St. Patrick's Day is een trotse Ierse feestdag die tegenwoordig over de hele wereld gevierd wordt. Overal springt de kleur groen eruit, de kleur die geassocieerd wordt met Ierland. hoewel het in Ierland een katholiek feest is, wordt St. Patrick's Day in de rest van de wereld vooral beschouwd om flink wat Guinness bier achterover te slaan en volledig in het groen gekleed te gaan.

In Nederland kun je in bijna iedere Ierse pub wel een speciale feestvreugde vinden vanavond. Het grootste feest zal plaatsvinden in Den Haag, waar voor het zevende jaar op rij de Grote Markt volledig in het groen omgetoverd is.

In games kun je op je eigen manier de feestdag meevieren. Met deze tien groene game personages kun je voor een avondje meeleven in de Ierse vreugde. Wij hebben de 10 tofste voor je op een rij gezet!

St. Patrick's Day - De 10 tofste groene game personages!

10. Teenage Mutant Ninja Turtles

De eerste keer dat de Teenage Mutant Ninja Turtles in een game te spelen waren was het 1989. Toen kwam er een game uit op de NES. Er zijn in de loop van de jaren regelmatig nieuwe games uitgebracht met de ninja schildpadden in de hoofdrol. De laatste TMNT release was Teenage Mutant Ninja Turtles Legends voor mobile.

De TMNT club bestaat uit Leonardo, Donatello, Michelangelo en Raphael. Na een chemisch ongeluk veranderden deze schildpadden in levensgrote ninja's. Inn het riool spenderen ze hun tijd met het eten van pizza's, gamen, en trainen met de rat sensei Splinter.