Deze 10 oude series op Netflix moet je gezien hebben!

Article
maandag, 14 mei 2018 om 9:25
deze 10 oude series op netflix moet je gezien hebben 131296 2
Soms hebben we het gevoel dat we alle series op Netflix al hebben bekeken, maar er zijn nog genoeg bingewatch-waardige series die al een tijdje op Netflix staan die een beetje ondergewaardeerd zijn. Hier is een lijst met oude series op Netflix die nog zeker de moeite waard zijn.

Star Trek (1966)

Deze serie werd uitgezonden vanaf 1966 tot 1969 op de Amerikaanse zender NBC en in totaal zijn er 81 afleveringen gemaakt, waar er 80 van zijn uitgezonden. Het is daarmee een van de oude series op Netflix, maar nog altijd een goede. Het verhaal speelt zich af in de 23e eeuw, wanneer de Aarde de thuisbasis is van de grote Verenigde Federatie van Planeten. Dat is een soort VN, maar dan in de ruimte.
In Star Trek volg je vooral de bemanning van het bekende ruimteschip Enterprise. Er is te zien hoe de bemanning met de Enterprise het heelal verkent. We zien niet alleen welke planeten ze ontdekken, soms moet de bemanning hulp verlenen aan een ander ruimteschip of komt het zelf in conflict met de tal van andere wezens in het heelal.

Full House (1987)

Deze humoristische Amerikaanse serie verscheen voor het eerst op televisie in 1987. Van deze serie zijn 192 afleveringen gemaakt die allemaal op televisie zijn uitgezonden. Full House gaat over Danny Tanner, de alleenstaande vader van Donna Jo (D.J.), Stephanie en Michelle.
Danny krijgt hulp bij het opvoeden van zijn dochters van zijn beste vriend Joey en zijn zwager Jesse nadat zijn vrouw is doodgereden door een dronken chauffeur, toch moet iedereen na het verlies weer door, waarna ze toch opgroeien tot een gelukkig gezin.
Full House kent inmiddels ook een wat nieuwere opvolger in de vorm van Fuller House, een Netflix Original.

Gilmore Girls (2000)

Gilmore Girls is een Amerikaanse dramaserie die vanaf het jaar 2000 uitgezonden werd vanaf de zender The WB. De serie gaat over Lorelai, die samen met haar ouders behoort tot de hogere klasse. Haar toekomst was al voor haar uitgestippeld, maar daar wilde Lorelai niets van weten.
Lorelai word op haar zestiende jaar zwanger van haar dochtertje, Rory. Om Christopher, haar toenmalige vriendje niet in de weg te zitten, besluit ze alleen voor haar te gaan zorgen. Als Rory 1 jaar oud is, loopt Lorelai weg van haar huis nadat zij en haar ouders in verschillende conflicten komen. De serie start wanneer Rory zestien jaar oud is en toegelaten wordt op een school vergelijkbaar met Harvard.
We volgen moeder en dochter door hun leven en alle problemen die ze tegenkomen. Later is er op Netflix ook nog een opvolger gemaakt, Gilmore Girls: A Year in the Life. Daarin wordt het verhaal 10 jaar later weer opgepakt voor 4 nieuwe afleveringen.
131299 1

House Of Cards (1990)

Deze Engelse productie werd in 1990 uitgezonden op de zender BBC, een flinke tijd voordat de gelijknamige Amerikaanse serie een hit werd op Netflix. House of Cards gaat over Francis Urquhart, die de leider is van Conservatieven in het Britse lagerhuis.
Francis heeft een goede positie, maar hij wil meer. Door middel van geduld, list en bedrog krijgt hij steeds meer macht, maar op een gegeven moment begint een jonge journalist lastige vragen hier over te stellen.

Gossip Girl (2007)

Een wat recentere, maar ondertussen toch alweer meer dan 10 jaar oude titel in dit overzicht van oude series op Netflix. Gossip Girl werd vanaf 2007 uitgezonden op de Amerikaanse zender The CW en is een van de best bekeken series op Netflix. De serie gaat over een groep tieners die woont in de Upper East Side van New York.
Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, beginnen er rare dingen te gebeuren. Iemand met de naam Gossip Girl lijkt alles van de tieners hun schandalen af te weten en stuurt deze dan ook door naar iedereen die er iets mee te maken heeft, met alle gevolgen van dien.
131309 9

Party Of Five (1994)

Party Of Five is een Amerikaanse dramaserie die is uitgezonden vanaf 1994 tot en met het jaar 2000. Het verhaal gaat over vijf broers en zussen die als weeskinderen worden opgevoed nadat hun beide ouders zijn doodgereden door een dronken bestuurder.
De kinderen komen in verschillende heftige situaties terecht zoals verkrachting, alcoholisme, mishandeling, gokproblemen en drugsverslaving. In 1999 werd er een spin off van de serie gemaakt die zich alleen focuste op Sarah uit Party Of Five, deze stopte al na 21 afleveringen.
131320 7

How I Met Your Mother (2005)

Deze Amerikaanse sitcom kwam in 2005 voor het eerst op de televisie. Het verhaal wordt verteld door Ted Mosby, die in het jaar 2030 zijn kinderen het verhaal verteld over hoe hij hun moeder heeft ontmoet.
Tijdens de negen seizoenen worden we meegenomen in het verhaal wat Ted in detail vertelt. In deze verhalen is hij samen met zijn vrienden Lily, Marshall, Robin en Barney wanhopig op zoek naar zijn ware liefde, die pas aan het einde van de serie bekend wordt gemaakt.
131324 5

Prison Break (2005)

Prison Break is een van de vele goede oude series op Netflix. In deze volgen we het verhaal van Michael Scofield. Zijn broer Lincoln zit onschuldig vast in de gevangenis en zal binnen enkele weken op de elektrische stoel zal belanden.
Michael bedenkt een plan om zijn broer uit de gevangenis te breken en laat de plattegrond van de gevangenis op zich tattoeëren. Hij pleegt een gewapende bankoverval waar niemand bij gewond raakt en laat zich expres oppakken zodat hij in de gevangenis bij zijn broer terecht komt. Samen met zijn broer probeert hij uit de gevangenis te breken, maar er raken meer mensen betrokken dan gewenst.
131326 6

Friends (1994)

Friends is een van de oude series op Netflix die toch pas onlangs is toegevoegd. De bekende Amerikaanse sitcom speelt zich af in Manhattan. De serie gaat over de vriendengroep van Rachel, Ross, Monica, Chandler, Joey en Phoebe.
De serie heeft niet een duidelijke verhaallijn, maar de constante humor die er in wordt gebruikt maakt het geweldig om naar te kijken. Toch had de serie ook een serieuzere kant: zo lopen ze vaak tegen problemen op die te maken hebben met breuken van koppels.
131333 1

That 70's Show (1998)

Als je op zoek bent naar serie die je meesleept in het tijdperk wat omschreven wordt, is That 70's Show perfect voor je! Deze serie is opgenomen 1998, maar is zo geproduceerd dat het net lijkt als of de serie in de 70's is opgenomen.
Ook bij deze serie volgen we een groep vrienden. Deze keer gaat het om Eric, Jacky, Michael, Fez, Donna en Steve, die op humoristische wijze door de jaren 70 heen gaan.

Nog meer series op Netflix

Nog steeds niet genoeg series op Netflix? Wij hebben een lijst in elkaar gezet van de 10 beste series uit Europa. Als je op zoek naar meer komedie series, bekijk dan hier onze lijst met beste komedie series op Netflix. Of je kunt eens rondkijken bij alles wat er nieuw op Netflix is.

Populair Nieuws