10 personages die een slecht voorbeeld geven

Article
zondag, 19 december 2021 om 11:00
red dead redemption 2 fishingf1579685035
Of het nou een game, serie of film is, je begint op een gegeven moment altijd wel mee te leven met het hoofdpersonage. Nou zijn niet alle hoofdpersonages per se goed, en sommige geven zelfs een enorm slecht voorbeeld. Hier zijn 10 personages die een slecht voorbeeld geven.

Arthur Morgan

Red Dead Redemption 2 was meteen vanaf release een megagroot succes. Duizenden spelers wereldwijd begonnen aan het enorm goede verhaal waar Red Dead Redemption 2 bekend om geworden is. De game is ongelofelijk realistisch. Er zijn honderden zijmissies en het spel zit vol met kleine details en ongelofelijk goede dialogen. Elke verhaallijn is weer gekoppeld aan een andere, en je kunt zelfs een parkietsoort in de game laten uitsterven,. Het spel is enorm complex, en jij krijgt de kans om alles te zien vanuit de ogen van Arthur Morgan.
Eigenlijk speel je in de game als de bad guy. Jouw baas Dutch (eigenlijk niet echt een baas, het is een bende waarin iedereen gelijk staat) heeft geld nodig. Hoe kom je in het Wilde Westen aan geld? Inderdaad, je verhuist van dorp naar dorp terwijl je ondertussen elke bank in het dorp leegrooft.
Arthur Morgan berooft banken, schiet mensen dood en vecht tegen andere bandieten. Echt een goed voorbeeld geeft hij niet aan anderen. Laten we eerlijk zijn, iets anders hadden we niet van het Wilde Westen verwacht. Het zou een beetje vreemd zijn wanneer stoere cowboys alleen maar koeien houden en een boerderij onderhouden. Desalniettemin geeft Morgan een bijzonder slecht voorbeeld.
untitledf1638438831

Shepherd

Modern Warfare 2 wordt gezien als misschien wel de beste campaign in de hele franchise. Het spel kwam in 2009 uit, en was de zesde game in de Call of Duty franchise. Wat maakt deze campaign zo memorabel? Het heeft allemaal te maken met een bepaalde scène aan het einde van de campaign. Jouw meerdere, Shepherd, pleegt namelijk verraad.
In de campaign wordt je van de ene missie naar de andere gegooid. Echt, de actie stopt nooit. Het maakt de campaign leuk, spannend en ergens een tikkeltje verslavend. Telkens wordt de missie gebriefd door generaal Shepherd. Toch blijkt aan het einde dat deze man minder om je geeft dan dat in eerste instantie naar voren komt. Vlak voordat je geëvacueerd wordt, schiet Shepherd jou en jouw partner Ghost neer.
Alhoewel deze generaal stalen zenuwen heeft en jou tijdens alle missies coacht, komt aan het einde toch het kwaad naar voren. Deze generaal mag dan een hoge rang hebben, een goed voorbeeld geeft hij niet.
megamind

Megamind

Megamind is een ontzettend bekende kinderfilm. Toch vraag je je tijdens het kijken af, is dit wel echt een kinderfilm? Hoofdpersonage Megamind geeft namelijk een ontzettend slecht voorbeeld. Megamind is samen met Metro Man op planeet aarde gezet. Allebei zijn het Aliëns. Megamind leeft al jaren in de schaduw van Metro Man, die Metro City beschermt tegen allerlei gevaren. Die gevaren? Die ontstaan voornamelijk door superschurk Megamind.
In het begin van de film krijgen we te zien hoe Megamind Metro Man doodt. Nadat Megamind zijn grote overwinning gevierd heeft, realiseert hij zich dat Metro Man de enige reden was waarom hij het zo leuk vond om superschurk te zijn.
Als een moord begaan en een hele stad overnemen al geen slecht voorbeeld geeft, dan is het wel het gigantische ego van Megamind. Hij kweekt namelijk zijn eigen superheld. Deze zal het plekje van Metro Man over moeten nemen, zodat Megamind weer slechterik kan zijn. Echt helemaal volgens plan gaat dat alleen niet.
Niet alleen heeft Megamind een ego, hij is ook nog eens superschurk die de ene na de andere slechte uitvinding maakt. Alhoewel hij een slecht voorbeeld geeft aan anderen, is hij wel de beste superschurk die ooit door DreamWorks gemaakt is.
james bond no time to die stillf1632921944

