'Japan setting voor Assassin's Creed onderdeel van Infinity'

News
vrijdag, 22 juli 2022 om 14:07
assassins creed infinityf1651134324
Fans van Assassin's Creed roepen al jaren om een game die zich in Japan afspeelt. Naar verluidt komt die setting er eindelijk aan, maar wordt het wel onderdeel van Assassin's Creed Infinity.
Het blijft maar Assassin's Creed geruchten regenen de laatste tijd. Ubisoft blijft voorlopig namelijk nog de lippen stijf houden als het aankomt op de volgende Assassin's Creed game, waardoor er wild wordt gespeculeerd.
Zo claimt Jeff Grubb, die het vaak aan het juiste eind heeft, dat Assassin's Creed eindelijk naar Japan zal gaan, een setting waar fans als sinds het eerste deel om vragen. Dat bevestigd een journalist van Kotaku, maar volgens Jason Schreier van Bloomberg ligt het allemaal net iets genuanceerder.
Waar de eerdere geruchten namelijk stellen dat er een aparte Assassin's Creed game komt die zich afspeelt in Azië, zegt Schreier dat het geen aparte game wordt, maar onderdeel van Assassin's Creed Infinity - een games as a service titel die vorig jaar is aangekondigd door Ubisoft.

Nog meer Assassin's Creed op komst

Voordat Assassin's Creed Infinity verschijnt, zal er volgens de geruchten alleen eerst nog een andere main line game verschijnen, die de werktitel 'Rift' heeft gekregen. Naar verluidt is dat een spin-off op Assassin's Creed Valhalla, met de assassin Basim in de hoofdrol.
Er gaan alleen ook andere geluiden over de game. Volgens ACG zal de volgende Assassin's Creed zich namelijk afspelen in het rijk van de Azteken. In september krijgen we er meer duidelijkheid over, want dan zal Ubisoft 'de toekomst van Assassin's Creed' onthullen.