1 april grappen - het grappigste overzicht van XGN

  Gisteren was de dag van de grap. Op het kantoor van XGN vlogen de grappen door de lucht en ook andere bedrijven konden het niet laten om de meest gekke dingen te verzinnen. In dit artikel van je de leukste 1 april grappen van de grote bedrijven.

  XGN – GTA 6

  Wij konden natuurlijk ook niet achter blijven met onze eigen 1 april grap en daarvoor hebben we Photoshop maar eens geopend. Met een aantal tactische codes die we op de Rockstar site hebben gefotoshopt werd er gehint naar de GTA 6 release.

  Het bericht was jammer genoeg niet waar, maar het werd wel opgepikt door andere media en ook menige volgers trapten in de 1 april grap. Wat ons betreft is de GTA 6 grap dan ook geslaagd. En de overige 364 dagen van het jaar kunnen jullie van ons honderd procent betrouwbaar nieuws verwachten.

  PlayStation - Playstation Flow

  Sony kondigde gisteren de Playstation Flow aan. Inclusief een professioneel marketing filmpje kondigde Sony een wearable aan waarmee je een betere ervaring krijgt tijdens games waarin je kan zwemmen. Met Playstation Flow krijg je volgens Sony de beste ervaring tijdens het zwemmen in games.

  De PlayStation Flow zou volgens Sony zelfs op het droge gebruikt kunnen worden. Dit werd dan ook op schitterende wijze voorgedaan in een filmpje op de promotie site. Hiermee werd het wel duidelijk dat het om een sterke 1 april grap ging. Wij hadden onze schop al uit de schuur gehaald en waren al begonnen met het aanleggen van een zwembad voor de zomer.

  HTC – HTC RE Sock

  HTC introduceerde de eerste echte smart sock. Met de HTC RE Sock zou je altijd je berichten bij je hebben en nooit een ‘Notifeetcation’ missen. Aangezien je je sokken altijd kwijt raakt, zijn de sokken uitgerust met een speciaal gps-systeem zodat je altijd matchende sokken kunt vinden.

  Daarnaast zijn de sokken uitgerust met een ‘Automatic hole warning system’. Deze geeft aan zodra er een gat begint te vormen in je sok, zodat je deze op tijd kunt vervangen.

  Bekijk de site van de HTC RE Sock voor alle specificaties over de sok, ze zijn om te gieren.

  Steam - Steam-Power Gaming Cabinet

  Steam kondigde een nieuwe Steam Machine aan in de letterlijke zin van het woord. Een stoommachine waarop je kunt gamen. Een nieuwe console die draait op kolen, stoom genereert en draait op SteamOS. Een collector's editie die elke gamer zou moeten hebben.

  Met een zeer gelikte presentatie van de klassiek uitziende console is het enigszins toch wel jammer dat de console niet in het echt wordt uitgebracht. Al ging het alleen maar om het gedetailleerde uiterlijk van de Steam-Power Gaming Cabinet.

  Google Maps – Pac-Man

  Van Google kun je gewoon ieder jaar standaard een grap verwachten op 1 april. Gisteren kwam Google met een 1 april grap waarin je met Pac-Man kon spelen in Google Maps. Het is enigszins wel jammer dat het een eenmalige grap was van Google, want het was best wel geinig om door bekende straten hongerige wezens te ontvluchte en Pac-Man vol te stoppen met gele bolletjes.

  Vorig jaar kwam Google Maps ook met een 1 april grap is Google Maps. Toen kon je alle 150 Pokémons vangen in Goolge Maps.

  Google – com.google

  Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste zoekmachine van het land. Dit is waarschijnlijk wat Google dacht tijdens deze 1 april grap. De populairste zoekmachine was volledige op zijn kop gegooid en alles was gespiegeld.

  Com.google is nog steeds beschikbaar. Neem vooral eens een kijkje op de zoekmachine voor als je de zoekmachine van Google op een andere manier wilt ervaren.

  Microsoft – MS-DOS mobile.

  Ook Microsoft probeert een slag te slaan tijdens de 1 april grappen. Een nieuwe MS-DOS OS speciaal gemaakt voor Microsoft Lumia smartphones is downloadbaar vanuit de marketplace en heeft een aantal grappige functies.

  Zo kon je een aantal grappige commando’s in voeren op je mobiel zoals:

  • COLOR: verander de MS-DOS layout met verschillende kleuren.
  • DATE: misschien was je vergeten dat het vandaag 1 april was, deze commando herinnert je eraan!
  • VER: toont de huidige MS-DOS versie.
  • FORMAT: gebruik format c: en Cortana komt je helpen.
  • WIN: lanceer Windows 3.1.
  • A: krijg toegang tot een floppy disc.
  • HELP: ontdek alle commando's.

  Samsung – Samsung Galaxy BLADE Edge

  Samsung kondigde met trots ’s werelds eerste slimme mes aan met smartphone mogelijkheden, de Galaxy BLADE Edge. De Galaxy BLADE zo het perfecte item zijn voor de moderne chefkok.

  Het slimme mes zou draaien op het meeste recente besturingssysteem van Samsung en beschikken over dezelfde functies als de Galaxy S6.

  Samsung heeft flink zijn best gedaan op deze 1 april grap. De Samsung Galaxy BLADE Edge werd gepresenteerd met foto’s, afbeeldingen en alle specificaties waarover het slimme mes zou beschikken. Deze cutting-edge technologie van Samsung was dan ook overduidelijk een 1 april grap.

  Miz Mooz – Selfie Shoes

  Miz Mooz introduceerde gisteren de Selfie Shoes. Volgens het bedrijf zou een selfiestick een geweldige oplossing zijn, maar toch zorgen voor onzekerheden wanneer je met een selfiestick een foto maakt. Daarom kwam het bedrijf met een nog betere oplossing de Selfie Shoes.

  Met deze schoenen zou je altijd klaar zijn om een foto te nemen. Simpel door je smartphone aan de voorkant van je schoen te stoppen en je been omhoog te tillen voor de perfecte hoek.

  Het bedrijf geeft op haar site toe dat het gaat om een 1 april grap. Als goed makkertje krijg je 15 procent korting op de volgende aankoop van Miz Mooz Shoes.

  Motorola - #MotoSelfieStick

  Motorola introduceerde de Moto Selfie Stick. In een introductie filmpje introduceerde Motorola haar met de hand vervaardigde selfiestick die op een ambachtelijke wijze werd gesneden uit een boomstam. De selfiestick zou volgens Motorola een uitbreiding van jezelf zijn.

  Bekijk vooral eens het filmpje over de introductie van de selfiestick. Wij vinden het jammer dat de selfiestick van Motorola een 1 april grap is. Want een ambachtelijke selfiesstick geeft toch de voorkeur boven eentje uit China.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.