E3 2017 Nintendo persconferentie verwachtingen - Mario, Switch en 3DS

Article
zaterdag, 27 mei 2017 om 14:02
xgn google image
E3 komt er weer aan en dat betekent dat we veel nieuwe aankondigingen kunnen verwachten. Nintendo is weer aanwezig dit jaar met games voor de Switch en 3DS. In deze special zetten we onze E3 2017 Nintendo persconferentie verwachtingen op een rij.
De E3 2017 Nintendo persconferentie vindt plaats op 13 juni om 6 uur ’s avonds.

8. Super Mario Odyssey

Wat er 110% zeker is dit jaar voor E3 is dat Nintendo veel aandacht gaat besteden aan Super Mario Odyssey. De nieuwe Switch game zal vol in het spotlicht staan tijdens de presentatie van Nintendo. Vorig jaar werd de game voor het eerst getoond, maar Nintendo heeft zich stil gehouden om op E3 2017 te knallen. Verwacht dan ook een enorme lading aan Super Mario Odyssey informatie, trailers en gameplay.
Tijdens de onthulling zagen we al enkele levels waar Mario naartoe zal gaan in de game. Een van deze levels was New Donk City, een moderne stad zoals wij die kennen gebaseerd op New York. Het wordt interessant om eens met Mario te spelen in een realistische setting, al zal de game ook typische Mario-levels bevatten.
Een van de nieuwigheden in deze 3D Mario game is Mario's pet. Deze pet heeft ogen en lijkt een belangrijke rol te gaan spelen in Super Mario Odyssey. In een trailer zien we dat Mario de pet kan gebruiken om extra hoog of ver te springen. Wat de pet nog meer gaat betekenen in de game is iets waar we op E3 meer over te horen krijgen.
112002

7. Meer Switch games vanuit Nintendo

Het zal waarschijnlijk niet blijven bij Super Mario Odyssey voor Nintendo. Het Japanse bedrijf heeft meerdere games in de planning voor de Switch en E3 2017 zou een mooi moment zijn om deze games aan het licht te brengen. Twee games die hoogstwaarschijnlijk hun opwachting gaan maken zijn de vechtgame Arms en de shooter Splatoon 2.
Wat Nintendo verder te bieden zal hebben blijft giswerk. Er gaan al langer geruchten dat er een Pokemon game naar de Switch zal komen en de titel van deze game zou Pokemon Stars zijn. Pokemon is nog steeds ontzettend populair en de delen Sun en Moon voor de 3DS zijn hard op weg om de best verkochte titels uit de serie te worden. Een overkoepelend Pokemon Stars zou de serie aan de Nintendo Switch moeten introduceren.
Verder zou je kunnen verwachten dat Nintendo succesvolle Wii U games over zal brengen naar de Switch na het succes van Mario Kart 8 Deluxe. De grootste kanshebber voor deze behandeling is Super Smash Bros. Deze serie is immens populair en zal op de Switch geheid ook goed verkopen. Daarnaast is de Switch ook uitermate geschikt voor een Super Mario Maker port.
Ten slotte weten we nog steeds niet wat ontwikkelaar Retro Studios nou aan het doen is. Donkey Kong Country Tropical Freeze uit 2014 is de laatste game die de studio gemaakt heeft. Fans zitten gretig te wachten op de terugkeer van Metroid, al zou een nieuwe Donkey Kong game ook niet verkeerd zijn.
112003

6. Third-party support voor de Switch

Hoewel Nintendo zelf toegeeft dat games van andere bedrijven niet essentieel zijn voor het succes van de Switch is het een fijne aanvulling op het aanbod. De E3 2017 Nintendo persconferentie is een mooi moment voor ontwikkelaars om games te onthullen die ook op de Switch worden uitgegeven.
Een titel om in de gaten te houden is FIFA 18 voor de Switch. De voetbalgame komt naar de Nintendo console, maar in welke vorm dit zal zijn is nog niet bekend. Eerder hoorden we al van EA dat de Switch versie van FIFA speciaal voor de console gemaakt zou worden. Het is dan ook nog niet duidelijk of we de normale versie van FIFA 18 kunnen verwachten met wat extra Switch functies of dat het om een compleet andere game gaat.
Ook Ubisoft werkt samen met Nintendo om games uit te brengen voor de console. Een van die games wordt Mario + Rabbids Kingdom Battle, een cross-over van de Mario en Raving Rabbids seeries. De game is al gelekt, dus we weten al enigszins hoe het spel in elkaar zit. Wat we nog missen is een eerste trailer, die op E3 2017 waarschijnlijk getoond gaat worden.
Tijdens de onthulling van de Switch werd ook bekendgemaakt dat The Elder Scrolls V Skyrim naar de console zou komen. We hebben niets meer vernomen van Bethesda over de RPG, dus hopen we dat we op E3 meer te horen krijgen hierover. We weten ook nog niet of het de normale versie van Skyrim is die naar de Switch komt of de Special Edition versie die vorig jaar uitkwam.
Square Enix laat al enige tijd weten vertrouwen te hebben in de Switch en er zijn dan ook enkele games in de maak. Zo komen Dragon Quest X en XI allebei naar het Nintendo platform en is er ook nog de game met codenaam Project Octopath Traveler. Er is ook een mogelijkheid dat de Final Fantasy serie naar de Switch wordt gebracht. Er werd eerder al over gepraat dat de online RPG Final Fantasy 14 mogelijk de overstap zou maken naar de Switch.
112004

