7 Bethesda E3 2017 Verwachtingen - Games om naar uit te kijken

Article
zaterdag, 27 mei 2017 om 13:02
xgn google image
De E3 2017 begint over minder dan drie weken en Bethesda geeft op maandag 12 juni om 04:00 Nederlandse tijd een persconferentie. Wij blikken alvast vooruit en hebben een overzicht gemaakt van onze verwachtingen voor deze persconferentie van Bethesda. In deze special zetten we zeven Bethesda E3 2017 verwachtingen op een rij.

7. Skyrim op de Switch

Skyrim kwam in 2011 uit voor de PS3, Xbox 360 en PC en in oktober 2016 kwam een geremasterde Special Edition uit voor de PS4 en Xbox One. Bij de presentatie van de Nintendo Switch werden in de reveal trailer gameplaybeelden van Skyrim getoond. Afgelopen januari bevestigde Todd Howard, executive producer bij Bethesda, dat Skyrim inderdaad een release gaat krijgen op het platform van Nintendo. Hiermee wordt het de eerste Elder Scrolls titel die op een platform van Nintendo uitgebracht gaat worden.
Het is de bedoeling dat de Switch versie van Skyrim in de herfst van 2017 uit gaat komen. Er is verder nog niets bekend over eventuele verschillen tussen de Switch versie van Skyrim en de andere versies. We verwachten dat we tijdens de persconferentie van Bethesda op de E3 2017 meer zullen horen over Skyrim op de Switch. Het zou natuurlijk ook kunnen dat de game een plekje krijgt bij de persconferentie van Nintendo.
111985

6. Uitbreidingen voor uitgebrachte games

Waarschijnlijk is er op de persconferentie van Bethesda op de E3 2017 geen plek voor de nieuwe Elder Scrolls 6. De Elder Scrolls Online game krijgt op dit moment de meeste aandacht van de ontwikkelaar. De uitbreiding Morrowind voor dit spel komt op 6 juni uit, dus vlak voor de E3. Deze uitbreiding komt met veel nieuwe content en er is dus genoeg om over te praten.
Prey kwam op 5 mei uit voor de PS4, Xbox One en PC en de makers achter de game hebben al laten doorschemeren dat Prey DLC een mogelijkheid is. Raphael Colantionio, de creative director van Arkane, liet vorige maand weten dat de studio bezig is met iets voor Prey. Het lijkt er dus op dat we in de toekomst zeker meer content kunnen verwachten voor deze game. De E3 2017 zou voor Bethesda een mooi moment om hier meer over uit de doeken te doen.
Dishonored 2 kwam op 11 november uit voor de PS4, Xbox One en PC en werd zonder season pass uitgebracht. Voor de voorganger Dishonored werd een aantal toffe DLC's uitgebracht en de verwachting is dat Dishonored 2 ook extra content zal krijgen. Het zou dus kunnen dat we hier op de E3 2017 meer over zullen horen.
111986

5. Quake Champions

Quake Champions werd door Bethesda onthuld op de E3 2016 en komt exclusief uit voor de PC. Sinds die tijd kwam er al een hele rits trailers uit, waarin nieuwe personages onthuld werden. De open beta van de game ging op 12 mei van start en duurde tot en met 21 mei. Bethesda is dus druk bezig met het promoten en testen van Quake Champions.
Quake Champions is een first-person shooter en de bedoeling is dat de game dit jaar uit gaat komen. De game wordt omschreven als een arena shooter waarin je het met Champions tegen elkaar opneemt. De game wordt ontwikkeld door id Software, maar er is nog niet super veel bekend over Quake Champions. Onze verwachting is dus dat we tijdens de persconferentie van Bethesda meer zullen horen over deze game.
111987

