De 10 beste tablets van 2018 - Tablets vervangen laptops

Article
zondag, 23 december 2018 om 11:02
De 10 beste tablets van 2018 op een rij! 2018 is al weer bijna voorbij. Deze tien tablets waren dit jaar populair, van Apple naar Samsung en van Asus naar Acer. Deze tablets werden in 2018 verslonden door het publiek. 2018, het jaar waarin tablets werden gebruikt als laptop.

10. Apple iPad 9,7-inch

Volgens Apple is deze iPad gericht op onderwijs. Toch biedt de tablet veel meer dan dat. De standaards van Apple zitten uiteraard ook in deze tablet verwerkt. Deze Apple tablet is een upgrade in vergelijking met voorgaande iPads, wat overigens vaak zo is in de iPad serie.
Apple iPad 9,7-inch (2018)
Daarnaast is de Apple iPad 9,7-inch betaalbaarder dan de meeste Apple-modellen. De iPad beschikt over een Apple Pencil voor het makkelijk tekenen en schrijven. De tablet komt in vier varianten. De prijzen in Europa voor de Apple iPad 9,7-inch zijn ongeveer 300 euro.

9. Acer Spin 1

De Acer Spin 1 is een betaalbare convertible tablet. De tablet beschikt over Windows 10 en heeft 4GB werkgeheugen en 64GB aan opslag. Het scherm is 13,3 inch en is Full HD. De tablet komt met de Acer Active Stylus waardoor je dus ook op het scherm kan tekenen en schrijven.
De tablet komt met een toetsenbord en geeft je daardoor dus het gevoel van een laptop. De Acer Spin 1 is goed voor werken en films door zijn snelheid. Voor gamen is de Acer Spin 1 niet aan te raden, daar is de tablet gewoonweg niet sterk genoeg voor.

8. Huawei MediaPad M5 10.8

De Huawei MediaPad M5 is op dit moment de beste tablet die Huawei te bieden heeft. Deze tablet ondersteunt Android en concurreert met de Samsung Galaxy Tab S3. De randen van de tablet zijn zowel horizontaal als verticaal even groot. Niet te lang en niet te kort. Er zijn mogelijkheden tot usb-aansluiting, brede stereo speakers en de mogelijkheid tot het koppelen van een toetsenbord.
Films en series kijken is op de MediaPad M5 prettig door de 10,8-inch afmeting. Toch zijn er door het grote scherm wel veel witranden bij programma’s als bijvoorbeeld Word. Ondanks dat is de tablet van goede kwaliteit beeld en geluid.

7. iPad Mini 4

De iPad Mini 4 is in alle opzichten een vooruitgang op de iPad Mini 3. De iPad Mini 4 ligt beter in de hand, is lichter en klein genoeg om in een tas of jaszak te doen. De mini-serie van Apple is en blijft de betere, kleine tablet. De iPad Mini 4 heeft veel geheugen, 124 GB, en de mogelijkheid om je mobiele data aan te zetten.
Het design van de tablet is vrijwel hetzelfde als die van de eerste iPad Mini. De volumeknop en de aan -en uitknop zitten er precies zo op dat je ze kan vinden zonder te kijken. De tablet voelt aan als premium. De prijs is wel aan de hoge kant vergeleken met de Apple iPad 2018, 569 euro, maar is acceptabel voor de geleverde kwaliteit.
143002

6. Acer Switch 5

Deze tablet maakt gebruik van de nieuwste generatie Intel-Coreprocessor: Kaby Lake. Dat maakt de Acer Switch 5 energiezuinig, maar wel iets minder krachtig. Toch behoort deze tablet tot een van de betere door de extra’s die je er standaard bijkrijgt: een stylus, een toetsenbord en een SSD-drive.
Je kunt makkelijk met meerdere programma’s tegelijkertijd werken en de tablet werkt met Windows 10. De Acer Switch 5 is niet de goedkoopste tablet op de markt, maar wel zijn geld waard.

