De vorige Wolfenstein sloot af met een enorme klapper waarbij Blaszkowski op z’n zachtst gezegd flink de sjaak was. Anya en Caroline wisten met een dappere reddingspoging William van een wisse dood te redden, maar geheel ongeschonden is “Terror-Billy” er niet vanaf gekomen. De Wolfenstein 2 The New Colossus gameplay hands-on begint op het punt dat de meedogenloze strijder als een zwak vogeltje afgebeeld wordt.

Blaszkowski ontwaakt na vijf jaar in coma gelegen te hebben en zijn wonden zijn nog niet eens geheeld. Te zwak om te lopen kruipt hij een rolstoel in, om vanuit hier de originele badass uit te hangen. De U-boat waar het vriendelijke gezelschap schuilhoudt, wordt overrompeld door een enorme krijgsmacht, dus Blaszkowski heeft geen tijd om bij te komen en moet, ondanks zijn handicap, zijn beste beentje voor zetten.

Uniek maar toch vertrouwd

Zo’n bizar intro wordt bijgestaan door een nogal aparte manier van besturen. De rolstoel is minder wendbaar dan de benenwagen, waardoor je het vervoersmiddel moet draaien om goed te sturen. Ook al zal je na deze hands-on afscheid moeten nemen van de rolstoel, gimmicks als deze voegen wel een uniek tintje toe.

Voor de rest voelt de besturing erg vertrouwd aan. Er zijn geen grote aanpassingen die de controls en user interface geheel overhoop gooien. De speler pakt nog steeds medicijnenkisten en lichaamsbescherming op om in leven te blijven. Met minimale inspanning kan je van heerlijk simpele mechanics genieten.