De 10 beste Wii U games aller tijden

  Het einde van de Wii U is in zicht. Vanaf maart kunnen we namelijk aan de slag met de gloednieuwe console van Nintendo: de Nintendo Switch. Ondanks dat de Wii U niet voor iedereen de console was waar men op had gehoopt, zijn er toch uitstekende games voor uitgekomen. Dit zijn de beste Wii U games ooit.

  10. Rayman Legends

  De ledemaatloze Rayman en zijn blauwe kikker-vriend Globox zijn terug van weggeweest. Na Rayman Origins durfde Ubisoft het aan om het vervolg op deze kaskraker exclusief voor de Nintendo Wii U te ontwikkelen. Helaas viel de verkoop van de console tegen en werd later afgezien van deze plannen. Desondanks is aan alles te merken dat de titel oorspronkelijk met de Wii U in het achterhoofd is ontworpen. Rayman Legends is een fris en kleurrijk feestje!

  9. Splatoon

  Shooters zijn vaak geen terrein geweest voor de Wii U, maar daar bracht Nintendo mooi zelf verandering in. Zo werd de shooter Splatoon gemaakt die jouw competitieve kant naar voren haalt, maar dan op een ontzettend leuke en originele manier.

  De wereld van Splatoon bestaat namelijk uit allerlei verschillende kleuren en kindvriendelijke personages die je het ultieme Nintendo-gevoel geven. Ondanks dat de game een simpele singleplayer heeft, is het vooral de gameplay en de multiplayer waar Splatoon haar kwaliteiten laat zien.

  De gameplay van Splatoon is waar de game zijn hoogste niveau haalt. Splatoon staat namelijk geheel in het teken van verf. Zo vuur je met wapens die alleen maar verf schieten, waardoor er overal op de map grote klodders ontstaan. Deze klodders met verf kun je gebruiken om sneller te bewegen of in te verdwijnen, maar het grote doel is om zoveel mogelijk verf op de map te krijgen. Het team dat uiteindelijk het grootste percentage verf heeft, wint.

  8. Pikmin 3

  Na twee avonturen op de Nintendo Gamecube is het tijd voor de terugkeer van Captain Omar en zijn gekleurde Pikmin. De HD-graphics spatten van het scherm af als je probeert je net vergaarde legertje bosuitjes in te zetten tegen allerlei soorten - realistisch aanvoelende - vijanden. Mocht je denken dat de Wii U grafisch niets te bieden heeft, speel Pikmin 3!

  7. Super Mario Maker

  Natuurlijk is Mario ook van de partij op de Wii U en zo nu en dan was de loodgieter weer in een nieuwe game te zien. Er zijn natuurlijk voldoende Mario games om op avontuur te gaan, maar dat is niet voor eeuwig. Gelukkig kwam Nintendo met Super Mario Maker waarbij je zelf aan de slag kon gaan om Mario-levels te maken!

  In deze game haal je al jouw creativiteit naar boven om zelf de meest uitgebreide en uitdagende levels te maken. Je kunt zelf kiezen welke Mario-stijl je wilt, wat voor voorwerpen je wilt gebruiken en hoe lang en hoe moeilijk het level moet zijn. De opties zijn eindeloos en dat maakt Super Mario Maker nou zo leuk.

  Mocht je niet zo creatief zijn ingesteld, is er geen nood. In Super Mario Maker kun je namelijk de beste custom maps van andere gebruikers spelen in de online functies. Dit zorgt ervoor dat ieder level anders aanvoelt en de game nooit verveeld. Als je Mario op het moeilijkste niveau wilt spelen met de meeste uitdaging, dan moet je Super Mario Maker zeker een kans geven!

  6. The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

  In The Legend of Zelda: The Wind Waker HD ga je aan de slag met een van de meest opmerkelijke Zelda games ooit. Het is niet Link zoals we kennen van de klassieke Zelda games, maar in The Wind Waker ga je aan de slag met Toon Link! Deze game bevat een originele stijl en aanpak die we niet van Zelda gewend zijn, en daarom is het zeker een game om uit te proberen.

  The Wind Waker is al een aantal jaar oud en verscheen voor het eerst op de Nintendo GameCube. Gelukkig vond Nintendo dat de huidige generatie deze Zelda een kans moet geven en daarom bracht ze een vernieuwde versie van The Wind Waker uit.

