Top 5 beste E3 2017 games volgens Hugo

Article
zondag, 18 juni 2017 om 2:28
xgn google image
De E3 was van epische proporties met games in alle vormen en maten, van de indie-developer die zijn laptopje openklapt op een nabijgelegen parkeerplaats, tot de AAA-publishers die volledige venues en enorme standruimte afhuren om hun nieuwste games te tonen. Deze vijf pareltjes zijn diep op mijn netvlies gebrand; dit is mijn top 5 beste E3 2017 games!
Mijn persoonlijk top 5 beste E3 2017 games is gebaseerd op de games die ik daadwerkelijk op de beurs heb gezien of gespeeld. Jammer genoeg voor mij komen drie van deze vijf games op precies dezelfde dag uit later dit jaar, vier van de vijf binnen een week en alle vijf binnen twee weken van elkaar. Dat gaat dus een flinke deuk in mijn portemonnee opleveren!
Maar deze titels lijken hun aanschafprijs dubbel en dwars waard te zullen zijn, als je het mij vraagt kun je ze regelrecht op je verlanglijstje voor de feestdagen zetten! We trappen af met nummer 5 in mijn top 5 beste E3 2017 games; Super Mario Odyssey.

5. Super Mario Odyssey

Super Mario is terug en hoe! Deze game gaat voor veel mensen - waaronder ik - dé reden worden om een Nintendo Switch in huis te halen. Als je daar nog eens de sterke Switch line-up die Nintendo heeft aangekondigd tijdens de E3 bij optelt met onder andere een nieuwe Kirby, Yoshi, Pokémon en natuurlijk grote third-party titels zoals de Rabbids game van Ubisoft (waar collega Rox erg over te spreken was deze E3), is er eigenlijk geen omweg meer. Nintendo forceert iedere gamer om gillend naar de winkel te rennen voor een Switch!
Super Mario Odyssey gaat jong en oud dit najaar vermaken, met unieke nieuwe gameplay waarbij het petje van Mario een centrale rol krijgt met als thema toepasselijk 'Switch'. Switch bijvoorbeeld in een rondvliegende kogel en transporteer jezelf op die manier naar de overkant of blaas iets op, hoe vet!
Vanaf 27 oktober ligt Super Mario Odyssey in de winkels, exclusief voor Nintendo Switch.
113531

4. Wolfenstein 2: The New Colossus

Wolfenstein is terug, sneller dan ik had verwacht, maar zeker niet onwelkom. Als je dacht dat de Wolfenstein The New Order over-the-top was, maak je borst dan maar nat voor Wolfenstein 2 want je gaat dingen zien die je niet voor mogelijk hield, met een hele lekkere dosis humor!
Collega Jimmy mocht als een van de weinigen op E3 met de hands-on van de game aan de slag, en ook bij hem komt Wolfenstein 2 terug in zijn top 5 beste E3 games. Kortom, een titel om in de gaten te houden, zeker als shooter fan en daarom nummer 4 in mijn top 5 beste E3 2017 games!
Ook Wolfenstein 2: The New Colossus ligt vanaf 27 oktober in de winkels voor PS4, Xbox One en PC. Je kunt de Collector's Edition van Wolfenstein 2 nu al hier pre-orderen.
113532

3. Need for Speed: Payback

Misschien komt deze als een verrassing voor jullie, want Need for Speed: Payback is niet de game waar deze E3 de meeste aandacht naar uit is gegaan met zoveel grote andere titels. Maar ik ben diep van binnen nog altijd een enorme fan van de Need for Speed serie, en race-fan in het algemeen.
Urenlang kan ik praten over de nostalgie van Need for Speed Underground 2, en mijn gevoel na een korte speelsessie zegt dat Need for Speed: Payback potentie heeft om de Underground 2 voor de 'huidige generatie' (jonge) gamers te worden. Graag zie ik nog iets meer van de game en zou ik een paar uurtjes langer spelen om een definitief oordeel te vellen, maar Need for Speed: Payback lijkt meer een Need for Speed: Comeback te worden!
113533

2. Assassin's Creed Origins

The hype is real! Net als ik zijn veel van jullie waarschijnlijk ontzettend hyped geworden na het zien van de eerste beelden van Assassin's Creed Origins en ik kan jullie gerust stellen: hij is f* awesome! Niet alleen is de setting in Egypte natuurlijk super aantrekkelijk, ook de gameplay is aanzienlijk verbeterd, de combat is meer uitdagend en de nieuwe wapens zijn heel erg tof.
Een sessie van nog geen 20 minuten spelen wist mij al volledig te overtuigen. De minuten vlogen voorbij alsof het seconden waren, je wordt compleet in de game gezogen en dat is precies wat games zouden moeten doen. Ubisoft, kom maar op met Assassin's Creed Origins, ik ben er klaar voor!
Assassin's Creed Origins ligt vanaf 27 oktober in de winkels, je kunt de Deluxe Edition nu al pre-orderen.
113534

1. Call of Duty: WWII

De absolute topper van de E3 voor mij is toch wel Call of Duty: WWII. Voordat jullie een negatieve comment onder het artikel plaatsen dat jullie het hiermee oneens zijn; je kunt hier niet over oordelen als je zelf de game nog niet gespeeld hebt, so please spare me the drama.... Want wat voelt en speelt Call of Duty: WWII ongelooflijk lekker zeg!
Niet alleen zit de multiplayer gameplay ontzettend goed in elkaar, ook de geluidseffecten, wapens en nieuwe modi zijn heerlijk. Samen met collega Jimmy mocht ik een aantal potjes spelen, en we hadden beiden een grijns van oor tot oor op ons gezicht. Niet alleen omdat wij - vooral Jimmy eigenlijk - de potjes domineerden, maar gewoon omdat Call of Duty: WWII een van de betere, misschien wel niet de beste shooter is die ik in jaren gespeeld heb.
CoD WWII gaat terug naar de roots en doet dat awesome, als fervent old-skool speler van games als Medal of Honor Spearhead en de originele Call of Duty, weet ik waar ik over praat. Ik kijk zo ontzettend uit naar Call of Duty: WWII dat ik tweemaal extra tijdens een drukke E3 geprobeerd heb om de game te spelen, want wachten tot 3 november is bijna marteling!
Vond je deze top 5 beste E3 2017 games tof? Lees dan ook die van mijn collega's via deze link!

Populair Nieuws