De 10 beste Disney documentaires op Disney+ in Nederland - Geef je ogen de kost

  Disney's streamingdienst staat vol met prachtige documentaires. Niet alleen spreken wij over spraakmakende series van National Geographic, maar ook over documentaires die eigendom zijn van het huis van de muis. Dit zijn de 10 beste Disney documentaires op Disney+ die op dit moment al beschikbaar zijn op de streamingdienst.

  10. Lost Treasures of the Maya

  We beginnen deze special met een documentaire van National Geographic. In deze serie met afleveringen van 45 minuten krijgen we een spraakmakend verhaal voorgeschoteld waarin ontdekkingsreiziger Albert ons beetje bij beetje steeds meer laat zien van de Guatemalaanse jungle. Dit is een plek waar je niet zomaar komt.

  De jungle ligt nog vol met schatten en via een speciale, maar erg ingewikkelde schatkaart word je langs verschillende oude ruïnes begeleid. Die ruïnes zijn soms wel 1500 jaar niet bezocht. Tijdens deze documentaire kijk je je ogen uit en leer veel over oude beschavingen. Deze documentaire is net één grote geschiedenisles. Het verschil is dat het niet zo saai is als in de schoolbanken van de middelbare school.

  Disney

  9. Origins The Journey of Humankind

  De volgende documentaire is ook van National Geopgraphic. Het brengt ons weer een heel andere boeiend verhaal. Ook dit keer krijgen we een heel seizoen van afleveringen voorgeschoteld. Deze afleveringen zijn ongeveer 45 minuten en vertellen ons alles over onze verre voorvaderen.

  In deze serie leren we meer over hoe de mens nu eigenlijk mens is geworden. We gaan vele jaren terug en ervaren hoe over het algemeen wordt aangenomen dat de mens een moderne mens is geworden. Het verhaal wordt vertelt aan de hand van een fictief tijdreisavontuur langs revolutionaire momenten uit de geschiedenis van de mens.

  Disney

  8. Drain the Oceans

  De zee kent een heleboel geheimen. Niet alleen doordat er op de bodem heel veel dieren leven waar de gemiddelde mens nog nooit van heeft gehoord, maar ook omdat de mens een heleboel verhalen heeft laten ontstaan rondom de zee. Deze serie laat aan de hand van de zee een licht schijnen op de geschiedenis van onze beschaving. Deze verhalen worden verteld aan de hand van prachtige beelden.

  In een serie met afleveringen van 45 minuten horen we veel verhalen die te maken hebben met oceaanwater. Zo horen we geheimen over nazi's die oorlog voeren over de zee en horen we over dodelijke geheimen rondom de Golf van Mexico. Ook leren we meer over overspoelde beschavingen zoals Atlantis. Er ligt een rijke geschiedenis in én onder het water. In deze serie ontdek je het!

  Disney

  7. Disney's Fairy Tale Weddings

  Na al die National Geographic documentaires is het tijd dat we in deze lijst met 10 beste Disney documentaires op Disney+ ook eens wat anders tonen. Dit is een documentaire die dichter in de buurt komt bij hetgeen waar Disney al vanaf het begin voor staat: magie. Natuurlijk zijn al die natuurdocumentaires van National Geographic prachtig, maar is het zo magisch als een Disney bruiloft?

  In de serie zien we verschillende afleveringen van mensen die een magisch sprookjeshuwelijk tegemoet gaan. Zo zien we allemaal mensen voorbijkomen die er van droomden om ooit bij Disney te trouwen. Magie staat bij alle huwelijken uit deze zesdelige serie. Elke aflevering duurt ongeveer 45 minuten.

  Disney

  6. Marvel Een Universum Samenstellen

  Ook voor de echte Marvel fans staat er een documentaire op Disney+. Met deze documentaire leer je meer over het Marvel Cinematic Universe. Voornamelijk hoe al die films één geheel zijn geworden. De documentaire is voornamelijk interessant voor fans die elke film hebben gezien. Het voelt als een leuke bonus naar de trouwe kijkers die nu Marvel via Disney+ bekijken.

  De film toont voornamelijk meer over hoe alles ooit tot één groot filmisch universum is gekomen. Je leert over de beslissingen die zijn gemaakt en welke problemen de makers ondervonden. Erg interessant en leuk voor fans natuurlijk, want zelfs voor de doorgewinterde fan zitten er mogelijk nog leuke weetjes tussen.

