10 acteurs die bekende rollen weigerden!

Article
zondag, 04 juni 2017 om 14:26
xgn google image
We nemen een kijkje naar 10 acteurs die bekende rollen weigerden. Deze acteurs hebben op de één of andere manier niet gekozen om deze rollen op zich te nemen. Sommige films zouden enorm anders zijn met een andere hoofdrolspeler. Bekijk daarom snel welke 10 acteurs bekende rollen hebben geweigerd.

10. O.J. Simpson als The Terminator (The Terminator)

We beginnen onze lijst met acteurs die bekende rollen weigerden met niemand minder dan O.J. Simpson. Deze voormalige American Football-speler en acteur was één van de eerste die werd benadert voor de nu iconische rol van The Terminator.
O.J. Simpson heeft de rol uiteindelijk niet aangenomen vanwege advies van zijn agent. Zijn agent beweerde dat het geen geschikte rol was voor O.J. Simpson, omdat de acteur niet geloofwaardig genoeg zou overkomen als een koelbloedige moordenaar.
Nu jaren later weten we dat O.J. Simpson een proces heeft gehad voor de moord op zijn ex vrouw en haar vriend. Simpson is in 2008 opgepakt voor een ander misdrijf: ontvoering, wapengebruik en mishandeling. De voormalige acteur heeft een straf opgelegen gekregen van 33 jaar, met de mogelijkheid om voorwaardelijk vrij te komen na negen jaar.
Wat vinden jullie, had The Terminator film dezelfde hit geworden met O.J. Simpson in de hoofdrol?
112255

9. Bill Murray als Forrest Gump (Forrest Gump)

Forrest Gump is in één woord een klassieker. Tom Hanks won de Oscar voor beste acteur en de film won de Oscar voor beste film. Het is lastig om iemand anders te zien in de rol, toch was het Bill Murray die als eerste op de lijst stond.
Bill Murray heeft een gesprek gehad om de Forrest Gump rol op zich te nemen. De acteur bekende dat het nooit verder kwam dan een gesprek. Het script heeft Murray nooit gelezen. Bill Murray heeft thuis het Forrest Gump boek liggen, en was dus geïnteresseerd in het materiaal.
Bill Murray heeft geen spijt dat hij de rol heeft geweigerd. De acteur gaf eerlijk toe dat hij de bekende film nog nooit heeft gezien. Wij kunnen niemand anders dan Tom Hanks in de rol van Forrest Gump zien, hadden jullie Bill Murray een goede keuze gevonden?
112259 1

8. Matt Damon als Two-Face (The Dark Knight)

Van alle acteurs die bekende rollen weigerden is deze enorm interessant. Matt Damon heeft overwogen om Batman slechterik Two-Face te spelen in The Dark Knight. De rol is uiteindelijk gegaan naar Aaron Eckhart.
Matt Damon moest de iconische rol afslaan vanwege zijn drukke agenda. Matt Damon gaf zijn zege aan Aaron Eckhart en noemt hem een fantastische acteur. Damon zei dat in deze wereld het vaker gebeurt dat je rollen moet afslaan. Vanwege zijn drukke agenda en beloften aan andere films was de tijd gewoon niet rijp om dit personage te spelen.
The Dark Knight wordt gezien als één van de beste superhelden films ooit gemaakt. Het is interessant om te fantaseren hoe Matt Damon de rol van Two-Face had vertoond.
112264 1

7. Will Smith als Neo (The Matrix)

Van de acteurs die bekende rollen weigerden is deze het uniekst. Will Smith als Neo in The Matrix, wie had dat gedacht? Will Smith kwam net uit de eerste Men in Black uit 1997. Een rol als Neo was zeker geen aparte keus voor de acteur.
Hoeveel interesse Will Smith ook had in de rol, hij sloeg het aanbod af om vervolgens Wild Wild West te maken. Deze film werd niet zo goed ontvangen. Wild Wild West won verschillende Razzie Awards waaronder slechtste regisseur en slechtste film.
Toch heeft Will Smith geen spijt van zijn beslissing. Na het zien van Keanu Reeves in de rol van Neo, gaf Smith toe dat hij het niet zo geweldig als Keanu had gekund.
Nu zijn er geruchten dat er een Matrix Reboot in de maak is. Mocht dit het geval zijn, zouden jullie dan evengoed Will Smith in de rol willen zien?
112266

6. Nicolas Cage als Aragorn (The Lord of the Rings Trilogie)

Als we kijken naar het lijstje met acteurs die bekende rollen weigerden, is dit wel de meest abnormale. Nicolas Cage als Aragorn? Wie dacht dat dit een goed idee zou zijn? De acteur is toch echt in gesprek geweest met de studio om het bekende The Lord of the Rings personage te spelen.
Uiteindelijk sloeg Cage de rol af omdat hij zich niet wou vastbinden aan een enorme franchise. Aragorn is één van de hoofdpersonages uit The Lord of the Rings trilogie, gespeeld door Viggo Mortenson.
Nicolas Cage heeft toegegeven dat hij absoluut geen spijt heeft van zijn beslissing. Hij beweert dat de films nu een genot zijn om naar te kijken, gewoon als echte fan.
112268