James bond

Bond, James Bond. Niet de enige geheim agent van MI6, maar wel degene die in de films centraal staat. Bond is een superagent, die de ene na de andere missie afhandelt. Hoewel hij zijn missies meestal succesvol volbrengt, gaat het niet altijd volgens het boekje. Hij steelt motors, breekt wetten en komt in allerlei problemen, alleen maar om zijn missie te volbrengen.
Deze geheim agent kijkt niet om naar een moord meer of minder. Het interesseert hem ook niet hoeveel er opgeblazen moet worden, zolang hij zijn doel maar haalt. Terwijl hij de ene na de andere vrouw verslindt, probeert zijn meerdere M hem onder controle te houden. En hoewel hij al eens uit het team gezet is, vindt Bond dan zijn eigen manier om toch zijn missies te doen.
Uiteraard toont Bond ook goede kanten. Hij toont initiatief, lef en moed. Het feit dat Bond doet waar hij lekker zelf zin in heeft is stiekem wel een grote reden waarom hij zo leuk is om naar te kijken.
libros breaking bad recomendadosf1638183551

Walter White

De serie Breaking Bad is je ongetwijfeld niet voorbijgegaan. De serie is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal, de hoofdpersoon Walter White heeft namelijk echt bestaan. Zijn verhaal was in 1980 op zijn hoogtepunt, toen hij wegging bij zijn eigen bedrijf en twee baantjes op zich moest nemen om financieel rond te komen. Hij werd docent scheikunde op een school en werkte bij een autowasstraat. Hij kreeg te horen dat hij longkanker had, en vond het oneerlijk om de wereld te verlaten zonder geld achter te laten voor familie en vrienden. Daarom vond hij een andere manier om aan geld te komen.
Hij deed wat elk normaal persoon zou doen, en dat is zijn kennis van scheikunde gebruiken om de drug crystal meth te maken en te verkopen. Zijn eigen soort domineerde de markt, en op een gegeven moment zwemt White letterlijk in het geld. Je kunt niet ontkennen dat het een slim plan is, maar echt een goed voorbeeld geeft White nou niet echt. Het is niet de bedoeling om in zo een onderwereld te raken, al kan dat wel gebeuren bij mensen die in de schulden zitten. Een gratis wijze les van XGN: Blijf ver weg van drugs!
dexterf1631538661

Dexter

Dexter, niet te verwarren met die andere Dexter uit de animatieserie, is bloedspetteranalist bij de politie van Miami, bij de afdeling moordzaken. Simpel gezegd een detective, die via bloedsporen kan achterhalen wat er gebeurd is en wie er betrokken bij zijn geweest. Dexter doet niet alleen onderzoek naar wie mogelijke seriemoordenaars zijn, hij is er in het geheim zelf ook één.
Hij vermoordt voornamelijk mensen die iets op hun kerfstok hebben, maar nooit zijn gepakt. Iemand die bijvoorbeeld nooit voor de rechter gekomen is, of nooit gestraft is voor een moord. Vaak zijn het andere seriemoordenaars. Door de serie heen komt steeds de vraag naar voren: is een moordenaar als Dexter nou goed, of juist niet? Hij maakt mensen af die iets slechts gedaan hebben: als hij dat niet zou doen zouden zijn slachtoffers misschien nog meer onschuldige mensen vermoorden. Aangezien Dexter nogal charmant is, wil je snel geloven dat wat hij doet goed is.
Maar Dexters acties zijn uiteraard niet okee. Hij pleegt als puntje bij paaltje komt moord, alleen maar om zijn bloeddorst te lessen. Anderen weten overigens niet dat hij dat doet, en denken nog steeds dat hij een onschuldige politiedetective is. Hij speelt een dubbel spel, is een seriemoordenaar en liegt tegen anderen. Als iemand een slecht voorbeeld geeft, is het Dexter.
releasedatum peaky blinders seizoen 5 bekendgemaakt 153447f1639668743

Thomas Shelby

Thomas Shelby kennen we als de leider van de Peaky Blinders, een groep criminelen die de politie omkoopt zodat ze zelf meer macht krijgen in het Engelse dorp waar ze zitten. Als leider van de bende heeft Shelby dan ook niet echt een mooi CV. Hij maakt mensen af die niet welkom zijn, koopt zo'n beetje iedereen om en laat duidelijk merken wie in het dorp de macht heeft. Shelby's doel is om legaal veel geld te maken, en dat is een project waar hij en zijn criminele bende (die voor een groot deel bestaat uit zijn eigen familie) hard aan werken.
Het leuke van series zoals Peaky Blinders is dat je de zeken ziet vanuit de crimineel. Wat nog leuker is, is dat je oprecht mee gaat leven met de moeilijkheden die Shelby tegenkomt. Je vind het sneu wanneer een deal van hem niet werkt, en je zit in schok te kijken wanneer hij bijna doodgeschoten wordt. Eigenlijk is het heel erg, want als deze crimineel niet meer rondliep zou de wereld een stuk rustiger zijn.
south parkf1615817680