  Disney

  5. Brain Games

  Je brein is een belangrijk onderdeel van je lichaam. Het stuurt immers alles aan. Toch geeft het niet zo'n veilig gevoel dat je brein ook niet foutloos te werk gaat. In Brain Games krijgen we 5 seizoenen te zien over hoe je brein door simpele illusies helemaal voor de gek kan worden gehouden. Elke aflevering van deze boeiende serie duurt ongeveer 45 minuten.

  In de serie zien we allemaal interactieve spelletjes die een inkijk geven in hoe onze hersenen werken. Zo zien we dingen die er niet zijn, wordt onze focus door een illusionist beïnvloedt en leren we meer over hoe herinneringen werken. Na het zien van deze documentaire ben je wijzer over het menselijk brein.

  Disney

  4. The Pixar Story

  Uiteindelijk kan The Pixar Story niet ontbreken in deze lijst met 10 beste Disney documenntaires op Disney+. Voornamelijk voor de Pixar-fans is dit een documentaire die je echt gezien wil hebben! Ben jij een fan van bijvoorbeeld films als Toy Story, UP, Finding Nemo, The Incredibles of dergelijken, dan is het zeker een aanrader om deze documentaire eens te bekijken!

  Deze documentaire geeft ons een kijkje in de keuken van Pixar. Je leren meer over wat er achter de schermen speelde toen Pixar de meest spraakmakende tekenfilms animeerde. Zo heeft Pixar ooit een nieuwe generatie animatiewerk ontwikkeld die baanbrekend was binnen de filmwereld. Met deze documentaire leer je er meer over en dat allemaal in anderhalf uur tijd.

  Disney

  3. Monkey Kingdom

  Tijdens het samenstellen van deze lijst met beste Disney documentaires op Disney+ zijn al een scala aan titels van National Geographic voorbijgekomen. Disney heeft daarentegen door de jaren heen ook een heleboel spraakmakende DisneyNature-films gemaakt. Monkey Kingdom is één van die titels en zeker een documentaire die niet mag ontbreken in deze lijst met adembenemende documentaires.

  In de 1 uur en 21 minuten-durende film leren we meer over apen die in de oude ruïnes van de jungle wonen. Er wordt aan de hand van prachtige natuurbeelden een waar verhaal verteld. Een apengezin moet hun huis verlaten en vervolgens moeten ze een nieuwe woonomgeving vinden. Dit is niet zo gemakkelijk, want de nieuwe omgeving zit al vol met andere dieren.

  Disney

  2. One Strange Rock

  Op de tweede plek van deze lijst met beste Disney documentaires die je echt eens op Disney+ moet kijken, staat One Strange Rock. Dit is een serie van 1 seizoen, waarbij elke aflevering ongeveer 45 minuten duurt. In het totaal zijn er 10 afleveringen die allemaal over verschillende wonderen in de wereld gaan. De serie is gemaakt door filmmaker Darren Aronofsky en producente Jane Root.

  Je maakt kennis met verhalen over hoe de aarde in samenwerking met de zon bestaat, hoe leven op aarde zou zijn begonnen en of het elders ook kan bestaan. Andere afleveringen gaan dan weer over hoe zo een andere levensvorm er nu eigenlijk uit zou moeten zien. Is onze aarde wel zo uniek, of is er ergens nog een andere soortgelijke planeet waar leven mogelijk is?

  Disney

  1. African Cats

  Er staan een heleboel toffe documentaires op Disney+, maar de beste Disney documentaire is uiteindelijk wel African Cats geworden. Dit is wederom een DisneyNature documentaire, wat betekent dat we aan de hand van prachtige natuurshots een verhaal voorgeschoteld krijgen. Dit keer volgen we het verhaal van misschien wel de mooiste beesten van de savannah.

  Sta klaar voor onder andere de soortgenoten van Simba uit The Lion King! In de film volgen we de schattige welp Mara. Ook volgen we Sita, een cheetah die in haar eentje voor vijf welpjes moet zorgen. Ook hebben we nog de leider Fang die zelf een leeuw is. Hij moet moedig optreden als een andere leeuw het op zijn familie gemunt heeft.

  De beste Disney documentaires op Disney+

  Dit zijn de beste Disney documentaires op Disney+. De streamingdienst is momenteel beschikbaar voor een gratis proefperiode. Zo kun jij alvast proeven wat de voor- en nadelen van de dienst zijn. De komende tijd komt er nog meer content naar de streamingdienst.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.