5. Matthew Broderick als Walter White (Breaking Bad)

Van alle acteurs die bekende rollen weigerden is dit de enige met betrekking tot een tv-serie. Breaking Bad wordt door velen gezien als een meesterwerk, en als één van de beste series ooit gemaakt. Een grote reden voor het succes van de serie is te danken aan Walter White acteur Bryan Cranston.
Toch was de rol niet met zekerheid van Cranston, Matthew Broderick was namelijk de keus van de producenten! Breaking Bad maker Vince Gilligan had maar één acteur voor ogen: Bryan Cranston. Alle producenten van de serie waren het hier niet mee eens. De producenten konden Bryan Cranston alleen voor zijn komedie werk in de tv-serie Malcolm in the Middle.
Uiteindelijk wist Vince Gilligan de producenten te overtuigen om toch Bryan Cranston de rol te geven. Een beslissing die zeker goed is gevallen. Cranston won meerdere Emmy's voor zijn rol als Walter White.
112269 2

4. Leonardo DiCaprio als Patrick Bateman (American Psycho)

Voordat Christian Bale de bekende rol van de seriemoordenaar op zich nam, was het Leonardo DiCaprio die werd overwegen voor de rol.
De studio achter de film, Lionsgate, was bereid om DiCaprio 20 miljoen dollar te bieden voor de rol. Nadat DiCaprio interesse toonde, maakte Lionsgate te vroeg een verklaring waarin stond dat de acteur de rol had geaccepteerd. Uiteindelijk zijn de plannen gewijzigd en vond DiCaprio het toch geen goed idee om de rol van een seriemoordenaar op zich te nemen.
Hierdoor moest Lionsgate de statement intrekken en begon de zoektocht opnieuw. Deze zoektocht zou eindigen met Christian Bale als de Patrick Bateman die we kennen uit de film.
112270

3. Ian McKellen als Dumbledore (Harry Potter Franchise)

Richard Harris speelde de rol van tovernaar Dumbledore in de eerste twee Harry Potter verfilmingen. Helaas overleed de acteur, en de rol moest opnieuw gecast worden. Bovenaan het lijstje was niemand minder dan Ian McKellen, die de rol al snel weigerde om persoonlijke redenen.
Aangezien Ian McKellen tovernaar Gandalf speelde in de the Lord of the Rings Trilogie, wilde hij verwarring voorkomen. Dus liet hij de rol van Dumbledore achter zich. Verder zei McKellen dat Richard Harris openbaarlijk had gezegd dat hij McKellen een belemmerde acteur vond.
Ian McKellen vond daarom dat het niet aan hem de taak was om de Dumbledore rol op zich te nemen, aangezien voorgaande acteur Richard Harris hem niet respecteerde als acteur. Uiteindelijk ging de rol naar Michael Gambon, die Dumbledore zou spelen van The Prisoner of Azkaban tot en met The Deathly Hallows Part 2.
Hadden jullie Ian Mckellen willen zien als Dumbledore? Of heeft de acteur gelijk en zou er te veel verwarring ontstaan vanwege zijn voorgaande rol als Gandalf?
112272

2. Jack Nicholson als Michael Corleone (The Godfather)

In de lijst met acteurs die bekende rollen weigerden, is deze film één van de bekendste. The Godfather behoort tussen het rijtje van beste films ooit gemaakt. Het is apart om te bedenken dat niemand minder dan Jack Nicholson in gesprek was om de rol van Michael Corleone op zich te nemen.
Jack Nicholson weigerde de rol vanwege persoonlijke redenen. In de ogen van de acteur was het logischer dat Italiaanse acteurs de bekende Godfather rollen zouden aannemen. Nicholson zei dat meerdere acteurs werden overwogen voor de rol van Michael Corleone, waaronder hijzelf.
Jack Nicholson is enorm tevreden dat Al Pacino uiteindelijk is gekozen voor de rol, en noemt zijn werk in The Godfather meesterlijk en iconisch.
Kunnen jullie iemand anders dan Al Pacino voor je zien in de rol van Michael Corleone?
112273

1. Christian Bale als James Bond (Casino Royale)

We sluiten de lijst met acteurs die bekende rollen weigerden af met niks minder dan Bond, James Bond. Nadat Pierce Brosnan was gestopt met de rol in 2002, was de zoektocht gestart naar een nieuw gezicht voor het populaire personage. Christian Bale is blijkbaar benadert voor de rol, maar weigerde.
De grootste reden voor Christian Bale om de rol niet te nemen? De acteur vond dat James Bond bestaat uit 'alle Engelse clichés die je kunt bedenken'. Verder had de acteur geen behoefte om aan een grote franchise vast te zitten. Christian Bale grapte verder dat het geen goede combinatie zou zijn, aangezien hij al een seriemoordenaar heeft gespeeld in American Psycho.
Het is ironisch dat Christian Bale een opmerking maakte over dat hij niet wil vastzitten aan een grote franchise. We weten allemaal dat Bale een klein poosje later de rol van Batman op zich zou nemen in Christoper Nolans The Dark Knight Trilogie (2005-2012).
Uiteindelijk is de rol van James Bond gegaan naar Daniel Craig. Maar ook Craig ziet de rol steeds minder zitten. Wanneer er weer een nieuwe Bond gecast moet worden, willen jullie dan Christian Bale zien in de hoofdrol?

Conclusie van de 10 acteurs die bekende rollen weigerden

Dit waren 10 acteurs die bekende rollen weigerden, maar uiteraard zijn er nog een flink aantal meer. Welke rollen hadden jullie liever gezien met een andere acteur?
Bekijk ook onze andere variant: 10 actrices die bekende rollen weigerden!

Populair Nieuws

Laatste Reacties