  In The Winder Waker HD ga je aan de slag met het originele verhaal van de game, maar dan met een aantal nieuwe features en natuurlijk een grafische opfrisser. Deze game is de perfecte mogelijkheid om voor het eerst kennis te maken met de The Wind Waker, maar ook voor de oudere Zelda-fans is dit een topgame om nog eens uit te spelen!

  5. Donkey Kong Country: Tropical Freeze

  Als er één franchise geliefd was in het Super Nintendo-tijdperk was het wel de Donkey Kong Country-trilogie. Na Donkey Kong 64 hoorden we - als het op het echte platformwerk aankwam - lange tijd niets meer van onze aap met de rode stropdas. Dit veranderde aan het einde van de levenscyclus van de Nintendo Wii. Retro Studios, bekend van Metroid Prime, werd ingezet om de Donkey Kong Country-franchise nieuw leven in te blazen en... met succes.

  Het tweede deel, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, verscheen op de Wii U. Twee nieuwe personages verschenen ter tonele, waaronder old-time-favoriet Cranky Kong. De bejaarde aap springt er - als een ware Dagobert Duck - op los met zijn wandelstok en Dixie Kong wappert lekker met haar lange haren. Een regelrechte aanrader voor de platformfans!

  4. Super Smash Bros. Wii U

  De Wii U staat ook volledig in het teken van de gloednieuwe Super Smash Bros! Wederom kunnen de fans van Nintendo aan de slag met de welbekende personages zoals Mario, Donkey Kong en Kirby. Dit gebeurt niet in een gezamenlijk avontuur, want de karakters gaan in Super Smash Bros tegen elkaar de strijd aan in een ultiem gevecht.

  Met verschillende items en personages zorgt Super Smash Bros voor eindeloze speeltijd. Ieder potje van Smash voelt anders aan en door nieuwe combat-technieken wordt de game alsmaar leuker des te langer je het speelt. Zeker als je de game continu tegen dezelfde mensen speelt til je elkaar naar het hoogste niveau.

  Al jarenlang is Super Smash Bros een van de beste series die Nintendo ooit heeft uitgebracht, en ook de Wii U-versie is van een ontzettend hoog niveau. De game is vooral leuk om met vrienden op de bank te spelen, maar de uitgebreide online modi van Super Smash maakt de game net zo interessant om tegen vreemden te spelen. Hoe dan ook een absolute topper voor iedere fan van Nintendo!

  3. Bayonetta 2

  Bayonetta de heks maakte haar opwachting op de Nintendo Wii U. Het originele eerste deel viel bij veel Hack 'n Slach-liefhebbers goed in de smaak, maar werd nooit uitgebracht op een Nintendo-platform. Geen nood! Onze Japanse vrienden hebben een bundel uitgebracht met daarin zowel het eerste als het tweede deel van Bayonetta. Snel inhalen die handel!

  2. Super Mario 3D World

  Het semi-driedimensionale avontuur van onze besnorde loodgieter en zijn vrienden weet de tweede plaats te veroveren. In ieder opzicht is deze titel te vergelijken met het eerder - voor de 3DS - verschenen Super Mario 3D Land. De grootste vernieuwing zit hem erin dat je voor het eerst in een 3D-Mario met vier man tegelijkertijd kunt spelen. Awesome!

  Super Mario 3D World kent nieuwe power-ups, zoals een kattenpakje en kersen waar je jezelf mee kunt klonen. Het niveau wordt in de latere levels flink opgeschroeft, dus de echte plaformliefhebber komt ook aan zijn trekken. Wat ons betreft een verdiende tweede plaats.

  1. Mario Kart 8

  De eerste prijs wordt in de wacht gesleept door Mario Kart 8. Voor velen is dit dé reden om een Nintendo-console in huis te halen. Een kratje bier, een aantal vrienden op de bank en een nachtje doortrekken. Beter kun je deze game niet ervaren. De vele personages, items en vernieuwingen - als de anti-zwaartekracht banen - zorgen voor extreem veel fun.

  Sta je eerste? Het kan zomaar gebeuren dat je nèt voor de finish een blauw schild voor je wielen geworpen krijgt. Er zitten maar liefst 32 banen in het spel en binnenkort wordt dit aantal nog flink uitgebreid door de komst van nieuwe DLC. Zo wordt het mogelijk om met Link gas te geven op een motor en kun je aan de slag met Yoshi's in alle kleuren van de regenboog. Mocht je Mario Kart 8 nog niet in huis hebben, schaam je en race meteen naar de winkel!

  Deze game is te koop bij Nedgame voor 56.98 euro.

  Mario Kart 8

  Verkijgbaar vanaf 30 may 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.