Nintendo komt eindelijk terug naar gamescom

News
woensdag, 26 april 2023 om 16:00
E3 gaat dit jaar niet door, maar andere zomerse game-evenementen gelukkig wel. Gamescom 2023 vindt bijvoorbeeld in de laatste week van augustus plaats. Dit jaar doet Nintendo na een lange afwezigheid weer mee.
Er is veel discussie mogelijk over de toekomst van gamebeurzen. Ogenschijnlijk hebben veel uitgevers ze niet meer nodig, omdat ze op elk gewenst moment een presentatie kunnen houden, zoals een Nintendo Direct of een PlayStation State of Play. Maar gamescom lijkt toch wat grote bedrijven gestrikt te hebben voor de editie van dit jaar.
De eerste bevestigde deelnemer is Nintendo. De Japanse uitgever trok zich terug uit E3, nog voordat het hele evenement werd geannuleerd. Maar ondanks een lange afwezigheid bij gamescom (de laatste deelname was in 2019), doet het bedrijf dit jaar voor het eerst weer mee.
Het is niet duidelijk waarom Nintendo weer terugkomt. Tijdens de pandemie was gamescom wat verdund, dus wellicht was dat de reden dat Nintendo niet meedeet. Maar als Nintendo vooral aanwezig is vanwege het fysieke evenement, had het bedrijf vorig jaar al terug kunnen komen.

Wat gaat Nintendo laten zien op gamescom 2023?

De vraag is nu ook wat Nintendo zoal te vertonen heeft op gamescom 2023. De grootste games die voor dit jaar nog zijn aangekondigd, Tears of the Kingdom en Pikmin 4, zijn tegen de tijd dat de beurs gehouden wordt al uit. Waarschijnlijk blijft het najaar niet leeg, maar het is afwachten of de plannen nog vóór gamescom worden onthuld.