5. 3DS wordt niet vergeten

De 3DS is nog vol in leven en E3 2017 is het perfecte moment voor Nintendo om te bewijzen dat de handheld nog wel even meekan. Recent werd er nog een nieuwe versie van de 2DS aangekondigd, die kan dichtklappen. Ook zijn er nog games in de maak voor de 3DS dus we zijn benieuwd wat Nintendo nog meer voor ons in petto heeft.
Deze zomer kunnen we bijvoorbeeld al aan de slag met een Pikmin game voor de 3DS, later komt er nog een splinternieuw deel in de Professor Layton serie uit en ook Monster Hunter staat klaar om uitgebracht te worden. Verder komt het er interessant uitziende Ever Oasis nog naar de 3DS dit jaar.
De 3DS is al zes jaar oud, maar Nintendo lijkt niet van plan om de stekker uit de handheld te trekken. De New 2DS XL komt 28 juli uit in Nederland in twee kleuren. We weten uit ervaring dat Nintendo het leuk vindt om handhelds in verschillende kleuren uit te geven, dus mogelijk zien we nog wel nieuwe edities van deze 3DS aangekondigd worden tijdens E3 2017.
112005

4. Nintendo Switch Online Service

Nintendo heeft al sinds voor de release van de Switch plannen om een online netwerk op te zetten dat een tegenhanger moet worden van Xbox Live en PlayStation Network. Over deze online service is nog maar heel weinig bekend. Volgens de laatste berichten zou het netwerk deze herfst al live moeten gaan dus we verwachten dan ook dat Nintendo meer informatie hierover zal verschaffen.
We weten al dat het een betaalde service gaat worden, die wel een stuk goedkoper zal zijn dan de concurrent. De prijs wordt vooralsnog geschat op maximaal 30 euro per jaar. Je hebt een abonnement hierop nodig om online te spelen tegen andere personen. Ben je een competitief Splatoon speler dan zal je dus sowieso dit abonnement aan moeten schaffen om online te gamen.
Voor die 30 euro zou je wel maandelijks gratis games kunnen spelen. Nintendo had het erover om oudere games uit de NES en SNES tijdperken een make-over te geven met leaderboards en online multiplayer. Deze games zouden iedere maand wisselen zodat je een gevarieerd aanbod aan oude klassiekers kunt spelen op de Switch.
De informatie die we nu hebben is gebaseerd op oude informatie. De E3 2017 Nintendo persconferentie is daarom het ideale moment voor Nintendo om een boekje open te doen over de Nintendo Switch Online Service.
112006

3. Virtual console voor de Switch

Met het online netwerk dat er aankomt, wordt ook verwacht dat er een virtual console live gaat op de Switch. Een virtual console zagen we op veel andere Nintendo platformen al terug, maar op de Switch is deze nog niet aanwezig. Als het online abonnement samen gaat met gratis NES en SNES games dan lijkt een virtual console in aantocht.
Er gaan al geruchten dat GameCube games ook naar de Switch virtual console zouden komen en die aankondiging zou mooi samen gaan met de onthulling van de virtual console. Nintendo begon op de Wii U ook al met Wii games aan te bieden en ook deze games staan op het verlanglijstje voor een Switch virtual console.
112007

2. Nieuwe Switch bundels en kleurtjes

De Nintendo Switch werd in eerste instantie enkel solo verkocht zonder dat er een game inbegrepen was. Daar is inmiddels al verandering in gebracht met een Mario Kart 8 Deluxe bundel en wij verwachten dat Nintendo tijdens E3 2017 meer bundels aankondigt voor de Switch.
Een Splatoon 2 bundel is laatst al onthuld samen met speciaal getinte accessoires in het thema van Splatoon 2. Ook Super Mario Odyssey is een grote kanshebber om gebundeld te worden met een Switch console. Vooral met kerstmis in gedachte zou Nintendo flink kunnen inslaan door de nieuwste Mario game te bundelen met een Switch console.
Dan is het nog maar de vraag of Nintendo dezelfde Switch consoles blijft uitgeven of dat deze speciale bundels ook gekleurde Joy-Con controllers krijgen. Er komen al speciale gele controllers om de release van Arms te vieren en Splatoon 2 krijgt groene en roze controllers. Andere releases zouden gepaard kunnen gaan met speciale kleurtjes op dezelfde manier.
112008

1. SNES Mini wordt het volgende verzamelitem

Na het succes van de NES Mini is het wachten tot Nintendo hetzelfde gaat doen met de Super NES. Eerder dit jaar verschenen er al geruchten dat er aan een SNES Mini gewerkt zou worden en dat deze al aan het einde van 2017 in de winkels zou moeten liggen. Nintendo heeft nog niets bevestigd, maar daar is de E3 2017 Nintendo persconferentie natuurlijk het ideale moment voor.
De NES Mini was immens populair en is lange tijd niet verkrijgbaar geweest. Nintendo stopte binnen zes maanden al met de productie van de machine waardoor de NES Mini een groot verzamelitem is geworden. Een SNES Mini zou mogelijk hetzelfde succes kunnen ondervinden. Zolang Nintendo maar games als Super Mario World, Zelda A Link to the Past, Donkey Kong Country en Chrono Trigger beschikbaar maakt op de miniatuur console.

Populair Nieuws

Laatste Reacties