5. HP Spectre x360

De HP Spectre x360 is dé tablet die je laptop kan vervangen. Elk jaar volgt er wel een nieuwe variant op de Spectre x360, maar deze upgrade brengt veel goede specificaties met zich mee. De tablet heeft een Core i7-processor en 16GB aan werkgeheugen.
Daarnaast wordt de desktopversie van de Spectre x360 ondersteund door Windows 10. De tablet is duur, maar je krijgt wel waar voor je geld. Een mooi design, goed toetsenbord en goede specificaties.De accu gaat zo’n acht uur per dag mee en je kan op HP Spectre x360 bovendien in Full HD-kwaliteit games spelen.

4. Voyo VBook i7 Plus

Een krachtige tablet die de laptop compleet vervangt. Dat is de Voyo VBook i7 Plus. De tablet heft een Intel Core i7 processor, 8GB aan RAM en 256GB SSD-geheugen. Deze tablet is erg te vergelijken met de Microsoft Surface Pro 6.
Deze Voyo VBook heeft alle features die een laptop ook heeft en is daarnaast ook nog eens een van de lichtste tablets. Je kan erop gamen (zolang de game maar niet te veel RAM vereist), films kijken, werken en tekenen. Eigenlijk alles. De tablet gebruikt Windows 10 en komt het dichtst bij welke laptop dan ook.

3. Microsoft Surface Pro 6

De Microsoft Sufrace Pro 6 is perfect voor degenen die een laptop met touchscreen willen. Deze tablet heeft namelijk een HD-touchscreen van 12 inches en een zevende generatie Intel Core. De tablet heeft 8GB aan RAM en 256GB SSD-geheugen.
De tablet is perfect voor entertainment, maar daarnaast ook voor werk. De batterij gaat lang mee, negen uur, en het toetsenbord is voor enkele euro’s extra te verkrijgen. De tablet wordt vaak gebruikt als laptop en dat is helemaal zo gek nog niet.

2. Samsung Galaxy Tab S4

De nakomeling van de Samsung Galaxy Tab S3 is de Samsung Galaxy Tab S4. De S4 biedt meer mogelijkheden dan de S3, bijvoorbeeld de mogelijkheid tot aansluiting op een monitor waardoor de tablet goed kan dienen als desktop. De Tab S4 heeft daarnaast een iets groter scherm, betere beeldkwaliteit en een iets snellere processor. (Snapdragon 835)
De batterij gaat ook langer mee dan die op de Galaxy Tab S3, maar dat maakt de S4 wel iets zwaarder. De camera is op de S4 verbeterd en komt met de S-Pen om je creativiteit erop los te laten. De Tab S4 heeft jammer genoeg geen vingerscan, maar dan weer wel gezichtsherkenning.

1. Apple iPad Pro 11

De Apple iPad Pro 11 is perfect voor welke app dan ook. Door zijn vele pixels en zijn grote scherm is de tablet geschikt voor vrijwel alles. De iPad heeft veel geheugen en is zeer snel, wat we van Apple gewend zijn. De iPad Pro is natuurlijk revolutionair als het gaat om de grootte van het scherm en de goede kwaliteit die daarbij komt kijken. De display is scherp en heeft goede graphics.
De Apple iPad heeft 4 interne audiospeakers en is door zijn heldere en grote scherm ook perfect voor films en series. De batterij van de iPad Pro 11 gaat ruim tien uur mee. Net als bij alle Apple toestellen kun je ook met de iPad Pro je geheugen uitbreiden via iCloud indien de huidige opslag nog niet genoeg is. De iPad Pro 11 komt in de buurt van een desktop, maar door het ontbreken van een SSD-aansluiting, usb-station etc. is dat nog niet helemaal reëel. Lees over wat je allemaal nog kan verwachten van Apple.
Wil je nou een iets goedkopere tablet? Lees dan deze top vijf tablets van onder de 200 euro.