert te vertellen. Daarom mag dit nummer niet ontbreken in deze lijst.
98928

9. John Lee Hooker: One Bourbon, One Scotch, One Beer

John Lee Hooker zong dit nummer in 1966. Daarvoor was het al door meerdere artiesten gespeeld en opgenomen, maar de versie van John Lee Hooker past het beste bij de setting van Mafia 3. Het nummer wordt omschreven als een combinatie van een South Slide en klassieke boogie. Deze combinatie zien we veel terug in de blues en Jazz die in New Orleans werd en nog steeds wordt gespeeld.
Gezien het feit dat New Bordeaux in Mafia 3 een fictieve versie is van New Orleans is het niet meer dan logisch dat dit nummer in onze top 10 staat.
98929

8. Canned Heat: On The Road Again

Dit nummer van Canned Heat werd in 1967 opgenomen. Een jaar voor de gebeurtenissen van Mafia 3. In bijna de gehele westerse wereld kwam dit nummer in de top 30 van nummers gedurende die tijd. Daarnaast is het een van de meest iconische nummers voor een roadtrip in de jaren 70 geweest.
Het nummer bracht de blues van John lee Hooker samen met een riffje wat uiteindelijk zou uitgroeien tot een van de meest gebruikte Rock & Roll gitaar riffs allertijden. De invloed van dit nummer op zowel het Rock & Roll genre en het Blues genre maken het een terechte nummer 8 in onze lijst.
98930

7. Creedence Clearwater Revival: Fortunate Son

Iedereen die voor 1995 is opgegroeid heeft weleens te maken gehad met Creedence Clearwater Revival, oftewel CCR. Fortunate Son is een van hun bekendste nummers en wordt door Mafia 3 al gebruikt in verschillende trailers die zijn verschenen. Een van die trailers is hierboven te zien.
CCR is een van de bands die een grote stempel heeft gedrukt op de muziekwereld in de VS gedurende de jaren 60 en 70. Fortunate Son is een van de beste nummers die de band gemaakt heeft en het beste nummer van de band die 2K en Firaxis in de game hebben gestopt.
98931

6. Dusty Springfield: Son of a Preacher Man

Wie kent dit nummer niet? Son of a Preacher Man is waarschijnlijk wel het bekendste nummer van Dusty Springfield. Ook dit nummer is gebruikt in een van de trailers van Mafia 3.
Son of a Preacher Man slaat ook bijna letterlijk op de setting van Mafia 3. Lincoln wordt als kind in een weeshuis gestopt waarna hij in huis werd genomen door Sammy. Sammy is goed bevriend met de priester van de wijk waardoor Lincoln ook automatisch onder zijn hoede komt.
Son of a Preacher Man mag zeker niet ontbreken in een game die zich afspeelt in de jaren 60 en 70 en Mafia 3 schiet hierin gelukkig ook niet tekort.
98932

5. Otis Redding: Sitting On The Dock Of The Bay

Wie aan blues denkt, denkt al snel aan Otis Redding en wie denkt aan Otis Redding komt vaak uit bij Sitting On The Dock of the Bay. Misschien wel het meest bekende nummer van Otis Redding met een nog veel bekender verhaal. Otis Redding nam het nummer op samen met Booker T. twee dagen nadat de opnames waren afgerond overleed Otis Redding door een vliegtuigongeluk. Hij heeft zelf het nummer nooit gehoord zoals wij dat vandaag de dag doen.
Sitting on the Dock of the Bay is een soul klassieker die geschiedenis heeft geschreven. Niet alleen door het verhaal, maar ook door het gebruik van meer popstijlen te gebruiken in plaats van de standaard soul en R&B ritmes. Dit zorgde voor een compleet nieuw hoofdstuk in de soul en Rythem en Blues genres waardoor Sitting on the Dock of the Bay voor altijd in de geschiedenisboeken zal blijven staan.
98933

4. Steppenwolf: Born To Be Wild

Natuurlijk is Mafia 3 niet alleen maar een trip down memory lane maar bevat de game ook nog de nodige actiescenès. Hier moet natuurlijk ook muziek bij gekozen worden en 2K en Firaxis hebben er onder andere voor gekozen om de wat aggresievere delen van de game te ondersteunen met Born To Be Wild van Steppenwolf.
De lekkere snelle rifjes en de gitaren staan in scherp contrast met nummers zoals Sitting on the Dock of the Bay en On the Road Again, maar de meer upbeat muziek is ook zeker een nodig element in de game. Daarnaast is het nummer als sinds 1999 onderdeel van de Radio 2 top 2000.
Born to be Wild stond aan de wieg van genres als heavy metal en punk. In het nummer werd zelfs voor het eerst de term heavy metal gebruikt. Ook is het nummer gebruikt als theme song van meerdere films waaronder de 1969 film Easy Rider.
98934

3. The Rolling Stones: Paint It Black

Nummer drie op onze lijst is misschien de het bekendste nummer dat je hier gaat vinden. Paint it Black van de Rolling Stones is en blijft een van de meest iconische nummers uit die tijd. De reden dat dit een nummer is dat per se in deze lijst thuishoort komt voornamelijk door het gebruik van het nummer in de game.
Het nummer is gedurende een missie te horen in de game. De plaatsing van het nummer, de gebeurtenissen in het spel en het samenspel met de elementen van het nummer zijn simpelweg fantastisch en is voor ondergetekende een van de meest indrukwekkende momenten in een videogame.
De populariteit van het nummer, de algemene invloed van The Rolling Stones op de muziekwereld en de plaatsing in de game zorgen voor een derde plek voor Paint It Black.

98935

2. The Animals: House of the Rising Sun

Een nummer dat gaat over een illegaal gokhuis in New Orleans kan moeilijk worden overgeslagen als een game zich afspeelt in een fictieve versie van de stad en de grootste bezigheden van de game te maken hebben met illegaliteit, gokken, drugs en geweld.
House of the Rising Sun is een veel gecoverd nummer, maar de versie van The Animals is het best bekend. Door de manier waarop de band de teksten iets heeft aangepast waardoor het ging over een vrouw die moest zien te leven met een man die gokverslaafde en alcoholist is, werd door velen enorm goed ontvangen en zelfs door Bob Dylan, die het nummer ook al eerder opnam werd bejubeld.
98936 1

1. Sam and Dave: Soul Man

Om weer terug te gaan naar de rustige muziek is Soul Man van Sam and Dave onmisbaar in de lijst. Zeker aangezien het nummer gaat over de problematiek van de zwarte Amerikaanse maatschappij in de eind jaren 60 beschrijft. Soul Man is geschreven om juist de problematiek van die tijd te beschrijven.
Het nummer is geinspireerd door de American Civil Movement. In Detroit was destijds een grote rel aan de gang waarbij gebouwen die niet verwoest waren door de rellen door de zwarte bevolking werd beschreven met het woord Soul. Dit was de inspiratie voor het nummer en geeft ook erg goed aan wat de problemen waren voor de zwarte bevolking van de US in die tijd.
Naast de grote bekendheid van het nummer is het verhaal er achter zeker niet te onderschatten en een reden om Soul Man op de eerste plek te zetten in onze top 10 Mafia 3 soundtrack nummers.
Mafia 3 verschijnt morgen voor PC, Xbox One en PlayStation 4. Voor meer informatie over de game kan je terecht bij onze preview, of een van onze specials.

Populair Nieuws