10 enge Slender Man foto's die op het internet circuleren

  De nieuwe film Slender Man is nu in de bioscoop te zien. Het verhaal draait om de mysterieuze man in pak die geen gezicht heeft. Wij leggen door middel van de engste Slender Man foto’s meer uit over de achtergrond van het personage dat ooit begon als legende (Urban Legend).

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Originele Slenderman foto

  Wellicht ken je Slender Man wel van de games die zijn uitgebracht, maar het idee van het personage is ontstaan op een forum. We willen het mysterie van Slender Man niet bederven, maar iedere legende is nou eenmaal ergens begonnen.

  Op het forum Something Awful stelde gebruiker ‘Gerogerigegege’ in 2009 de vraag of gebruikers zijn jeugdfoto’s wilden aanpassen met een paranormaal tintje. Veel mensen stuurden hun idee in, inclusief verhaal, maar het personage dat het meest opviel was die van Victor Surge (Eric Knudsen).

  Op de foto hieronder is de creatie van Victor Surge te zien. Dit is de originele Slenderman foto die hij heeft ingestuurd. De afbeelding is dan ook een van de bekendste foto’s van Slenderman op het internet. Helemaal op de achtergrond zie je het mysterieuze figuur staan.

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Features van de legende

  Toen Victor Surge de foto had ingezonden werd deze al snel bekend. Gebruikers op het forum bouwden hun eigen verhaal om het personage heen, gaven Slender Man ‘krachten’ en zelfs de naam die hij nu heeft. Onder die krachten vallen de mogelijkheden om te teleporteren en tentakels uit de rug van het personage te laten komen.

  Deze tentakels zijn op de foto hieronder te zien. Deze maken het personage nog geheimzinniger. Deze foto is een van de twee originele foto’s van Victor Surge. Hierop is de legende te zien die zich middenin een groep kinderen bevindt in een speeltuin.

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Oud maar goud

  Niet alleen de tentakels, maar ook de gaven van Slender Man komen veel terug in onder andere de games die van het personage zijn gemaakt. Hieronder vallen Slender: The Arrival, Slender: The Eight Pages en Slender Man’s Shadow. Veel van deze games zien er vrij oud uit.

  Over oud gesproken: de foto’s waarop Slender Man te zien is lijken wel een eeuw geleden gemaakt te zijn. Zo wordt de legende iets mysterieuzer gemaakt dan deze eigenlijk is. De foto bovenaan de pagina is zo'n voorbeeld, waarop Slender Man in het midden van de afbeelding achter een hek voor het huis staat.

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Het verhaal van Slender Man

  Het originele verhaal dat rondom Slender Man is bedacht zal de meeste mensen kippenvel geven. Het personage zou een gezicht hebben dat te zien is behalve wanneer mensen filmen. Ook neemt hij niet de controle over zijn slachtoffers, maar creëert vertrouwen zodat zij opdrachten voor hem uitvoeren. Volgens het verhaal zijn slachtoffers van het personage vooral kinderen, vandaar dat hij vaak op foto’s met kinderen te zien is.

  Op de foto hieronder is een voorbeeld te zien van Slender Man in een kleurenfoto. De foto is natuurlijk nep, maar ziet er vrij geloofwaardig uit. Het personage lijkt hier net zo groot te zijn als de paal met het basketbalnet en kijkt uit op een paar kinderen die volleybal spelen. Zijn uiterlijk is niet super duidelijk te zien, maar dit maakt hem alleen maar enger.

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Slender Man in de bossen

  In de film zullen we de lange, dunne man af en toe voorbij zien komen. Aan de trailer te zien zullen er niet alleen actievolle scènes zijn, maar ook delen waar psychologische horror een belangrijke rol speelt.

  Niet alleen in films, maar ook op YouTube zijn bizarre video’s te zien van mensen die claimen Slender Man te hebben gezien. Veel van deze mensen hebben deze ervaring in het bos gehad en vertellen over wat ze gezien zouden hebben. Verschillende gebruikers beschrijven een verschijning zoals op de afbeelding bovenaan de pagina te zien is.

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Zwart-wit foto

  De meeste Slender Man foto’s zijn in zwart-wit. Wanneer een foto in kleur is lijkt Slender Man niet altijd geloofwaardig. Op de foto bovenaan de pagina is dan ook een afbeelding in zwart-wit te zien met Slender Man op de achtergrond die er behoorlijk geloofwaardig uitziet. Het figuur staat in de mist achter een huis. Op de voorgrond staat een gezin met ezel. Het lijkt erop dat de boerderij hun huis is.

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Slender Man art

  Niet alleen echte foto’s, maar ook art kan je de stuipen op het lijf jagen. Neem maar een voorbeeld aan de foto hieronder. Kun je het je al voorstellen als je niet alleen een gezichtloze man, maar een monster met een lange tong en rijen aan tanden tegenkomt?

  Sommige gebruikers vinden het monster lijken op andere legendes zoals het mythische wezen Leviathan. Dit is een zeemonster dat stamt uit de oertijd en in de Hebreeuwse Bijbel werd genoemd. Veel van deze gevallen onder ‘urban legends’.

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Tentakels

  Op de foto bovenaan de pagina is Slender Man met tentakels te zien. De omgeving waar het personage zich in bevindt, zorgt voor een akelige sfeer. Een hoop afbeeldingen van Slender Man komen van series die door fans zijn gemaakt op YouTube. Hieronder valt ook Marble Hornets een video die over een jongen gaat die beelden maakte voor zijn eindfilm van school, maar deze uiteindelijk nooit heeft afgemaakt.

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Notities

  Verschijningen van Slender Man in videogames duiken doorgaans op via notities. Deze notities zijn te vinden op bomen zoals op de foto bovenaan de pagina. In een van de eerste Slender Man games, Slender: The Eight Pages, was het doel om deze notities te vinden.

  In de foto is Slender Man te zien die tussen bomen doorkijkt. Het personage kijkt uit op een kampeerplek in een bos waar allemaal tassen staan, terwijl de kinderen nergens te bekennen zijn. Dit is griezelig als je bedenkt dat Slender Man kinderen als volgelingen heeft en deze waarschijnlijk door hem zijn verdwenen.

  ©2018 CTMG. All Rights Reserved.

  Slender Man met gezicht

  Dit is by far een van de engste foto's van Slender Man die er bestaat. Het figuur heeft normaal een soort wit masker als gezicht, of helemaal geen gezicht om het mysterieuzer te maken. In deze foto bovenaan de pagina lijkt het personage toch ogen en een mond te hebben.

  Het personage staat voor een aantal lopende kinderen die zich op een grasveld bevinden. De schim lijkt geen benen te hebben en zweeft daardoor als het ware door de lucht.

  Dit was de laatste enge foto waar we het over gaan hebben. Mocht jij Slenderman in de bioscoop gaan zien, laat het ons weten in de reacties. Vertel ons vooral wat je het meest enge deel vond van de film. Laat ook weten wat jij de engste foto vindt!

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.