Top 5 gekste games allertijden

Article
zaterdag, 06 februari 2021 om 13:00
pexels pixabay 275033f1610721544
Ondanks corona kwamen er de laatste tijd toch nog best veel games uit en op XGN.nl verschenen dan ook met regelmaat lijstjes. Zo hadden we al de slechtste games, beste games, beste game soundtracks en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar wat zijn de gekste games allertijden? Wij doken speciaal voor jullie de archieven in en bundelde het resultaat in dit artikel. Dit is de 5 gekste games allertijden.

5. Micheal Jackson’s Moonwalker

We beginnen dit overzicht met Michael Jackson. Huh? Ben ik in een muziekoverzicht beland? Zeker niet, maar Jackson heeft ook zijn eigen videogame. De game Micheal Jackson’s Moonwalker verscheen in 1989 en is gebaseerd op de gelijknamige film. De game werd uitgegeven door SEGA en verscheen op meerdere consoles waaronder de Atari SG. Op zich was de game voor z’n tijd wel aardig, maar het ziet er toch vooral erg bijzonder uit allemaal.
jacksonf1610718140

4. Octodad: Dadliest Catch

Op de vierde plek vinden we een game die is uitgekomen voor onder andere de Wii U, Nintendo Switch, PS4, PSVita en Xbox One. We hebben het hier namelijk over de gekke game Octodad: Dadliest Catch. In deze bijzondere game speel je Octodad zelf. Octodad is een octopus die een redelijk normaal leven heeft als huisvader tussen de mensen. Niemand weet alleen dat Octodad een octopus is en het is jouw taak als speler om dit geheim te bewaren.
octof1610718239

3. Yo! Noid

Voor de nummer drie gaan we naar de jaren ’90 en komen we aan in 1990. In dat jaar verscheen op de NES de game Yo! Noid. De game speelt zich af in New York en je speelt Noid. Wie is Noid? Een mascotte van Domino’s Pizza! Harstikke grappig zo’n spel dat gesponsord is, maar je moet in dit spel ook nog eens pizza’s gaan bezorgen. Hierbij zitten nog wel wat uitdagingen en er zit een arcadeverhaal in verstopt, maar al met al blijft het een bijzondere game. Klein pluspuntje: op de achterkant van Yo! Noid zit een Domino’s Pizza korting bon van één dollar verstopt!
pizzaf1610718368

2. Goat Simulator

We zijn alweer aangekomen bij de nummer twee en daar vinden we Goat Simulator. Een bijzondere game waarin je de eer krijgt om een geit te besturen. In Goat Simulator kun je lekker rondlopen in de wereld alleen ben je in dit geval een dier in plaats van een mens. Een bijzonder spel dat onderhand toch een bepaalde cultstatus heeft verworven. Goat Simulator is onder andere te spelen op de Xbox One, PS4 en Nintendo Switch.
geitf1610718439

1. Seaman

Tot slot komen we aan bij de nummer één en daar vinden we met afstand de meest vreemde game uit dit overzicht. Op nummer één staat de game Seaman. Het videospel verscheen in 1999 voor de Dreamcast en in 2001 voor de PS2. In een game volg je een Seaman die ervan zichzelf al vrij bijzonder uitziet omdat het een menselijk gezicht heeft, maar je hoeft in de game ook vrijwel niks te doen. Sterker nog je kan in de game bijna niks doen. Bij Seaman wordt een microfoon geleverd waarmee je met de Seaman kan praten. Het enigte wat je doet is controleren of hij in leven blijft.
seamanf1610718535