9 maal Dubrovnik als filmset - De filmset voor nieuwe James Bond?

Volgens de laatste geruchten wordt de nieuwe James Bond opgenomen in de Kroatische stad Dubrovnik. Dit is interessant omdat deze stad al als filmset heeft gediend voor een heleboel films en televisieseries. In dit artikel kijken we naar deze geschiedenis van Dubrovnik als filmset.

Star Wars: The Last Jedi (2017)

De opnames voor deze film werden gemaakt in het centrum van Dubrovnik. Het filmen begon in de hoofdstraat Stradrun. Deze hoofdstraat staat vol met winkels en restaurants en is zeer populair onder toeristen. Er werd een week lang opgenomen en daarom konden veel toeristen al vroegtijdig een glimp opvangen van de Star Wars-filmset.

Tijdens de periodes waarin opnames werden gemaakt, reisden mensen van over de hele wereld naar dit gebied. Allen hadden het doel om een glimp op te vangen van de acteurs en daarbij mee te krijgen hoe de film werd geschoten. De ontwikkelaars moesten zelfs drones inzetten om te voorkomen dat er foto's werden gemaakt tijdens het filmen. Foto's van fans verschenen daarentegen snel op websites als StarWarsDubrovnik.com.

Star Wars: The Last Jedi is het achtste deel in de reeks Star Wars-films. Het verhaal speelt zich af na de gebeurtenissen in The Force Awakens. In het totaal is er vijf maanden voor de film gefilmd. Eind juli vorig jaar zijn de opnames afgerond. De film komt in december uit.