10 FPS tips - vernietig je inner-noob in elke shooter

Article
vrijdag, 23 januari 2015 om 11:32
xgn google image
Wil je online aars schoppen? Lukt het maar niet om die headshot achievement te halen? Heb je een negatieve K/D ratio? Geen nood, we hebben 10 FPS tips voor je samengesteld om in elke shooter hard te kunnen ownen!

Geduld

De moed kan je wel eens in de schoenen zinken. Je hebt net Modern Warfare opgestart, maar je wordt keer op keer afgeknald zonder dat je de tegenstander überhaupt hebt gezien! WTF CHEATER!
Nee, je bent gewoon geowned. Het kan frustrerend zijn, maar het hoort erbij. Er zijn gewoon veel spelers die geen leven hebben, en veel meer ervaring hebben kunnen opdoen. Ze kennen de map, hebben wellicht betere wapens of upgrades, kennen de minitieuze details.
Probeer dus geduld te hebben, en het vertrouwen dat je vanzelf verbetert. Geen rage quits! Tel tot tien, oefen Zen Boeddhisme, begin met roken, iets!
e5f
Waarschijnlijk de eerste rage quit in de geschiedenis van rage quits! Dit wil je voorkomen door zen te zijn.

Optimaliseer je instellingen

Het lijkt voor de hand liggend, maar check altijd even of je de instellingen kunt tweaken zodat je net wat lekkerder speelt. Denk aan brightness, X en Y axis gevoeligheid en de inverted look. De brightness staat in sommige games standaard vrij laag, waardoor je misschien belangrijke details mist. Dit kan natuurlijk ook aan je scherm-instellingen liggen!
Daarnaast kun je ook eens proberen om de inverted look om te draaien, waardoor je juist omhoog kijkt als je je muis/stick naar je toe beweegt of andersom.
Heel belangrijk is ook de sensitivity van je muis ( overigens: betere kwaliteit muis = preciezer richten), want dit bepaalt hoe snel je om je heen kunt kijken en richten.
giphy
Probeer echter niet meteen de hoogste gevoeligheid in te stellen, want dan word je door je kleine zusje nog ingemaakt. Zet hem in plaats daarvan steeds een stukje hoger totdat je eraan gewend bent, en zo kun je dit steeds verder opschroeven.
Onder instellingen noemen we ook even dat je sowieso met geluid aan moet spelen. Het liefst met surround sound of een degelijke headset, zodat je vijanden hoort rondlopen en je niet alleen op je ogen hoeft te vertrouwen, die je natuurlijk niet in je achterhoofd hebt!

Ken de wapens van binnen en buiten

Niet alleen kun je op deze manier nog eens wapens ontdekken die misschien beter bij je speelstijl passen, maar je weet ook beter wat je tegenover je hebt. Weet hoeveel terugslag (recoil) een wapen heeft, om te zorgen dat ook je tweede schot raak is.
Soms moet je ook een wapen oppakken omdat je ammo op is, of om andere redenen. Elk wapen is geschikt voor een bepaalde situatie.
Stel dat je nooit de bazooka neemt omdat het een noob-wapen is. Nog steeds is het handig om te weten of je bijvoorbeeld één of twee rockets kunt vuren voordat je moet herladen, en hoe lang het herladen duurt. Dit helpt vervolgens bij het beslissen of je de aanval inzet of niet.
Hetzelfde geldt voor snipers. Als je tegenstander jou vier keer mist en je stormt erop af, wil je niet tot de ontdekking komen dat hij nog één schot over heeft.
Gerelateerd hieraan is dat je wapens voor elke gelegenheid hebt. Zorg voor een loadout waarin je zowel op korte afstand (shotgun bijvoorbeeld) of lange afstand (sniper of assault rifle of iets dergelijks) snel kan doden. Kleine gangetjes zijn ideaal voor shotguns, grote open levels niet.
Denk ook aan je class of functie op het slagveld, of er voertuigen aanwezig zijn, etc.

Ken de maps van binnen en buiten

Dit gaat eigenlijk vanzelf zodra je de shooter in kwestie veel speelt. Een map in een shooter kan groot zijn, maar uiteindelijk leer je de campspots en knelpunten kennen. Focus je dus vooral op die plekken en ga niet als een kip zonder kop rondrennen.
Je wilt dus niet net zo opvallen als deze groene cactus!
Het kan ook voordelig zijn om langs de randen te rennen, zodat je niet van allerlei verschillende kanten belaagd kan worden. Denk tactisch en defensief, zorg dat jij de beste positie hebt om kippen in het midden van de map of op lager gelegen bottlenecks af te knallen.

