Valentijnsdag 2020 cadeautip: smartwatches voor heren

Article
donderdag, 30 januari 2020 om 14:00
rsz amazfit gtr renderf1580315074
Valentijnsdag komt er alweer bijna aan en het wordt dus tijd om een cadeau voor je geliefde te halen. Misschien is één van deze smartwatches wel het perfecte geschenk. Dan heeft hij ook geen excuus meer om te laat op te dagen bij de date.

Huami Amazfit GTR

Voor smartwatches, en natuurlijk ook mechanische horloges van hoge kwaliteit, moet je vaak een flinke duit neerleggen. Om een stukje technologie om je pols te hangen ben je al snel honderden euro’s kwijt. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook fabrikanten die smartwatches aanbieden voor een aantrekkelijke prijs.
Huami is één van die bedrijven, die met de Amazfit-lijn al een paar jaar aan de weg timmert. De recent uitgekomen Amazfit GTR is misschien nog wel de beste aanbieding tot nu toe voor een smartwatch. Met een leren of siliconen bandje, AMOLED-scherm en stijlvol design doet de goedkope variant niet onder voor de concurrentie. Tel daar een lange batterijduur van vijftien tot twintig dagen en fitness-functionaliteiten bij op en je hebt een sterk pakket.
Het is alleen jammer dat er weinig geïntegreerde apps zijn, maar je kan niet alles verwachten van een smartwatch van 129 euro.
screenshot 2019 12 27 at 170449f1577462725

Samsung Galaxy Watch

Op het gebied van smartwatches is Samsung de laatste paar jaar de ongekroonde koning. Dat komt ook niet als een verrassing, want het Zuid-Koreaanse bedrijf is al vanaf de begindagen bezig met het maken van smartwatches. De Samsung Galaxy Watch uit 2018 is tot nu toe haar beste smartwatch en is ideaal om je partner cadeau te doen met Valentijnsdag.
De originele Galaxy Watch is vrij groot, maar past daarmee goed om de pols van een man. Dankzij de grootte kan er ook een flinke accu in, waardoor je drie tot vijf dagen met de smartwatch mee kan totdat je hem weer aan de oplader moet hangen. Dat is flink langer dan vergelijkbare smartwatches met een vol pakket aan applicaties, waar je bovendien snel doorheen kan vliegen dankzij de intuïtieve, draaiende ring. Ondertussen heb je ook toegang tot een hartslagmeter en andere fitnessfuncties.
Toch geen liefhebber van het grote design? Dan heeft Samsung ook nog twee opvolgers gemaakt in de vorm van de Galaxy Watch Active en Active 2. Die twee versies hebben een meer sportief uiterlijk, maar leveren daarbij wel in op de batterijduur. De originele Galaxy Watch kost 222 euro, terwijl de Active en Active 2 respectievelijk voor 169 en 267 euro te koop zijn.
fossil watch hybrid hr soortenf1580314192

Fossil Hybrid Watch HR

Voor mannen die fan zijn van het mechanische design van een klassiek horloge, maar tegelijkertijd wel de functionaliteiten willen hebben, is een hybrid smartwatch de ideale oplossing. Op dat gebied is Fossil één van de voorlopers met de recent uitgebrachte Fossil Hybrid Watch HR.
Waar veel smartwatches gebruikmaken van LCD- of AMOLED-schermpjes, gebruikt Fossil een zogeheten e-ink display. Dat is dezelfde technologie die gebruikt wordt voor e-readers en is enorm zuinig voor de accu. Daarnaast wordt de tijd aangegeven via fysieke wijzers. Op deze manier kan de Hybrid Watch HR tot wel veertien dagen meegaan, terwijl je hartslag en stappen constant worden bijgehouden.
Je hoeft ook niet bang te zijn dat de wijzers in de weg komen ze zitten van de notificaties. Wanneer je namelijk een bericht wil lezen zullen de wijzers verplaatsen naar de 3 en 9, waardoor je zonder problemen alles kan zien. Helaas is de Fossil Hybrid Watch HR nog niet officieel beschikbaar in Nederland, maar is de hybrid smartwatch wel te bestellen vanuit Duitsland voor 199 euro.
apple watch 1f1571404479

Apple Watch Series 5

Voor de gebruikers van een Android-telefoon zijn er veel opties beschikbaar. Helaas is niet hetzelfde het geval voor eigenaren van een iPhone. Hoewel veel smartwatches wel werken met basisfunctionaliteiten, zullen de geavanceerde opties alleen niet toegankelijk zijn.
Gelukkig is Apple zelf ook al een tijdje bezig op de smartwatchmarkt en is de enige echte optie voor iPhone-gebruikers een sterk totaalpakket. Bijkomend voordeel is natuurlijk dat de Apple Watch Series 5 volledig voor de iPhone is gemaakt en dus haarfijn aansluit op alle functionaliteiten. De smartwatch heeft daarmee een heel scala aan mogelijkheden en ziet alles er prachtig uit op het AMOLED-scherm.
Zoals we alleen van Apple gewend zijn gaat dat ook gepaard met een behoorlijk prijskaartje. De Apple Watch Series 5 is namelijk te koop voor 449 euro. Anderzijds werken de oudere versies ook nog prima, zoals de Apple Watch Series 3 voor 229 euro. Met het verschil heb je nog genoeg over voor een heerlijk diner voor twee.
huawei watch gt2f1576685937

Huawei Watch GT 2

Net zoals Apple en Samsung zit ook het Chinese Huawei al een lange tijd in de smartwatchbranch. Waar het bedrijf voorheen nog gebruik maakte van Google’s WearOS, heeft het sinds vorig jaar haar eigen operating system voor smartwatches geïntroduceerd: Lite OS.
Huawei is namelijk een beetje klaar met het zware WearOS, dat door de batterij van een smartwatch heen vreet. Het nieuwe OS doet haar naam dan ook zeker eer aan, want met een batterijduur van twee weken hoef je je geen zorgen te maken over de accu van de Huawei Watch GT 2, ondanks een fel AMOLED-scherm van 46 millimeter. Ondertussen kan je werken aan je levensstijl met een ingebouwde hartslagsensor, GPS, sleep tracker en fitnessprogramma’s.
Net zoals andere smartwatches met een lange levensduur gaat het wel gepaard met het gebrek aan third party applications, waardoor je bijvoorbeeld niet met Google Maps aan de slag kan gaan op je pols. Wel kan je je muziek op Spotify aansturen met de smartwatch. Voor de Huawei Watch GT 2 ben je op het moment 209 euro kwijt.

Populair Nieuws

Laatste Reacties