Wanneer is de iPhone 15 release?

Article
zaterdag, 25 februari 2023 om 9:00
apple 1839363 1920f1612952324
Elk jaar komt Apple weer met een nieuwe iPhone en dat zal in 2023 niet anders zijn. We hebben al de nodige geruchten gehoord over de iPhone 15, maar wanneer komt hij eigenlijk uit? Daar valt een redelijke schatting over te maken.
Wie Apple al jaren in de gaten houdt zal ongetwijfeld al een idee hebben van wanneer de iPhone 15 release is. Het is bijna een traditie dat de nieuwe iPhone kort na de zomer verschijnt, meestal in september. Sterker nog, er is een patroon te zien in de specifieke week waarin de nieuwe iPhone uitkomt.

Wanneer wordt de iPhone 15 onthuld?

De releasecyclus van de nieuwe iPhone begint natuurlijk met de onthulling. Meestal vindt die plaats in de tweede volle week van september. Dat is niet helemaal een garantie: in 2020 waren de onthulling en release van de iPhone bijvoorbeeld pas in oktober. Dat was natuurlijk een jaar van uitzonderingen, maar ook in het wat normalere 2022 week de release af door een week eerder te zijn dan gebruikelijk.
Feit blijft dat de iPhone 15 dus waarschijnlijk in de eerste twee weken van september wordt onthuld. Meestal is dat aan het begin van de week, dus op maandag of dinsdag. Vervolgens is er een min of meer vast schema voor pre-orders en release.
Pre-orders beginnen meestal in dezelfde week van de onthulling, op vrijdag, waarna de release precies een week later is. Alles bij elkaar hebben we in 2023 waarschijnlijk te maken met pre-orders op 15 september en een release op 22 september. Lijkt het meer op hoe het vorig jaar ging, dan is alles een week eerder, dus pre-orders op 8 september en de release op 15 september.
20220920 iphone 14 pro 6f1663700070

Wat weten we al van de iPhone 15?

Momenteel is er nog bijna niets officieel bekend over de iPhone 15. Ook alle bovenstaande informatie over de releasedatum is geredeneerd vanuit patronen en niet aangekondigd door Apple. Maar wat betreft features van de iPhone is er wel schijnbaar kloppende informatie beschikbaar.
Zo lekten er onlangs de nodige afbeeldingen van de telefoon, die qua design als het goed is al af is. Ze toonden een wat ronder design, met een vrij dik camera-eiland. Dat laatste doet vermoeden dat de nieuwe iPhone nieuwe lenzen krijgt, mogelijk zelfs de periscooplenzen waar al een tijdje geruchten over zijn.
Ingewijden zijn er ook vrij zeker van dat de nieuwe iPhone oplaadt via USB-C. Dat wordt in de EU ook verplicht, maar pas vanaf 2024. In principe zou Apple de iPhone 15 dus nog met Lightning-poort mogen verkopen, maar het bedrijf lijkt ervoor te kiezen om de verandering goed op tijd door te voeren.
iphone 14 pro plus colorsf1670947103

Grote verschillen tussen iPhone 15 en iPhone 15 Pro?

De verschillen tussen verschillende modellen van de iPhone worden de afgelopen jaren wat groter. Bij de iPhone 14 kregen bijvoorbeeld alleen de Pro-modellen de nieuwste chipset. Mogelijk blijft dat het geval voor de iPhone 15, wat dus betekent dat de standaard iPhone 15 weinig meters maakt qua kracht.
Er wordt ook beweerd dat de iPhone 15 Pro nog meer grote voordelen heeft. Zo zou er een bijzonder helder scherm komen dat alleen op de iPhone 15 Pro Max terecht komt. Ook zijn het naar verluidt alleen de pro-modellen die daadwerkelijk voordeel hebben van de overstap naar USB-C: de standaardmodellen houden het bij snelheden die overeenkomen met Lightning.
Alle modellen zullen mogelijk lijden onder een tegenvallende nieuwe versie van iOS. Apple zou zoveel mensen op de Reality Pro headset hebben gezet, dat er niet veel gewerkt kan worden aan nieuwe software features voor de iPhone 15.
iphone 14 prof1672917626

Apple kan alles anders doen

Het is niet heel waarschijnlijk, maar het kan natuurlijk zijn dat Apple de hele iPhone-onthulling en release dit jaar anders aanpakt. Eerder dan gebruikelijk is niet heel waarschijnlijk, maar later kan altijd. De aankondiging van de onthulling is meestal maar kort voordat de onthulling plaatsvindt, dus ergens in september zal het nieuws over de iPhone 15 waarschijnlijk in een behoorlijke stroomversnelling terechtkomen.

Populair Nieuws