10 E3 2017 games die je dit jaar niet hoeft te verwachten

  Van games zoals Far Cry 5 weten we al dat de game een plekje krijgt op de E3 2017. Helaas zijn er dit jaar ook genoeg games die niet op de E3 staan. In deze special hebben wij een overzicht gemaakt van tien E3 2017 games waarvan zo goed als zeker is dat ze niet onthuld worden op het evenement.

  10. Shenmue 3

  Shenmue 3 werd aangekondigd tijdens de E3 2015 en kort daarna werd een Kickstarter campagne gelanceerd. De game deed het enorm goed op de crowdfunding website en haalde meer dan 6 miljoen dollar op. De game brak meerdere records en daarom werden er nieuwe stretch goals toegevoegd waarmee extra content aan de game toegevoegd wordt. Shenmue 3 komt uit voor de PC en voor de PS4, maar het is nog niet bekend wanneer de game uitgebracht gaat worden.

  Samen met ons zijn er sowieso nog 70.000 andere mensen die ook wachten op de game, zij leverden namelijk een financiele bijdrage aan het ontwikkelen van Shenmue 3. Nou hoopten wij natuurlijk dat we op de aankomende E3 2017 meer zouden horen over Shenmue 3, maar gisteren werd bekend dat de game geen plekje krijgt op het evenement. Het is jammer genoeg dus nog even wachten op meer details over deze game. Op de website van Shemue 3 kun je wel al de nodige informatie vinden over de game.

  9. Bloodborne 2

  Deze week verschenen er meerdere geruchten over het feit dat Bloodborne 2 niet op de E3 2017 zal staan. Volgens het gerucht komt From Software dit jaar niet met de onthulling van Bloodborne 2, maar met de onthulling van Phantom Wail. Naar verluidt wordt dit een game met een Azteeks/Maya-thema en ligt de focus op combat en vechtsport technieken. Volgens deze geruchten is het dus nog even wachten op meer details over een nieuwe Bloodborne game.

  8. Halo 6

  Brian Jarrard, community manager bij 343 Industries, liet eerder deze maand weten dat we op de E3 2017 meer kunnen verwachten van de Halo franchise. Helaas zei hij hier wel gelijk bij dat het niets met Halo 6 te maken heeft. Het is dus nog maar de vraag wat we kunnen verwachten van de game serie van 343 Industries. Eerder werd wel bekendgemaakt dat Master Chief een zeer prominente rol gaat spelen in Halo 6.

  7. Beyond Good and Evil 2

  Het vervolg op Beyond Good and Evil werd in 2006 aangekondigd en dit is inmiddels al 11 jaar geleden. In 2016 waren er al meerdere berichten over Beyond Good and Evil 2, bijvoorbeeld dat de game op de Switch gaat uitkomen. Michel Ancel, de creator van de serie, liet vorige week op Instagram helaas weten dat Beyond Good and Evil 2 waarschijnlijk niet op de E3 2017 zal staan. Gelukkig gaf hij wel aan dat we dit jaar nog meer zullen horen over deze game die er al een decennium aan zit te komen.

  6. Red Dead Redemption 2

  Na het uitstel van de release van Red Dead Redemption 2 door Take-Two liet de uitgever weten dat ze dit jaar alleen met WWE 2K18 en NBA 2K18 op de E3 2017 te vinden zijn. Er is nog met geen woord gerept over de eventuele aanwezigheid van Red Dead Redemption tijdens de persconferenties van Sony en Microsoft, maar het zou kunnen dat de game daar wellicht besproken wordt. Er is wel al een website van de game online verschenen en hier is meer informatie te vinden over de game. Red Dead Redemption 2 komt in de lente van 2018 uit, dus voor die tijd zullen we sowieso meer horen over deze western game.

  5. GTA 6

  Als er voor Red Dead Redemption 2 geen plek is op de E3 2017 zal dit al helemaal het geval zijn voor GTA 6. Tussen GTA 4 en GTA 5 zat vijf jaar en het is inmiddels vier jaar geleden dat GTA 5 uitkwam. Het is op zich dus wel tijd voor wat meer informatie over GTA 6, maar het lijkt erop dat Rockstar zich op dit moment meer op GTA Online focust. Het is dus zeer onwaarschijnlijk dat GTA 6 op de E3 2017 onthuld zal worden.

  Daarnaast is het zo dat Rockstar altijd een bepaalde strategie hanteert. De ontwikkelaar houdt zich vaak maar met een game tegelijk bezig en op dit moment is dat dus Red Dead Redemption 2. Daarom verwachten wij niet dat GTA 6 besproken zal worden op de E3 2017.

  4. Shadow of the Tomb Raider

  Shadow of the Tomb Raider is het vervolg op de Rise of the Tomb Raider game die in 2015 uitkwam. Op Facebook liet Meagan Marine, de senior community manager van Tomb Raider, weten dat het "een stille E3 wordt voor Lara". Shadow of the Tomb Raider zal dus niet worden onthuld op de E3 2017. Het is dus nog even wachten voor de fans van Lara Croft voor ze weer aan de slag kunnen met een nieuwe game.

  3. Half-Life 3

  De laatste Half-Life game kwam alweer in 2007 uit en de fans wachten dus al tien jaar lang op een vervolg op Half-Life 2. Tijdens gamescom van vorig jaar werden de geruchten weer opgelaaid met een Half-Life 3 poster, maar deze bleek nep te zijn. De vraag is dus wanneer we meer zullen horen over een eventuele release van Half-Life 3. Helaas is het zeer onwaarschijnlijk dat we deze game nog tijdens de E3 2017 te zien krijgen.

  2. Life is Strange 2

  Fans van Life is Strange begonnen vorig jaar op Kickstarter een campagne voor een vervolg op de eerste game, maar deze werd op last van Square Enix offline gehaald. DontNod Entertainment heeft wel al bevestigd dat Life is Strange 2 in de maak is. Tegelijkertijd werd helaas bevestigd dat Life is Strange 2 niet op de E3 2017 te zien zal zijn. Voor fans van deze episodische games is het dus nog even wachten op meer informatie over Life is Strange 2.

  1. Fable Legends

  Fable Legends moest het vervolg worden op Fable 3 maar de game werd in 2016 helaas geannuleerd. Ook ontwikkelaar Lionhead Studios werd opgedoekt en het is dus zeer onwaarschijnlijk dat de game ooit nog zal uitkomen. Er is nog wel hoop, want Microsoft vernieuwde haar rechten van een andere geannuleerde game, Scalebound. Hoewel we zeker hopen dat er ooit nog een Fable game uit gaat komen, weten we nu al dat de game niet op de E3 2017 zal staan.

  Fable Legends

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.