4. The Evil Within 2

In maart berichtten wij al dat The Evil Within 2 gelekt was aan de hand van een advertentie in Japan. Er werd gezocht naar een vertaler en tester voor de game Psycho Break 2, zo staat The Evil Within 2 in Japan bekend. Het lijkt er dus op dat het vervolg op The Evil Within op dit moment in de maak is. Het eerste deel kwam in 2014 uit voor de PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One en PC.
Daarnaast werd ontwikkelaar Tango Gameworks in 2010 overgenomen door Zenimax en ook Shinji Mikami, de maker van de Resident Evil franchise, maakte hiermee de overstap. Het is onwaarschijnlijk dat er uit deze overname maar een enkele game zou volgen. Bethesda gaf eerder al de hint dat er twee nieuwe titels op de E3 onthuld worden en dat het niet gaat om een Doom, Fallout, Elder Scrolls, Prey, Dishonored of Quake titel. Daarom is onze verwachting dat we op de E3 2017 meer zullen horen over The Evil Within 2.
111988

3. Virtual Reality games

Fallout 4 VR werd ook op de E3 2016 aangekondigd en het is al bevestigd dat de virtual reality game ook op de aankomende E3 te zien en te spelen zal zijn. De planning is dat de game aan het einde van juni 2017 uit gaat komen voor de HTC Vive. Er is verder nog niets bekend over andere platforms waarop Fallout 4 VR eventueel uit zal komen. We weten dus al dat Fallout 4 VR een plekje krijgt op de E3 2017 en we kijken er dan ook erg naar uit om meer over deze game te horen tijdens de persconferentie van Bethesda.
Op de E3 2016 werd ook bekendgemaakt dat Bethesda bezig is met de ontwikkeling van een VR versie van Doom. Dit kwam tegelijk met de aankondiging van een nieuw virtual reality departement van de ontwikkelaar, Bethesda VR. Er is nog bijna niets bekend over de release en features van Doom VR en wij zijn dan ook erg benieuwd naar de game. We hopen dat Doom VR een plekje krijgt naast Fallout 4 VR tijdens de persconferentie van Bethesda op de E3 2017.
111989

2. Starfield

Het moederbedrijf van Bethesda, Zenimax, registreerde in 2013 het handelsmerk Starfield om een game voor de console en PC te ontwikkelen. In april 2016 werd opnieuw een Starfield handelsmerk geregistreerd door Zenimax waarbij ook een mobiele game aan de beschrijving toegevoegd werd. In totaal heeft Zenimax vier keer een Starfield handelsmerk geregistreerd en het lijkt er dus op dat dit de nieuwe IP van Bethesda wordt.
Het lijkt er op dat Starfield een RPG wordt die zich afspeelt in de ruimte. Bethesda had eerder al een vacature open staan voor een gloednieuwe RPG en dit zou dus om Starfield kunnen gaan. Er is verder helemaal niets bekend over Starfield en wij willen zeker meer horen over deze nieuwe Bethesda RPG. De E3 2017 zou een perfect moment zijn om ons meer informatie te geven over de game en mogelijk is het dus een van de twee nieuwe games die Bethesda gaat onthullen.
111990

1. Wolfenstein: The New Colossus

Vorig jaar waren er al geruchten dat Bethesda de nieuwe Wolfenstein game op de E3 zou gaan vertonen. Ook postten wij in 2015 dat er een nieuwe Wolfenstein game gelekt was aan de hand van de uitspraken van een stemactrice. Daarnaast hintte Bethesda op de E3 2016 al naar de naam van deze nieuwe Wolfenstein game: The New Colossus. Ook heeft Pete Hines, baas van Bethesda in februari al laten doorschemeren dat het Wolfenstein team ergens mee bezig is.
Verder weten we nog bijna niets over deze nieuwe Wolfenstein game. We hopen dus dat Wolfenstein The New Colossus op de E3 2017 onthuld gaat worden. Wij denken dat Wolfenstein een plek krijgt op de E3 2017, vooral omdat de franchise niet te zien was op de uitnodiging van Bethesda. Bekijk de foto die bij de uitnodiging zat hieronder.
Bethesda e3 2017 verwachtingen

Populair Nieuws