10 gratis iPhone apps die je standaard moet hebben

  Iedereen die in bezit is van een iPhone gebruikt standaard apps. Wij benoemen 10 gratis iPhone apps die handig zijn om te gebruiken. De apps variëren van sociale media tot streamingdiensten voor muziek, series en films. Alle apps in deze lijst zijn gratis te downloaden in de App Store.

  WhatsApp

  Natuurlijk staat WhatsApp op nummer één in deze lijst. De app is het meest gedownloade Sociale Netwerk app van de App Store met meer dan 100,000 beoordelingen. WhatsApp is gratis te downloaden en dient als middel om berichten te kunnen versturen naar anderen. Om de app te kunnen gebruiken is WiFi of 3G of 4G internet vereist.

  Naast berichten zoals foto’s, video’s of andere documenten hebben gebruikers ook de mogelijkheid om met elkaar te bellen. Een goede internetverbinding is hier wel voor vereist, anders kan er een vertraging ontstaan tijdens het bellen.

  Lukt het niet om WhatsApp helemaal onder de knie te krijgen? Lees dan onze 10 WhatsApp tips.

  Snapchat

  Bijna alle jongeren maken wel gebruik van Snapchat. Wereldwijd waren er in het laatste kwartaal van 2017 187 miljoen dagelijkse Snapchat gebruikers. Met deze handige app kunnen foto’s en video’s verstuurd worden naar vrienden die de content voor enkele tijd kunnen zien. Ook kunnen er foto’s of video’s in een ‘verhaal’ geplaatst worden, dit kan 24 uur lang bekeken worden.

  Met de nieuwe Snapchat update staat onderhand de hele wereld op z’n kop. De layout van de app is namelijk veranderd en volgens veel mensen onoverzichtelijk. Inmiddels is er een petitie gestart waar het oude design terug wordt geëist. Wellicht kunnen we de oude layout binnenkort weer verwachten.

  Instagram

  Als je foto’s of video’s wil plaatsen die niet na 24 uur of enkele seconden al hoeven te verdwijnen, dan is Instagram de perfecte app om ze op te plaatsen. Er zijn meer dan 800 miljoen mensen op de wereld die gebruik maken van Instagram, de kans is dus groot dat je vrienden ook een account hebben voor de app.

  Recent is er een nieuwe update uitgebracht voor Instagram. Hierdoor kunnen GIFs toegevoegd worden aan de verhalen van gebruikers. Deze verhalen zijn, net zoals bij Snapchat, 24 uur lang te zien. De GIFs worden ondersteund door GIPHY en zijn leuk om foto’s mee te pronken.

  Spotify

  Onderweg muziek luisteren is bij velen een dagelijks ritueel. In de trein of bus je favoriete nummers kunnen luisteren kan perfect met Spotify. Gebruikers kunnen met de app liedjes luisteren, helaas werkt de gratis versie alleen met shuffle en kunnen er geen specifieke nummer aangeklikt worden. Ook bevat de gratis versie advertenties en kunnen gebruikers niet zonder internet luisteren.

  Een gewoon Spotify abonnement kost tien euro per maand, voor studenten misschien net iets te veel om maandelijks neer te leggen. Spotify had dit door en besloot een speciaal abonnement voor studenten te lanceren. Hierdoor kunnen zij voor vijf euro per maand gebruik maken van alle voordelen van Spotify Premium. Inmiddels zijn er al meer dan 70 miljoen mensen die een Spotify-abonnement hebben.

  9292

  Met 9292 kunnen gebruikers niet alleen vertrektijden voor treinen zien, maar ook voor bussen en trams. Zo is er makkelijker een route te plannen wanneer iemand met meerder soorten vervoerders reist. Ook worden vertragingen snel doorgegeven, alhoewel werkzaamheden niet altijd worden aangegeven.

  Af en toe kunnen advertenties irritant zijn. Muziek wordt namelijk automatisch uitgezet wanneer er een bepaalde reclame begint af te spelen en dan ben je tussendoor nog je reis aan het plannen. De advertenties kunnen wel weggeklikt worden.

  YouTube

  Een van de bekendste middelen om je tijd mee te verdoen is YouTube. Met deze app kunnen gebruikers video’s kijken die mensen plaatsen op het platform. Ook is er muziek mee te luisteren. Wel worden altijd de video’s geladen, dit kan veel mb’s kosten. Als je onderweg bent en een gelimiteerd aantal data hebt, dan is bijvoorbeeld Spotify beter aan te raden.

  Helaas kunnen er geen YouTube video’s afgespeeld worden terwijl een telefoon vergrendeld is. Er waren legale apps in de App Store die dit systeem te slim af waren, maar met de iOS 11 update zijn deze uit de Store gehaald. Inmiddels zullen er wellicht wel weer programma's zijn in de App Store die de functie bevatten. Met Spotify of bijvoorbeeld Apple Music kan een telefoon dan weer wel vergrendeld zijn.

  YouTube heeft een eigen dienst waar originele series en films op te zien zijn genaamd YouTube Red. Wil je hier meer over te weten komen? Lees dan over de top 10 beste YouTube Red Originals.

  Bankieren app

  Een bankieren app is altijd makkelijk om te hebben tussen de andere apps op je telefoon. Met de meeste bankieren apps kunnen gebruikers makkelijk geld overmaken via hun telefoon. Ook is makkelijker te zien hoeveel geld gebruikers op hun rekening hebben staan en hoeven niet eerst naar een pinautomaat.

  Apps van banken zijn onder andere de ING app, Rabo Bankieren, SNS Mobiel Bankieren en ABN Amro Mobiel bankieren.

  Facebook

  Steeds minder jongeren gebruiken Facebook en steeds meer oudere mensen gaan de dienst gebruiken. Jongeren maken nu liever gebruik van Snapchat, dan van Facebook. Alsnog heeft Facebook een groot bereik: in Nederland zijn er 10,5 miljoen inwoners die gebruik maken van het programma. Wereldwijd heeft Faceboook 2129 miljoen maandelijkse gebruikers.

  Met Facebook kunnen gebruikers video’s en foto’s plaatsen op hun profiel. Er kunnen vrienden en familie toegevoegd worden die jouw content kunnen delen. Verder zijn er groepen waar gebruikers aan deel kunnen nemen en evenementen die gevolgd kunnen worden.

  InShot

  Met de app InShot kunnen gebruikers makkelijk foto’s en video’s bewerken. Mocht je bijvoorbeeld een video hebben opgenomen terwijl je telefoon verticaal filmde, dan kan je de video met deze app vierkant maken. De achtergrond van het filmpje is vervolgens in verschillende kleuren te selecteren. Verder zijn er filters en stickers toe te voegen.

  Er zijn eindeloze mogelijkheden met de app. Een foto kan geheel bewerkt worden tot deze er naar eigen mening goed uit ziet. Lees over de app in de App Store voor alle mogelijkheden.

  Netflix

  De Netflix app kunnen we natuurlijk niet overslaan. Met de app versie van de streamingdienst kunnen kijkers onderweg hun favoriete serie kijken. Door middel van de downloadfunctie kunnen gebruikers thuis hun serie downloaden en deze onderweg kijken zonder daar internet nodig voor te hebben.

  De app is ook gewoon handig als je geen laptop of tv hebt op je kamer, dan kan je toch lekker Netflixen in je bed. Benieuwd naar het aanbod van Netflix? Lees dan over de beste science fiction films, beste drama films of beste horror films.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.