Eric Cartman

Natuurlijk moet het tv-programma South Park met een flinke korrel zout genomen worden. Alles is satirisch bedoeld, en op een unieke en grappig bedoelde manier weergegeven. South Park kan over van alles gaan: demonstraties, nieuws, politiek, luizen, noem het maar op. Meestal nemen vier jongetjes in South Park de hoofdrol: De egoïstische Cartman, de schijnbaar onsterfelijke Kenny, de joodse Kyle en de 'normale' jongeman Stan. De vier heren zijn 10 jaar oud, en naast deze jongemannen zijn er nog allerlei side characters. Er zit alleen één iemand tussen die de kroon spant in het geven van slechte voorbeelden: Cartman.
Cartman is de meest racistische persoon in het hele dorp South Park. Hij is een verwend nest dat alles van zijn moeder krijgt als hij maar hard genoeg zeurt. Hij krijgt altijd zijn zin, zelfs als hij dat moet afdwingen. Aan de andere kant helpt hij zijn vrienden wel en staat hij (meestal) aan hun zijde. Dat laatste hangt er alleen wel vanaf of de zijde van zijn vrienden ook de winnende zijde is. Wat wel opvalt is dat veel van deze karakters in de lijst een groot ego hebben, een goed punt om aan te werken dus. Voor je het weet sta je in een lijst met 10 karakters die een slecht voorbeeld geven.

Megara

Echte Disney-liefhebbers zullen meteen weten over wie dit gaat. Megara is een personage in de film Hercules, en heeft nogal wat nare streken uitgehaald richting de held uit de titel. Het verhaal eindigt misschien romantischer dan een gemiddeld liefdesverhaal, maar het verhaal daarheen is lang niet zo liefdevol. Megara, ook wel Meg genoemd, is namelijk het hulpje van de god van de onderwereld: Hades. Hades wil maar één ding, en dat is afrekenen met Hercules. Meg moet hem daarbij helpen, en in ruil daarvoor zal zij vrijgelaten worden en hoeft zij Hades niet meer te dienen.
Megara gebruikt haar charmes om Hercules zo ver te krijgen allerlei gevaarlijke monsters te doden. Hercules wordt flink onder druk gezet: als hij deze monsters niet doodt zullen er onschuldige slachtoffers vallen. Hercules neem elk gevecht op zich, en telkens wanneer Meg met een nieuw monster komt wordt het door Hercules gedood. Deze monsters zijn overigens niet je standaard monsters, ze komen namelijk regelrecht uit de onderwereld en zijn gestuurd door Hades.
Na verloop van tijd begint Meg steeds meer gevoelens voor Hercules te krijgen. Daarmee zet ze niet alleen haar leven, maar ook het leven van Hercules op het spel. Hercules weet namelijk niet dat Meg voor Hades werkt, en Hades komt er langzaam maar zeker achter dat Hercules één vreselijk zwak punt heeft: Megara. Hij is namelijk zo verliefd op haar, dat hij zijn krachten afgeeft aan Hades om haar te redden. Dames en heren wees daarom altijd verstandig met de liefde, voor je het weet date je het hulpje van een slechterik!
iron man 2

Iron Man

Iron man is misschien wel de meest iconische superheld uit de eerste tien jaar van het MCU. De laatste versie van Iron Man, die zich zich opoffert om de wereld van Thanos te redden, is niet de versie van Tony Stark waar deze tekst over gaat. Tony Stark (a.k.a. Iron Man voor iedereen die onder een rots leeft) is door de films heen namelijk enorm gegroeid. In Iron Man 1 is Stark een uitvinder die alleen aan zichzelf denkt, en liever zijn gadgets kiest boven andere mensen.
Tony Stark begon zijn eerste film in een grot waar hij opgesloten zat. Hier maakte hij een speciaal pak waarmee hij zijn weg naar buiten vocht. Vanaf de eerste film is deze super slimme monteur bezig geweest dat pak aan te passen en te verbeteren. Dat ging alleen wel ten koste van zijn relatie. Aan het einde van de derde film lijkt het erop dat Stark een beter man geworden is. Goed, Stark had dus een beetje een ego, is dat het? Nou niet per se. Het is natuurlijk allemaal leuk en aardig dat hij en de rest van de Avengers superhelden zijn en vaak een stad of zelfs een hele planeet redden. Maar deze acties gaan wel vaak ten koste van allerlei gebouwen, voertuigen, auto’s en soms mensenlevens.
Tijdens een oorlog is het natuurlijk ieder voor zich, en Stark is misschien de enige die zich redelijk aanpast aan zijn omgeving. Je kunt alleen niet vermijden dat vaak hele gebouwen, steden of havens eraan gaan wanneer hij zijn goede daad probeert te doen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat het in principe een goede daad blijft.