Disney reageert op ontslag Gina Carano

News
donderdag, 11 maart 2021 om 10:30
huc2 008072 r f8683113f1614762274
Na de controversiële posts van The Mandalorian-actrice Gina Carano, is ze ontslagen bij Lucasfilm, waardoor haar rol als Cara Dune in de Disney+ serie komt te vervallen. Tijdens de jaarlijkse Disney Shareholders Meeting werd er een vraag gesteld over het ontslag van de actrice. Wat had de Disney CEO hierop te zeggen?
De Disney Shareholders Meeting is een jaarlijkse bijeenkomst, waarin mensen die aandelen hebben in Disney een vraag kunnen stellen aan Disney CEO Bob Chapek. Tijdens deze bijeenkomst werd er een pijnlijke vraag gesteld over de controversie rondom het ontslag van Gina Carano.

Het antwoord van Disney

Een aandeelhouder zou een vraag hebben gesteld rondom de blacklist van Disney. Zo is er gespeculeerd dat er in deze lijst een tal van acteurs en actrices staan die ontslagen moeten worden, net zoals wat er gebeurde bij Gina Carano. CEO Bob Chapek zei hierover dat Disney zichzelf niet als politiek links of rechts ziet, maar ze openstaat voor waarden die universeel zijn, waarden van respect, fatsoen, integriteit en waarden van inclusie.
Zo is Disney op zoek naar content dat een weerspiegeling is van de rijke diversiteit dat er bestaat in deze wereld. Dit past dus niet bij de uitspraken van Gina Carano, wat als gevolg haar ontslag was bij Lucasfilm. Bob Chapek spreekt hierdoor uit dat het ontslag van Gina Carano niks te maken heeft met een blacklist.
the mandalorian seizoen 2 trailerf1623829051

Ontslag Gina Carano opent mogelijkheden

Door de uitspraken van Gina Carano, waarin ze een vergelijking maakte met Joden in de Tweede Wereldoorlog en Republikeinen in de Verenigde Staten, is ze ontslagen bij Lucasfilm en is ze niet meer te zien in Disney+ serie The Mandalorian. Toch staan er andere plannen klaar voor haar, met iemand die nog controversiëler is dan haarzelf.
Zo gaat ze samenwerken met extreem-rechtse Ben Shapiro. Samen werken ze aan een nieuwe film, die door Gina Carano gemaakt en geproduceerd wordt. Hoe dit nieuwe project eruit gaat zien is niet bekend. Wel weten we dat haar rol als Cara Dune in The Mandalorian definitief verdwenen is. Hier komt ook geen recast voor in de plaats.

Populair Nieuws