Oefen veel en oefen online

Probeer minimaal één of twee uur per dag te investeren. Alleen door te spelen wordt je ook echt beter. Als je een week niet speelt, kost het daarna weer twee weken om je niveau weer te halen.
Speel ook vooral online. Ranked matches koppelen je hopelijk met spelers die ongeveer hetzelfde niveau hebben, zodat je daadwerkelijk kans maakt.
Offline ga je niet beter worden, want je speelt alleen maar tegen enen en nullen. Het kan handig zijn om de campaign uit te spelen om gevoel te krijgen voor de controls (zie pagina 1) en de wapens een beetje te leren kennen, maar uiteindelijk speel je tegen jezelf.
Je kunt natuurlijk wel offline multiplayer spelen tegen je matties, maar let dan ook op waar wapens en voertuigen spawnen, en waar objectives zoals vlaggen te vinden zijn.
Bots reageren niet zoals online vrienden en vijanden, alleen tegenstanders van vlees en bloed en pixels zullen je helpen beter te worden.

RELOAD en zorg dat elk schot telt

Dit gaat nog te vaak fout bij newbs, maar is eenvoudig te verbeteren. Je moet in je brein een mental hardwire aanleggen om altijd aan het herladen van je wapen te denken. Weet hoeveel kogels je in je magazijn hebt (zie pagina 3), zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
Is je magazijn leeg, wissel dan van wapen of zorg dat je veilig kunt herladen door weg te rennen of te schuilen. Als iemand anders dit bij jou doet, blijf dan niet als een malle noobsprayen, maar schiet alleen als je iemand ook echt in je vizier hebt.
Belangrijkste is om niet te vergeten om te herladen, maar bedenk dat van wapen wisselen meestal wel sneller is en in sommige situaties de voorkeur verdient.

Niet stilstaan

Beweging is erg belangrijk. Sta nooit stil, tenzij je aan het campen bent met een sniper. Blijf in beweging, zig-zaggend, maar ren niet als een kip zonder kop rond zoals op pagina 4.
In games zoals Destiny kun je ook een soort sliding maken waarna een shotgun kill vaak goed uitkomt. Verwacht ook weer niet Bollywood taferelen:
Onder beweging valt ook kruipen en op de grond liggen, wat nodig is om op sommige plekken te komen en het maakt het voor tegenstanders veel lastiger om je te raken.
Een strategie die bij sommige games kan werken is bunnyhoppen. Lekker rondspringen, kogels ontwijken, kills maken!
Alleen gasten met aimbot h4ckz kunnen je nog raken!

Leer van anderen

Er is een zieke hoeveelheid informatie beschikbaar over de game die je speelt, maakt niet uit wat! Er zijn altijd enorm uitgebreide wiki's of guides waarin de game tot in de kleinste details wordt besproken. Dit wordt natuurlijk beter naarmate een game langer uit is.
Lees guides, wiki's, fora, deze special, etc. Youtube filmpjes met tutorials zijn ook vaak specifiek en handig. Probeer een keer een taktiek uit die in een video succesvol geïmplementeerd wordt.
Speel tegen mensen die een hogere ranking hebben, pas dan zul je boven jezelf uitstijgen. Als je tegen n00bs speelt, zakt je eigen niveau ook negen van de tien keer.

Shoot to kill

In de meeste moderne FPS games zijn er verschillende zones aangebracht op lichamen die een bepaalde damage multiplier hebben. Een headshot is direct een kill, maar het kan wel tien schoten in de voet kosten om ook iemand af te maken.
Een headshot is natuurlijk episch, maar het is ook een kleiner doelwit. Daarnaast hebben alle wapens een kleine afwijking, afhankelijk van de nauwkeurigheid van het specifieke schietijzer en de afstand. Hierdoor kun je soms je headshot mislopen, ook al richt je zelf perfect op een vijandelijke grafkop.
Bij bijvoorbeeld GTA 5 kun je makkelijk een headshot maken door je linker stick net een tikje omhoog te geven nadat je iemand gelockt hebt.
Daarom raden we aan om in de meeste gevallen op de torso te richten. Dit gebied heeft vaak ook een hoge damage multiplier.
In sommige games zoals Halo, heb je te maken met een schild wat eerst leeg moet zijn voordat je écht schade doet. Schiet dit schild eerst kapot, voordat je een headshot of torso-shot maakt, en denk ondertussen je magazijn en het reloaden!
BOOM! HEADSHOT! Als je dan die headshot maakt, wat een voldoening!
giphy
Je hoort het hem gewoon zeggen, geef toe!

Leer van je fouten

Dit is super belangrijk. Zoals in veel aspecten van het leven, moet je begrijpen wat je fout hebt gedaan om dit de volgende keer beter te doen. ELKE KEER dat je dood gaat, moet je weten wat je fout deed.
Liep je op een open plek in een rechte lijn en wordt je door één schot neergehaald? Sniper. Loop niet in een rechte lijn, sprint, doe iets anders waardoor je moeilijker te raken bent. Wordt je favo camp-spot steeds onveilig gemaakt? Zoek een andere plek!
Sowieso is het goed om agressief te spelen, in beweging te blijven. Waarom verlies je steeds van die ene speler? Heeft hij een ander wapen? Een beter overzicht? Probeer dingen uit!
Bedenk vanaf waar je bent beschoten. Het is misschien niet leuk om te doen, maar check de killcam als die er is. Je komt erachter waar iemand zit en wat diegene beter deed dan jij. Misschien ontdek je wel een nieuwe plek op de map of zie je waar je tegenstander heen loopt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties